Smarte mål

Optimaliser Google Ads-resultatene ved å bruke de beste øktene på nettstedet ditt som konverteringer.

Når det kommer til å måle eksplisitte konverteringer, er den beste måten du kan optimalisere budene dine, annonsene dine og nettstedet ditt på, å bruke konverteringssporing i Google Ads eller importerte netthandelstransaksjoner i Analytics. Hvis du imidlertid ikke måler konverteringer ennå, kan du enkelt bruke de beste øktene dine som konverteringer med Smarte mål-funksjonen. Du kan deretter optimalisere Google Ads-resultatene dine med smarte mål.

Du må ha redigeringstillatelserapporteringsvisningsnivå for å kunne utføre oppgavene eller bruke funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen.

Innholdet i denne artikkelen:

Slik fungerer smarte mål

Smarte mål konfigureres på nivået for rapporteringsvisning. I Smarte mål brukes det maskinlæring for å undersøke en rekke signaler om nettstedbesøkene dine, for slik å fastslå hvilke av disse som mest sannsynlig fører til konverteringer. Hver økt tilordnes en poengsum, og de «beste» øktene oversettes til smarte mål. Varighet av økten, Sider per økt, Sted, Enhet og Nettleser er noen eksempler på signalene som tas med i modellen for smarte mål. (Det brukes en lignende maskinlæringsmodell for å identifisere de beste brukerne dine i smarte remarketinglister.)

For å fastslå hva som er de beste øktene, etablerer Smarte mål-funksjonen en grense ved å velge omtrent de beste 5 % av trafikken som kommer til nettstedet ditt fra Google Ads. Når denne grensen er satt, bruker Smarte mål den for alle økter på nettstedet ditt, deriblant trafikk fra andre kanaler enn Google Ads. Når du har slått på Smarte mål-funksjonen i Analytics, kan du importere smarte mål til Google Ads.

Forutsetninger for bruk av Smarte mål

For å kunne bruke smarte mål må du oppfylle visse forutsetninger og gjøre dette:

1. Knytt sammen Analytics- og Google Ads-kontoen din.
  2. Før du kan konfigurere smarte mål må den tilknyttede Google Ads-kontoen må ha sendt nok trafikk til nettstedet ditt, og Google Ads-klikk må ha resultert i minst 500 Analytics-økter i løpet av de siste 30 dagene.

Hvis den tilknyttede kontoen har hatt under 250 økter i løpet av de siste 30 dagene for den valgte rapporteringsvisningen, blir smarte mål deaktivert inntil antallet økter er oppe i 500 eller mer.

3. Rapporteringsvisningen kan ikke motta mer enn ti millioner økter i løpet av 30 dager.
  4. Datadeling-innstillingen Google-produkter og -tjenester må være slått på i Analytics-kontoen din. Se veiledningen nedenfor:
Finn ut hvordan du slår på datadeling
Kontoinnstillinger > Alternativer for datadeling
Aktivering av innstillinger for datadeling

Trinn 1: Slå på Smarte mål

Hvis datautvalget ditt er kvalifisert, kan du slå på funksjonen Smarte mål ved å velge Smarte mål-måltypen når du følger den vanlige konfigurasjonsflyten for mål:

Veiledning i konfigurering av smarte mål
  1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Klikk på Mål i RAPPORTERINGSVISNING-kolonnen.
  4. Klikk på + NYTT MÅL.
  5. Velg Smarte mål (om tilgjengelig).
  6. Gi det smarte målet et navn, og klikk på Lagre.

Det er ikke påkrevd med ytterligere konfigurasjon eller tilpassing. (Dette er noe av grunnen til at vi kaller disse for «smarte mål».)

Dialogboks for målkonfigurering
Konfigurasjon av Smarte mål
Hvis du har valgt en bransjekategori for dette området, ser Målbeskrivelse-trinnet noe annerledes ut enn her. Du kan ignorere disse forskjellene og velge Smarte mål.

Trinn 2: Importér smarte mål til Google Ads

Hvis du skal bruke smarte mål for å optimalisere Google Ads-resultatene, må du først importere dem til Google Ads.

