Google Shopping-campagnes

Prestaties van Google Shopping-campagnes analyseren

Google Shopping-campagnes bieden een manier om producten te beheren en promoten waarbij de verkoper centraal staat. Met dit rapport kunt u zien hoe goed elk van uw campagnes presteert nadat gebruikers op de advertenties in uw Shopping-campagne klikken. U kunt bijvoorbeeld het volgende zien:

• Welke productcategorieën de meeste aankopen genereren
  • Welke producttypen de meeste aankopen genereren

Op basis van deze informatie kunt u uw biedingen en budget aanpassen op basis van de segmenten van uw productcatalogus het beste presteren.

In dit artikel:

Gegevens van de Shopping-campagne bekijken

Als u gegevens over uw Shopping-campagne wilt bekijken, moet u het volgende doen:

U kunt het rapport als volgt openen:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Acquisitie > Google Ads > Shopping-campagnes.
De Shopping-dimensies in dit rapport (Categorie, Producttype, Merk) kunnen niet als secundaire dimensies worden toegevoegd aan standaardrapporten en helemaal niet worden gebruikt in aangepaste rapporten.

Manieren waarop u dit rapport kunt gebruiken

Gebruik dit rapport om te meten welke Shopping-campagnes de hoogste waarde genereren door het conversiepercentage en andere statistieken te meten. Dankzij dit rapport kunt u meer inzicht krijgen in welke segmenten het beste presteren en vervolgens uw biedingen hierop aanpassen.

Raadpleeg de volgende artikelen in het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie: