Segmenten beheren

Aangepaste segmenten importeren, bewerken, delen en verwijderen.
In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Segmenten importeren

U kunt segmenten importeren vanuit de Solutions Gallery van Analytics. De Solutions Gallery is een kosteloze marktplaats waarop u oplossingen (zoals segmenten) kunt plaatsen die u zelf heeft ontwikkeld, en waarvan u denkt dat deze nuttig kunnen zijn voor andere gebruikers van Google Analytics. Ook kunt u hier oplossingen downloaden die andere gebruikers van Google Analytics hebben geplaatst.

Wanneer u een segment vanuit de Solutions Gallery importeert, importeert u alleen de configuratie voor het segment. U importeert geen gegevens.

Een segment importeren:

1. Open de lijst met segmenten.
  2. Klik op Importeren uit galerij
    Lijst met segmenten waarbij de knop Importeren uit galerij is gemarkeerd.

…om de Google Analytics Solutions Gallery te openen.
    Deelvenster Solutions Gallery, gefilterd op weergave van segmenten.

Er wordt een deelvenster geopend waarin de content van de Solutions Gallery al is gefilterd op segmenten. Het filter Type:segments is bovenaan zichtbaar.
  3. Gebruik de opties voor sorteren en filteren om de content verder te verfijnen.
  4. Als u het gewenste segment heeft gevonden, klikt u onder de beschrijving van het segment op Importeren
    Solutions Gallery, knop Segment importeren is gemarkeerd.

…om het deelvenster Segment importeren te openen.
    Deelvenster 'Segment importeren' met opties voor bestemmingsweergaven.
  5. Stel de importeeropties in:
    • Selecteer Elke weergave om het segment zichtbaar te maken in elke weergave van het huidige Google Analytics-account waarvoor u rechten heeft.
    • Selecteer de tweede optie en kies vervolgens een weergave uit het menu als u wilt dat het segment alleen zichtbaar is in een bepaalde weergave.
    • Geef het segment indien gewenst een nieuwe naam.
  6. Klik op Maken.
    Segmenten maken wordt geopend met de configuratie van het segment.
    Filterconfiguratie voor het geïmporteerde segment.
  7. U kunt de naam van het segment wijzigen, bestaande filters aanpassen en nieuwe filters toevoegen.
  8. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met de configuratie van het segment.
    Het geïmporteerde segment is nu beschikbaar in de lijst met segmenten.
    Geïmporteerd segment in lijst met segmenten.

Segmenten bewerken

U kunt alle aangepaste segmenten die u heeft gemaakt, verder bewerken. Dit geldt voor volledig nieuwe segmenten, kopieën van bestaande segmenten en geïmporteerde of ontvangen gedeelde segmenten. De vooraf geconfigureerde systeemsegmenten van Google Analytics kunt u niet bewerken.

Een segment bewerken:

1. Open de lijst met segmenten.
  2. Zoek het segment dat u wilt bewerken en klik op Acties > Bewerken
    Lijst met segmenten, menu Acties geopend, opdracht Bewerken geselecteerd voor segment Verlaten winkelwagentjes.

…om Segmenten maken te openen met de configuratie van het segment dat u gaat bewerken.
    Segmenten maken, voorwaardenfilter voor segment Verlaten betalingen.
  3. U kunt de naam van het segment wijzigen, bestaande filters aanpassen en nieuwe filters toevoegen.
  4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met de configuratie van het segment.

Segmenten kopiëren

U kunt een bestaand segment kopiëren zodat u het kunt gebruiken als basis voor een ander segment. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een bestaand segment heeft dat een bepaalde cohort identificeert en dat u nog verder wilt segmenteren om een bepaalde leeftijdsgroep binnen die cohort te onderzoeken.

Een segment kopiëren:

1. Open de lijst met segmenten.
  2. Ga naar het segment dat u wilt kopiëren en klik op Acties > Kopiëren...
    Actiemenu voor segmenten, opdracht Kopiëren.
    ...om Segmenten maken te openen met de configuratie van het segment dat u kopieert.
    'Segmenten maken' met de configuratie van het gekopieerde segment.
  3. Pas de segmentconfiguratie aan als u extra filters wilt toevoegen. Als u bijvoorbeeld een leeftijdsfilter aan een cohortsegment wilt toevoegen, klikt u op Demografie en selecteert u de leeftijdsgroepen die u wilt onderzoeken.
    'Segmenten maken' met het filter Leeftijd 35-44 toegevoegd.
  4. Als u extra filters heeft toegevoegd, geeft u het segment een nieuwe naam en klikt u op Opslaan.

Segmenten delen

U kunt de segmenten die u heeft gemaakt, delen met andere gebruikers van Google Analytics. Wanneer u een segment deelt, deelt u alleen de configuratie, niet de gegevens.

U heeft nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld 20 segmenten in bulk te delen.

Een segment delen:

1. Open de lijst met segmenten.
  2. Zoek het segment dat u wilt delen en klik op Acties > Delen
    Lijst met segmenten, menu Acties geopend, opdracht Delen geselecteerd voor segment Aanbevolen artikelen.

…om het deelvenster Delen te openen.
    URL voor delen van segmentconfiguratie.
  3. Kopieer de URL en plak deze in een e-mail of sms.

Als de ontvanger van het bericht op de URL klikt, wordt het deelvenster Segment importeren geopend met opties om de Analytics-weergaven te selecteren waarin het segment zichtbaar wordt.
    Deelvenster 'Segment importeren' met opties voor bestemmingsweergaven.

Beschikbaarheid van segment instellen

Wanneer u een segment maakt of bewerkt, kunt u de volgende opties instellen:

• Ik kan het segment in elke weergave toepassen/bewerken (alleen de huidige gebruiker kan het segment toepassen om gegevens te rapporteren en de segmentconfiguratie bewerken en kan dit doen in elke Analytics-weergave)
  • Ik kan het segment in deze weergave toepassen/bewerken (alleen de huidige gebruiker kan het segment toepassen om gegevens te rapporteren en de segmentconfiguratie bewerken en kan dit alleen doen in de huidige Analytics-weergave)
  • Bijdragers en ik kunnen het segment in deze weergave toepassen/bewerken (de huidige gebruiker en elke gebruiker met de rol Analist kunnen het segment toepassen om gegevens te rapporteren en de segmentconfiguratie bewerken en kunnen dit alleen doen in de huidige Analytics-weergave)

Deze opties instellen:

1. Klik op Wijzigen bovenaan het deelvenster Overzicht, waar de huidige beschikbaarheidsoptie wordt weergegeven.
    Deelvenster 'Overzicht' met huidige beschikbaarheidsoptie.
  2. Selecteer de gewenste beschikbaarheidsoptie en klik op OK.
    Beschikbaarheidsopties.

Segmenten verwijderen

U kunt alle aangepaste segmenten verwijderen die u heeft gemaakt. Dit geldt voor volledig nieuwe segmenten, kopieën van bestaande segmenten en geïmporteerde of ontvangen gedeelde segmenten. De vooraf geconfigureerde systeemsegmenten van Google Analytics kunt u niet verwijderen.

Een segment verwijderen:

1. Open de lijst met segmenten.
  2. Zoek het segment dat u wilt verwijderen en klik op Acties > Verwijderen.