Google Ads-accounts

Bekijk de prestaties van elk van uw gekoppelde Google Ads-accounts.

Gebruik het rapport Google Ads-accounts om de algemene prestaties van elk van uw gekoppelde Google Ads-accounts te evalueren. Bekijk verzamelde statistieken voor elk account in een enkele rij.

Dit rapport wordt alleen getoond als u 2 of meer Google Ads-accounts heeft gekoppeld aan uw Analytics-property.

Het rapport gebruiken

Een statistiekgroep selecteren die overeenkomt met uw analysedoelen

Gebruik het tabblad Verkenner om te selecteren welke statistiekgroep het belangrijkst is voor uw analyse. In webweergaven kunt u in de standaard statistiekgroep Overzicht zien hoe elk van uw Google Ads-accounts presteert in de vertrouwde Acquisitie-Gedrag-Conversie-cyclus. In app-weergaven bevat de standaard statistiekgroep App-gebruik belangrijke statistieken, zoals Nieuwe gebruikers en Gemiddelde sessieduur.

In zowel web- als app-weergaven geeft de statistiekgroep Klikken u inzicht in de kosten en klikgegevens van Google Ads. Als u daarnaast Doelen of E-commerce heeft ingesteld, krijgt u ook nuttige berekende statistieken zoals Opbrengsten per klik (Revenue per Click, RPC) en Rendement op advertentie-uitgaven (Return on Ad Spend, ROAS).

De berekening voor ROAS is ((opbrengst uit e-commerce + totale doelwaarde) / advertentiekosten).

Een dimensie voor analyse kiezen

Standaard ziet u de dimensie Account, waarin u de namen van uw afzonderlijke Google Ads-accounts ziet. Als u gewend bent uw accounts te identificeren aan de hand van hun klant-ID, kunt u de Klant-ID van Google Ads als secundaire dimensie toevoegen.

Als u uw gegevens verder wilt segmenteren op accountniveau, voegt u Campagne of Advertentiegroep toe als secundaire dimensie. U kunt ook de primaire dimensie in Campagne of Advertentiegroep wijzigen om alleen gegevens voor deze dimensies te bekijken.

De tabel sorteren op uw belangrijkste statistiek

Klik op een kolomkop om de gegevens in de tabel te sorteren op de statistiek die voor u het belangrijkst is. Als u bijvoorbeeld in de eerste plaats geïnteresseerd bent in hoe goed uw Google Ads-account u helpt nieuwe klanten te werven, klikt u op de kolom Nieuwe gebruikers in het gedeelte Acquisitie van de statistiekgroep Overzicht.

De prestaties verbeteren

Als u accounts heeft geïdentificeerd die slecht presteren ten opzichte van uw advertentiedoelen, kunt u overwegen deze accounts te optimaliseren. U kunt ook overwegen meer middelen toe te wijzen aan goed presterende accounts.

Gebruik de secundaire dimensie Account in andere Google Ads-rapporten

Wanneer u andere Google Ads-rapporten bekijkt, zoals Campagne of Zoekwoorden, voegt u Account als secundaire dimensie toe. Hiermee kunt u snel het account identificeren waar elke campagne of elk trefwoord bij hoort.

Gerelateerde bronnen

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor optimalisatietips