Testing av remarketingkampanjer

Opprett identisk sammensatte remarketingmålgrupper for testing.

Du kan opprette to eller flere remarketingmålgrupper som er satt sammen helt identisk, og kjøre forskjellige annonsekampanjer for hver målgruppe. Deretter kan du sammenligne resultatene for hver av kampanjene, og finne ut hvilken som er mest effektiv.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Om dimensjonen Verdiområdet for brukeren

I Analytics blir hver av brukerne dine tilfeldig tilordnet et av 100 verdiområder. For en gitt bruker angir dimensjonen Verdiområdet for brukeren (verdiene 1 til 100) hvilket verdiområde brukeren er tilordnet. Ved å ta med et verdiområdevilkår i målgruppedefinisjoner, kan du opprette flere målgrupper som er satt sammen identisk, med unntak av verdiene i verdiområdet for brukeren. Deretter kan du sammenligne hvilken virkning ulike kampanjer har på identiske målgrupper.

Du kan for eksempel lage to remarketingmålgrupper som har samme verdiområde for Aldersgruppe, Kjønn og By, men som er forskjellige med hensyn til verdiområdet Bruker. Deretter kan du kjøre forskjellige versjoner av remarketingkampanjene dine for hver av målgruppene, for å se hvilken versjon som er mest effektiv.

Sett sammen målgruppene

I dette eksempelet kan du se hvordan du kan definere to demografisk identiske målgrupper på grunnlag av aldersgruppe, kjønn og sted (by), og hvordan du kan skille dem ved å bruke verdien Verdiområdet for brukeren.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil sette sammen målgruppen i.
  3. Klikk på Målgruppedefinisjoner > Målgrupper i OMRÅDE-kolonnen.
  4. Klikk på + Ny målgruppe. (Finn ut mer om hvordan du setter sammen målgrupper).
  5. I trinn 1 velger du Analytics-rapporteringsvisningen som inneholder brukerdataene for målgruppen din. Deretter velger du den annonseringskontoen der du ønsker at målgruppen skal være tilgjengelig.
  6. I trinn 2 klikker du på Opprett en ny.
  7. I målgruppebyggeren bruker du Demografi-filtrene for å velge Aldersgruppe- og Kjønn-kategoriene og for å finne Sted (By).
    Målgruppebyggeren med Demografi-filtre
  8. Bruk Vilkår-filtrene til å angi følgende: Verdiområde for bruker mindre enn eller lik 50
    Målgruppeverktøyet med Vilkår-filter
  9. Klikk på Bruk, og gi deretter målgruppen et navn (f.eks. Testmålgruppe for remarketingkampanje A), og lagre deretter målgruppen.
  10. Begynn med trinn 4 ovenfor for å sette sammen den andre målgruppen:
    • I målgruppebyggeren bruker du Demografi-filtrene for å velge Alder- og Kjønn-kategoriene du valgte for den forrige målgruppen, og for å finne det samme stedet.
    • Bruk Vilkår-filtrene for å angi følgende: Verdiområdet for brukeren er større enn 50.
    • Klikk på Bruk, og gi deretter målgruppen et navn (f.eks. Testmålgruppe for remarketingkampanje B), og lagre målgruppen.

Kjør testen

Slik tester du de to kampanjene i Google Ads:

Evaluer resultatene

Du evaluerer resultatene for kampanjene dine i Analytics.

Logg på Analytics-kontoen din, og naviger til rapporteringsvisningen du vil evaluere resultatene i.

Opprett to segmenter som hvert er basert på navnet til remarketingkampanjen du tester. Vi tar et eksempel:

• Segment 1: Kampanjen tilsvarer nøyaktig Remarketingkampanje A
  • Segment 2: Kampanjen tilsvarer nøyaktig Remarketingkampanje B

Deretter kan du sammenligne beregninger for hvert segment i alle Analytics-rapportene dine.