Älykkäät tavoitteet

Optimoi Google Adsin toiminta käyttämällä verkkosivustosi parhaita istuntoja konversioina.

Paras tapa optimoida hintatarjoukset, mainokset ja verkkosivusto on mitata selkeitä konversioita joko Google Adsin konversioseurannan tai Analyticsin verkkokaupan tapahtumien importoinnin kautta. Jos et ole tähän mennessä vielä mitannut konversioita, Älykkäät tavoitteet tarjoaa helpon tavan laskea sivustosi parhaat istunnot konversioiksi. Sitten voit käyttää Älykkäitä tavoitteita Google Adsin toiminnan optimointiin.

Tässä artikkelissa kuvattujen tehtävien tekeminen tai ominaisuuksien käyttäminen edellyttää, että sinulla on näkymätason muokkaajan rooli.

Sisällys:

Näin Älykkäät tavoitteet toimivat

Älykkäät tavoitteet määritetään näkymätasolla. Älykkäät tavoitteet analysoivat useita verkkosivustosi istuntoihin liittyviä signaaleita koneoppimisen avulla ja selvittävät näin, mitkä niistä todennäköisimmin johtavat konversioon. Jokaiselle istunnolle annetaan pisteitä, joiden perusteella parhaista istunnoista tehdään Älykkäitä tavoitteita. Esimerkkejä signaaleista, jotka sisältyvät Älykkäiden tavoitteiden malliin, ovat istunnon kesto, istuntokohtainen sivumäärä, sijainti, laite ja selain. (Uudelleenmarkkinoinnin Älykkäät luettelot tunnistavat parhaita käyttäjiä samankaltaisen koneoppimismallin avulla.)

Parhaiden istuntojen selvittämiseksi Älykkäät tavoitteet määrittävät raja-arvon valitsemalla sivustollesi Google Adsista tulevasta liikenteestä parhaan 5 prosenttia. Kun raja-arvo on määritetty, Älykkäät tavoitteet kohdistaa sen kaikkiin verkkosivustosi istuntoihin ottaen huomioon myös Google Adsin ulkopuolelta tulevan liikenteen. Kun Älykkäät tavoitteet on otettu käyttöön Analyticsissa, ne voidaan importoida Google Adsiin.

Älykkäiden tavoitteiden käytön edellytykset

Jotta voit käyttää Älykkäitä tavoitteita, sinun on täytettävä tietyt vaatimukset ja tehtävä seuraavat asiat:

1. Linkitä Analytics-tilisi ja Google Ads ‑tilisi toisiinsa.
  2. Linkitetyn Google Ads ‑tilin on lähetettävä riittävästi liikennettä verkkosivustollesi: Google Ads ‑klikkauksista on täytynyt syntyä vähintään 500 Analytics-istuntoa 30 viime päivän aikana, ennen kuin voit ottaa käyttöön Älykkäät tavoitteet.

Jos linkitetyltä tililtä on tullut valittuun näkymään alle 250 istuntoa 30 viime päivän aikana, Älykkäät tavoitteet poistetaan käytöstä, kunnes istuntoja on kertynyt vähintään 500.

3. Raportointinäkymään saa saapua enintään 10 miljoonaa istuntoa 30 päivässä.
  4. Tietojen jakamista koskevan asetuksen Google-tuotteet ja ‑palvelut tulee olla käytössä Analytics-tililläsi. Katso alla olevat ohjeet.
Lue lisää datan jakamisen käyttöönotosta
  • Kirjaudu Google Analyticsiin.
  • Siirry tilille, jolla haluat ottaa datan jakamisen käyttöön.
  • Valitse TILI-sarakkeesta Tilin asetukset.
  • Valitse Datan jakamisasetukset ‑osiosta Google-tuotteet ja -palvelut ‑valintaruutu.

Vaihe 1: Ota Älykkäät tavoitteet käyttöön

Jos näkymä on kelvollinen, voit ottaa Älykkäät tavoitteet käyttöön valitsemalla ne tavoitetyypiksi normaalin tavoitteiden määritysprosessin aikana:

Älykkäiden tavoitteiden määritysohjeet
  1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry haluamaasi näkymään.
  3. Klikkaa NÄKYMÄ-sarakkeesta Tavoitteet.
  4. Klikkaa + UUSI TAVOITE.
  5. Valitse Älykäs tavoite (jos se on käytettävissä).
  6. Lisää Älykkäälle tavoitteelle nimi ja klikkaa Tallenna.

Lisämäärityksiä tai muokkauksia ei tarvita. (Tämä on osasyy Älykkäät tavoitteet ‑nimitykselle.)

Jos tälle mittauskokonaisuudelle on valittu toimialakohtainen luokka, Tavoitteen kuvaus ‑vaihe poikkeaa hieman tässä esitetystä. Älä välitä näistä eroista, vaan valitse Älykkäät tavoitteet.

