Trekart i Google Ads

Utforsk en interaktiv visning av Google Ads-dataene dine i Google Analytics.

Med trekartrapporten kan du utforske trender visuelt i Google Ads-dataene dine, slik at du kan lage hypoteser om annonseringskampanjene dine på en rask og intuitiv måte. Som for alle Google Ads-rapportene i Google Analytics, inneholder denne rapporten også både Google Ads-beregninger (f.eks. klikk og CPC) og Analytics-beregninger (f.eks. fluktfrekvens og inntekt).

I trekartrapporten bli dataene vist som rektangler. Størrelsen på og fargen i hvert rektangel representerer ulike beregninger, slik at du kan kombinere ulike aspekter ved dataene dine i én visualisering. Trekart er nyttige verktøy for hypotesegenerering ettersom de kan brukes for å vise den relative betydningen av – og forholdet mellom – ulike enheter.

Bruk av trekartrapporten

Slik finner du rapporten

Skriv inn Trekart i søkefeltet ovenfor rapportnavigasjonen, og velg resultatet. Du kan også bla gjennom rapportnavigasjonen for å finne rapporten: Brukeranskaffelse > Google Ads> Trekart.

Velg hvilke data rapporten skal inneholde

Hver av rektanglene i rapporten representerer én konto, én kampanje, én annonsegruppe, ett søk eller ett søkeord (avhengig av hvilket nivå i Google Ads-hierarkiet du ser på). Hvis du for eksempel undersøker én kampanje, representerer hvert rektangel én annonsegruppe (neste nivå i Google Ads-hierarkiet). Ett trekart kan ikke inneholde ulike nivåer i Google Ads-hierarkiet.

I rapporten kan du som standard se kontodata hvis flere Google Ads-kontoer er koblet til Google Analytics. Kampanjedata blir vist som standard hvis bare én Google Ads-konto er koblet til Analytics.

Klikk på et rektangel for å se neste nivå i Google Ads-hierarkiet i rapporten. Hvis du for eksempel ser på kampanjedata, kan du klikke på et rektangel og se detaljer for annonsegruppene i den aktuelle kampanjen.

I brødsmulenavigeringen ovenfor rapporten kan du se hvor du er i Google Ads-hierarkiet. Du kan også bruke disse linkene for å navigere oppover i hierarkiet. Hvis du for eksempel er på søkeordnivå i rapporten, kan du klikke på Kampanje i brødsmulenavigeringen for å se disse dataene i stedet.

Hold markøren over en del i rapporten for å få spesifikke data for de ulike beregningene rektanglene representerer.

Slik leser du rapporten

Alle beregningene i denne rapporten er inndelt enten i en primær eller sekundær gruppe.

Primære beregninger er volumberegninger, for eksempel Økter eller Kostnader, som vises med ulike rektangelstørrelser.

Sekundære beregninger er relative beregninger, for eksempel CPC eller Fluktfrekvens, som vises med farge og metning. Positive verdier indikeres med grønn farge, og negative verdier indikeres med rød farge. Jo mørkere grønnfargen er, desto bedre er den sekundære måleverdien. Jo mørkere rødfargen er, desto dårligere er den sekundære måleverdien.

Hvis du for eksempel ser på kampanjene i én konto, og du har valgt den primære beregningen Inntekt og den sekundær beregningen Verdi per økt, får du høyere inntekter fra den aktuelle kampanjen jo større rektangelet er. Kampanjene som har lave verdier per økt, er på den røde fargeskalaen. Jo mørkere rødfargen er, desto lavere er verdien per økt. Kampanjene som har høye verdier per økt, har grønn farge. Jo mørkere grønnfargen er, desto høyere er verdien per økt. Du kan begynne å lage hypoteser med utgangspunkt i disse to datapunktene: Hvilke kampanjer bør du utvide ettersom verdien deres per økt er høy, eller hvilke kampanjer bør du fokusere på ettersom du får de høyeste inntektene med dem (i samlede summer).

Bruk rullegardinmenyene ovenfor rapporten for å velge ulike primære og sekundære beregninger. Du kan bare velge én primær og én sekundær beregning om gangen.

Begrensninger og forbehold

Denne rapporten er bare tilgjengelig hvis Google Analytics-området er koblet til en eller flere Google Ads-kontoer. Trekartvisualiseringen er foreløpig bare tilgjengelig for Google Ads-rapporteringsdelen i Google Analytics. Minst én Google Ads-konto må være koblet til Google Analytics-kontoen din for å kunne se data i denne rapporten.

Trekartrapporten er bare tilgjengelig i datautvalg for nettrapportering. Denne rapporten er ikke tilgjengelig i andre typer rapporteringsvisninger, for eksempel visninger for mobilapper. Finn ut mer om datautvalg.

Maksimalt 16 rektangler kan bli vist i trekartet om gangen. Hvis du har mer enn 15 enheter som skal vises i trekartet, blir de første 15 vist som individuelle rektangler, og resten blir gruppert sammen. Den grupperte kategorien blir vist som et rektangel merket med Annet i rapporten.

Segmentering støttes ikke i trekartrapporten. Google Ads-beregningene er ikke kompatible med Google Analytics-segmenteringen. Ettersom trekartrapporten inneholder Google Ads-beregninger, er ikke segmentering tilgjengelig.

Høye tall er positivt for alle beregningene, med unntak av de sekundære beregningene CPC og Fluktfrekvens. Høye tall er negativt for de sekundære beregningene CPC og Fluktfrekvens. I denne rapporten vurderes dette automatisk, og dermed reverseres overleggsfargeskalaen fra grønt til rødt for disse beregningene. For eksempel blir rødfargen mørkere jo høyere fluktfrekvensen er, og grønnfargen blir mørkere jo lavere fluktfrekvensen er.

Fargeskalaen står i forhold til det vektede gjennomsnittet for alle enhetene. Fargespekteret går fra rødt til grønt, og intensiteten av fargen som blir vist i hvert av rektanglene, er relativ i rapporten din. Ingen absolutte eller faste verdier er forbundet med noen bestemt farge eller fargenyanse.