Slimme doelen

Optimaliseer uw Google Ads-prestaties door de beste websitesessies als conversies te gebruiken.

De beste manier om uw biedingen, advertenties en website te optimaliseren, is door echte conversies te meten: ofwel via Conversies bijhouden van Google Ads, ofwel aan de hand van uit Analytics geïmporteerde e-commercetransacties. Meet u nog geen conversies, dan zijn slimme doelen een makkelijk alternatief. U telt dan de beste sessies als conversies en gebruikt slimme doelen om uw Google Ads-prestaties te optimaliseren.

U heeft de rol Bewerker op weergaveniveau nodig om de taken uit te voeren of de functies te gebruiken die in dit artikel worden beschreven.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Hoe slimme doelen werken

Slimme doelen worden op weergaveniveau ingesteld. Ze maken gebruik van machine learning om tientallen signalen over websitesessies te onderzoeken. Zo kan worden bepaald welke sessies waarschijnlijk tot conversies leiden. Elke sessie krijgt een score toegewezen en de beste sessies worden omgezet in slimme doelen. Enkele voorbeelden van signalen in het model Slimme doelen zijn sessieduur, pagina's per sessie, locatie, apparaat en browser. (Slimme lijsten voor remarketing maken gebruik van een vergelijkbaar model voor machine learning om de beste gebruikers te identificeren.)

De functie Slimme doelen bepaalt de beste sessies door een drempel in te stellen die overeenkomt met ongeveer de top 5% van het Google Ads-verkeer naar uw site. Nadat die drempel is ingesteld, wordt deze toegepast op al uw websitesessies, ook op het verkeer van andere kanalen dan Google Ads. Zodra u Slimme doelen in Google Analytics heeft aangezet, kunnen deze worden geïmporteerd in Google Ads.

Vereisten voor het gebruik van slimme doelen

Als u slimme doelen wilt gebruiken, moet u voldoen aan bepaalde vereisten en deze stappen volgen:

1. Koppel uw Analytics- en Google Ads-accounts.
  2. Check of de gekoppelde Google Ads-accounts voldoende verkeer naar uw website leiden. U kunt pas slimme doelen instellen als Google Ads-klikken in de afgelopen 30 dagen ten minste 500 Analytics-sessies hebben gegenereerd.

Als het gekoppelde account in de afgelopen 30 dagen minder dan 250 sessies heeft behaald voor de geselecteerde weergave, wordt de functie Slimme doelen gedeactiveerd totdat het aantal sessies weer tot minimaal 500 is toegenomen.

3. Let erop dat de rapportageweergave maximaal 10 miljoen sessies in 30 dagen krijgt.
  4. Zorg ervoor dat de instelling voor gegevens delen Producten en services van Google aanstaat voor uw Analytics-account. Bekijk ook onderstaande instructies:
Meer informatie over hoe u het delen van gegevens gebruikt
  • Log in bij Google Analytics.
  • Ga naar het account waarvoor u het delen van gegevens wilt aanzetten.
  • Selecteer in de kolom ACCOUNT de optie Accountinstellingen.
  • Vink in het gedeelte Instellingen voor gegevens delen het selectievakje aan voor Google-producten en -services.

Stap 1: Zet Slimme doelen aan

Als uw weergave daarvoor in aanmerking komt, kunt u de functie Slimme doelen aanzetten door het type Slim doel te selecteren als u doelen instelt:

Instructies voor het instellen van slimme doelen
  1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar de gewenste weergave.
  3. Klik in de kolom WEERGAVE op Doelen.
  4. Klik op + NIEUW DOEL.
  5. Selecteer Slim doel (indien beschikbaar).
  6. Geef het slimme doel een naam en klik op Opslaan.

Er is geen aanvullende configuratie of aanpassing vereist. (Dit is één van de redenen waarom we ze slimme doelen noemen.)

Als u een branchecategorie heeft geselecteerd voor deze property, ziet de stap Doelbeschrijving er wat anders uit dan wat u hier ziet. Negeer die verschillen en selecteer Slimme doelen.

Stap 2: Importeer slimme doelen in Google Ads

Als u slimme doelen wilt gebruiken om uw Google Ads-prestaties te optimaliseren, moet u deze eerst in Google Ads importeren.

Instructies om Analytics-doelen en -transacties in Google Ads te importeren
  1. Nadat u slimme doelen in Analytics heeft geactiveerd, logt u in op uw Google Ads-account, klikt u op Tools en instellingen en onder Meting op Conversies.
  2. Klik bij Conversieacties op +.
  3. Klik op Importeren en selecteer Google Analytics.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Selecteer de items die u wilt importeren en klik op Importeren en doorgaan.

Google Ads importeert de gegevens uit uw Analytics-account. Historische gegevens van vóór de importactie worden niet opgenomen.

Meer informatie over hoe u Analytics-doelen en -transacties in Google Ads importeert.

Stap 3: Optimaliseer Google Ads-prestaties met slimme doelen

Als u de Google Ads-prestaties wilt optimaliseren met slimme doelen, raden we u aan de flexibele automatische biedstrategie Doel-CPA-biedingen te gebruiken. U kunt ook handmatige CPC-biedingen gebruiken als u uw biedingen zelf wilt beheren.

Nadat u slimme doelen in Google Ads heeft geïmporteerd, laat u ze eerst een aantal weken voldoende gegevens verzamelen. Daarna kunt u slimme doelen gebruiken om uw Google Ads-prestaties te optimaliseren. Deel hiervoor de kosten van uw advertenties door het aantal voltooide slimme doelen. Dat zijn de kosten per acquisitie (CPA). U kunt op basis hiervan de doel-CPA in Google Ads instellen.

Voorbeeld:

U heeft de afgelopen 2 weken € 2000 in Google Ads uitgegeven en heeft 80 conversies voor slimme doelen gekregen. De gemiddelde CPA voor een sessie met slimme doelen gedurende die periode is dan € 25 (€ 2000 : 80 = € 25). Dit zijn de gemiddelde kosten voor een sessie met een grote kans op conversie op basis van het model Slimme doelen.
In dit voorbeeld moet u de doel-CPA in Google Ads dan instellen op € 25.

Het rapport Slimme doelen

Gebruik het rapport Conversies > Doelen > Slimme doelen om te kijken hoe de slimme doelen presteren. Dit rapport toont het verschil tussen verkeer van slimme doelen en ander verkeer. U kunt de dimensie Slim doel voltooid ook opnemen in aangepaste rapporten.

In het rapport Slimme doelen ziet u hoe slimme doelen presteren, zelfs voordat u ze aanzet in de weergave (ervan uitgaande dat u in aanmerking komt voor het gebruik van Slimme doelen). Zo kunt u bepalen of slimme doelen voordeel opleveren voordat u al de bovenstaande stappen uitvoert.

Het rapport Slimme doelen en de dimensie Slim doel voltooid zijn alleen beschikbaar in weergaven die geschikt zijn voor slimme doelen.

Beperkingen van slimme doelen

Voor slimme doelen gelden de volgende limieten en beperkingen.

• Slimme doelen kunnen niet worden geconfigureerd of aangepast.
  • Er geldt een maximum van 1 slim doel per weergave.
  • Slimme doelen nemen net als elk ander doel 1 van de 20 beschikbare doelruimtes in beslag.
  • Slimme doelen zijn momenteel uitsluitend beschikbaar voor websiteweergaven. Slimme doelen kunnen niet worden gebruikt voor weergaven voor mobiele apps.
  • Slimme doelen zijn niet beschikbaar voor weergaven die meer dan 1 miljoen hits per dag krijgen.
  • Slimme doelen bieden geen ondersteuning voor view-through-conversies (VTC's) of conversies via verschillende apparaten in Google Ads.

Waarom veranderen mijn slimme doelen plotseling?

Het model Slimme doelen kan periodiek worden aangepast op basis van wijzigingen in de siteconfiguratie of het verkeer. Als u bijvoorbeeld een nieuwe conversie met een hoog conversiepercentage toevoegt of als een bestaande conversie met een voorheen hoog conversiepercentage afneemt, ziet u mogelijk grote wijzigingen in de slimme doelen omdat het model wordt aangepast.