Vaihe 2: Älykkäiden tavoitteiden importoiminen Google Adsiin

Jotta voit käyttää Älykkäitä tavoitteita Google Adsin tulosten optimointiin, sinun on ensin importoitava ne Google Adsiin.

Ohjeet Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien importoimiseen Google Adsiin
  1. Kun olet ottanut Älykkäät tavoitteet käyttöön Analyticsissa, kirjaudu Google Ads ‑tilillesi, valitse Työkalut ja asetukset ja klikkaa Mittaus-kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Konversiotapahtumat-kohdasta +.
  3. Klikkaa Tuo ja valitse Google Analytics.
  4. Klikkaa Jatka.
  5. Valitse importoitavat kohteet ja klikkaa Tuo ja jatka.

Google Ads aloittaa datan importoinnin Analytics-tililtäsi. Importointiajankohtaa edeltävää dataa ei tuoda.

Lue lisää Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien importoimisesta Google Adsiin.

Vaihe 3: Google Adsin toiminnan optimointi Älykkäiden tavoitteiden avulla

Jos haluat optimoida Google Adsin toiminnan Älykkäiden tavoitteiden avulla, suosittelemme käyttämään CPA-tavoitehintatarjousta, joka on joustava, automaattinen hintatarjousstrategia. Voit myös käyttää manuaalisia klikkauskohtaisia hintatarjouksia, jos haluat hallita hintatarjouksia itse.

Kun olet importoinut Älykkäät tavoitteet Google Adsiin, anna niiden toimia muutaman viikon ajan ja kerätä riittävästi dataa. Aloita sitten Älykkäiden tavoitteiden käyttäminen Google Adsin tehokkuuden optimointiin jakamalla mainostesi hinta saavutettujen Älykkäiden tavoitteiden määrällä. Tuloksena on hankintakohtainen hinta (CPA). Sitten voit asettaa vastaavan CPA-tavoitteen Google Adsiin.

Esimerkki:

Kahden viime viikon aikana kulutit 2 000 euroa Google Adsissa ja sait 80 Älykkäät tavoitteet ‑konversiota. Niinpä Älykkäiden tavoitteiden istunnon keskimääräinen hankintakohtainen hinta kyseiseltä ajanjaksolta on 25 euroa (2 000 / 80 = 25). Älykkäiden tavoitteiden mallissa tämä on keskimääräinen hinta, jonka maksat todennäköisesti konversion tuottavasta istunnosta.
Tässä esimerkissä Google Adsin CPA-tavoitteeksi kannattaa asettaa 25 euroa.

Älykkäät tavoitteet ‑raportti

Konversiot > Tavoitteet > Älykkäät tavoitteet ‑raportista näet, miten Älykkäät tavoitteet toimivat. Raportissa näytetään, kuinka Älykkäiden tavoitteiden hankkima liikenne eroaa muusta liikenteestä. Voit myös lisätä Älykäs tavoite toteutunut ‑ulottuvuuden omiin raportteihisi.

Älykkäät tavoitteet ‑raportista näet, miten Älykkäät tavoitteet toimisivat, jo ennen niiden käyttöönottoa näkymässä (olettaen, että Älykkäät tavoitteet ovat käytettävissä näkymässä). Näin voit jo ennen edellä mainittujen vaiheiden suorittamista selvittää, onko Älykkäistä tavoitteista sinulle hyötyä.

Älykkäät tavoitteet ‑raportti ja Älykäs tavoite toteutunut ‑ulottuvuus ovat käytettävissä vain näkymissä, joissa Älykkäitä tavoitteita voidaan käyttää.

Älykkäiden tavoitteiden rajoitukset

Älykkäitä tavoitteita koskevat seuraavat rajoitukset:

• Älykkäitä tavoitteita ei voi muokata eikä niihin voi tehdä omia määrityksiä.
  • Yhdessä näkymässä voi olla vain yksi Älykäs tavoite.
  • Älykäs tavoite varaa yhden käytettävissä olevista 20 tavoitepaikasta (kuten muutkin tavoitteet).
  • Älykkäitä tavoitteita voi tällä hetkellä käyttää ainoastaan verkkosivustonäkymissä. Älykkäitä tavoitteita ei voi käyttää mobiilisovellusnäkymissä.
  • Älykkäitä tavoitteita ei voi käyttää näkymissä, jotka saavat yli miljoona osumaa päivässä.
  • Älykkäät tavoitteet eivät tue Google Adsin view-through-konversioita eivätkä konversioita eri laitteella.

Miksi Älykkäät tavoitteet muuttuvat yllättäen?

Älykkäiden tavoitteiden malli voi ajoittain muuttua, jos sivuston määrityksissä tai liikenteessä on tapahtunut muutoksia. Jos esimerkiksi lisäät uuden konversion, jonka konversioprosentti on korkea, tai jos olemassa olevan konversion konversioprosentti on aiemmin ollut korkea ja sitten laskee, Älykkäissä tavoitteissa voi tapahtua merkittäviä muutoksia, kun malli sopeutuu.

Muita lähteitä