Veiledning i import av Analytics-mål og -transaksjoner til Google Ads
  1. Når du har aktivert Smarte mål i Analytics, logger du på Google Ads-kontoen din, klikker på Verktøy og deretter på Konverteringer under Måling.
  2. Klikk på + under Konverteringshandlinger.
  3. Klikk på Importér, og velg deretter Google Analytics.
  4. Klikk på Fortsett.
  5. Velg elementene du vil importere, og klikk deretter på Importér og fortsett.

Google Ads begynner deretter å importere dataene fra Analytics-kontoen din. Data som skriver seg tilbake til tiden før importeringen, blir ikke tatt med.

Finn ut mer om hvordan du importerer Analytics-mål og -transaksjoner i Google Ads.

Trinn 3: Optimaliser Google Ads-resultatene med smarte mål

For å optimalisere Google Ads-resultatene med smarte mål anbefaler vi at du bruker mål-CPA-budgivning, som er en fleksibel og automatisk budstrategi. Du kan også bruke manuell CPC-budgivning om du vil administrere budene selv.

Etter at du har importert funksjonen Smarte mål til Google Ads, kan du la den kjøre i noen uker slik at den akkumulerer tilstrekkelig med data. Når du så vil bruke Smarte mål for å optimalisere Google Ads-resultatene, må du dele kostnaden av annonsene dine på antallet smarte mål som er fullført. Dette beløpet er kostnaden din per brukeranskaffelse (CPA). Du kan angi mål-CPA i Google Ads i tråd med dette.

Eksempel:

Du har et forbruk i Google Ads på 2000 USD over de siste to ukene og 80 konverteringer av smarte mål. Dermed er den gjennomsnittlige CPA-verdien for en Smarte mål-økt i denne tidsperioden 25 USD (2000 USD / 80 = 25 USD). Dette er den gjennomsnittlige kostnaden du må ut med for å skaffe deg en økt med høy sannsynlighet for å føre til en konvertering, basert på Smarte mål-modellen.
I dette eksemplet bør du angi mål-CPA-verdien i Google Ads til 25 USD.

Smarte mål-rapporten

Du kan se resultatene de smarte målene kaster av seg, ved å bruke Konverteringer > Mål > Smarte mål-rapporten. I denne rapporten kan du se hvordan Smarte mål-trafikken skiller seg fra annen trafikk. Du kan også ta med Smart mål er oppnådd-dimensjonen i egendefinerte rapporter.

I Smarte mål-rapporten kan du se resultatene de smarte målene vil kaste av seg, selv før du slår dem på i rapporteringsvisningen din (forutsatt at du er kvalifisert til å bruke Smarte mål-funksjonen i utgangspunktet). På denne måten kan du finne ut om du vil ha nytte av å bruke smarte mål, før du følger alle de ovennevnte trinnene.

Både Smarte mål-rapporten og Smart mål er oppnådd-dimensjonen er utelukkende tilgjengelige i rapporteringsvisninger som er kvalifisert for smarte mål.

Begrensninger med smarte mål

Smarte mål er underlagt følgende begrensninger og restriksjoner.

• Du kan ikke konfigurere eller tilpasse smarte mål.
  • Du kan ha ett smart mål per datautvalg.
  • Smarte mål opptar 1 av de 20 tilgjengelige målfeltene (som alle andre mål).
  • Smarte mål er for øyeblikket bare tilgjengelige for datautvalg for nettsteder. Smarte mål kan ikke brukes med datautvalg for mobilapper.
  • Smarte mål er ikke tilgjengelige for rapporteringsvisninger som mottar over 1 million treff per dag.
  • Smarte mål støtter ikke visningskonverteringer eller konverteringer via flere enheter i Google Ads.

Hvorfor endres plutselig de smarte målene mine?

Smart mål-modellen kan med jevne mellomrom justeres for å ta hensyn til endringer i nettstedkonfigurasjonen eller trafikken din. Hvis du for eksempel legger til en ny konvertering med en høy konverteringsfrekvens, kan det hende at du ser betydelige endringer i de smarte målene etter hvert som modellen tilpasser seg. Det samme gjelder hvis en eksisterende konvertering som tidligere har hatt en høy konverteringsfrekvens, blir lavere.

Beslektede ressurser