Google Analytics en Ad Exchange koppelen

Als u Ad Exchange-gegevens wilt zien in uw Analytics-account, moet u eerst een Analytics-property kiezen om aan Ad Exchange te koppelen. Als u nog geen Analytics-account heeft, gaat u naar de Analytics-website om u aan te melden voor een nieuw account.

Voordat u het koppelingsproces start, moet u nagaan of u de inloggegevens van een Google-account gebruikt dat beschikt over beheerderstoegang voor uw Ad Exchange- en AdSense-accounts en de rol Bewerker voor de Analytics-property.

Als u een nieuw account wilt koppelen en uw Analytics- of Google Ad Exchange-account gesloten is, opent u het gesloten account opnieuw en verwijdert u de koppeling voordat u een ander account koppelt.
Het supportteam helpt niet meer als mensen Google Analytics en Ad Exchange willen koppelen. Aangezien Ad Exchange is samengevoegd met Google Ad Manager, hoeft u Ad Exchange niet afzonderlijk te koppelen aan Google Analytics. Als u er zeker van wilt zijn dat Ad Exchange is gekoppeld, zorgt u dat Google Ad Manager is gekoppeld aan Google Analytics.

Zo integreert u Analytics met Ad Exchange:

1. Log in op uw Analytics 360-account.
  2. Klik op ? om de hulpopties in het product te openen.
  3. Klik onder Contact op Meer hulp nodig?.
  4. Klik op Andere problemen en selecteer vervolgens Support via e-mail.
  5. Kies bij Probleemtype het onderwerp Google Ad Manager koppelen en beantwoord de vragen.

Na goedkeuring kunt u de instelling om Analytics-gegevens te delen, aanzetten via Google Ad Manager > Beheerder > Alle netwerkinstellingen.