Google Adsin Treemaps-raportti

Tutki Google Analyticsissa Google Ads ‑tietojen interaktiivista näkymää.

Treemaps-raportin ansiosta voit tarkastella Google Ads ‑tietojen trendejä visuaalisesti, joten voit nopeasti ja intuitiivisesti kehittää hypoteeseja mainoskampanjoitasi koskien. Kaikkien Google Analyticsissa olevien Google Ads ‑raporttien tapaan se sisältää sekä Google Ads ‑tietoja (kuten Klikkaukset ja CPC) että Analytics-tietoja (kuten Välitön poistumisprosentti ja Tuotto).

Treemaps-raportissa tietoja edustavat suorakaiteet. Kunkin suorakaiteen koko ja väri edustavat eri tietoja, joten voit yhdistää tietojen eri puolia yhteen visualisointiin. Treemaps-raportit toimivat hyvänä hypoteesinluontityökaluna, koska niiden avulla eri kohteiden suhteellinen tärkeys ja niiden välinen suhde nousevat esiin.

Treemaps-raportin käyttö

Raporttiin pääsy

Kirjoita raporttinavigoinnin yläosan hakukenttään Treemaps ja valitse haun tulos. Voit myös selailla raporttinavigointia kohtaan Hankinta > Google Ads > Treemaps.

Raportissa näkyvien tietojen valinta

Raportin jokainen suorakaide edustaa yhtä tiliä, kampanjaa, mainosryhmää, avainsanaa tai kyselyä (riippuen siitä, mitä Google Ads ‑hierarkian tasoa tarkastelet). Jos esimerkiksi tutkit yhtä kampanjaa, kukin suorakaide edustaa yhtä mainosryhmää (Google Ads ‑hierarkian seuraava taso). Google Ads ‑hierarkian eri tasoja ei voi sekoittaa yhteen Treemap-raporttiin.

Raportti näyttää oletuksena tilin tiedot, jos Google Analyticsiin on linkitetty useita Google Ads ‑tilejäsi. Kampanjan tiedot taas näytetään oletuksena, jos Analyticsiin on linkitetty vain yksi Google Ads ‑tili.

Klikkaa jotakin suorakaidetta siirtyäksesi alaspäin seuraavalle raportissa näytetylle Google Ads ‑hierarkian tasolle. Jos esimerkiksi katselet kampanjan tietoja, voit klikata jotakin suorakaidetta ja tarkastella kyseisen kampanjan mainosryhmien yksityiskohtia.

Raportin yläpuolella oleva linkkipolku osoittaa, missä Google Ads ‑hierarkian kohdassa olet, ja voit käyttää linkkejä siirtyäksesi hierarkiassa ylöspäin. Jos esimerkiksi olet raportissa avainsanatasolla, voit klikata linkkipolussa kampanjaa nähdäksesi sen tiedot.

Vie hiiri raportin jonkin osion päälle nähdäksesi kunkin suorakaiteen osoittaman tiedon tarkat tiedot.

Raportin lukeminen

Kaikki raportin tiedot kuuluvat joko Ensisijaiset- tai Toissijaiset-ryhmään.

Ensisijaiset tiedot ovat määrällisiä tietoja, kuten istuntoja tai hintoja, ja niitä edustaa suorakulmion koko.

Toissijaiset mitat ovat suhteellisia mittoja, kuten klikkauskohtainen hinta tai välitön poistumisprosentti, ja niitä kuvastaa väri ja sen kylläisyys. Vihreä on positiivinen ja punainen on negatiivinen. Mitä tummempi vihreä, sitä parempi toissijainen tieto, ja mitä tummempi punainen, sitä huonompi toissijainen tieto on.

Jos esimerkiksi katselet yhden tilin kampanjoita ja olet valinnut tuoton ensisijaiseksi mitaksi ja istuntokohtaisen arvon toissijaiseksi mitaksi, mitä suurempi suorakaide on, sitä suurempi on kampanjan tuotto. Kampanjoiden, joiden istuntokohtainen arvo on matala, väriskaala on punainen, ja mitä tummempi punainen väri, sitä matalampi istuntokohtainen arvo on. Kampanjat, joiden istuntokohtainen arvo on korkea, on merkitty vihreällä värillä, ja mitä tummempi vihreä, sitä korkeampi on kyseisen kampanjan istuntokohtainen arvo. Näiden kahden tietopisteen perusteella voit alkaa luomaan hypoteeseja: mitä kampanjoita kannattaisi laajentaa, koska niiden istuntokohtainen arvo on korkea, tai mihin kampanjoihin kannattaisi keskittyä, koska ne tuottavat eniten (absoluuttisesti).

Käytä ensisijaisten ja toissijaisten tietojen valitsemiseen raportin yläpuolella olevia avattavia valikoita. Voit valita vain yhden ensisijaisen ja yhden toissijaisen tiedon kerrallaan.

Rajoitukset ja varoitukset

Tämä raportti on käytettävissä vain, jos Google Analytics -omaisuus on linkitetty yhteen tai useampaan Google Ads ‑tiliin. Treemap-visualisointi on tällä hetkellä saatavilla vain Google Analyticsin Google Ads ‑raportointiosiossa. Sinulla on oltava vähintään yksi Google Analytics -tiliin liitetty Google Ads ‑tili, jotta näet tietoja tässä raportissa.

Treemaps-raportti on saatavilla ainoastaan verkkoraportoinnin näkymissä. Tämä raportti ei ole saatavilla muun tyyppisissä raportointinäkymissä, kuten mobiilisovellusnäkymissä. Lisätietoja näkymistä.

Treemap näyttää enintään 16 suorakaidetta kerrallaan. Jos näytettäviä kohteita on yli 15, ensimmäiset 15 näkyvät yksittäisiä suorakaiteina ja loput liitetään yhteen. Raportissa ryhmitelty luokka näkyy yhtenä suorakaiteena, joka on merkitty tunnisteella Muu.

Treemaps-raportissa ei tueta segmentointia. Google Ads ‑tiedot eivät ole yhteensopivia Google Analytics -segmentoinnin kanssa. Koska Treemaps-raportti käyttää Google Ads ‑tietoja, segmentointi ei ole saatavilla.

Korkeammat luvut ovat parempia kaikille tiedoille, lukuun ottamatta toissijaisia tietoja, kuten klikkauskohtainen hinta ja välitön poistumisprosentti. Toissijaisille mitoille, eli klikkauskohtaiselle hinnalle ja välittömälle poistumisprosentille, korkeammat luvut ovat huonompia. Tämä raportti huomioi tämän automaattisesti ja käyttää näille mitoille päinvastaista vihreän ja punaisen väriskaalaa. Esimerkiksi mitä korkeampi välitön poistumisprosentti, sitä tummempi punainen väri. Mitä matalampi välitön poistumisprosentti, sitä tummempi vihreä väri.

Väriskaala on suhteessa kaikkien kohteiden painotettuun keskiarvoon. Värikirjo muuttuu punaisesta vihreään ja värin intensiteetti, joka näkyy jokaisessa suorakaiteessa, on suhteellinen raportin sisällä. Tietylle värille tai värisävylle ei ole olemassa absoluuttisia tai kiinteitä arvoja.

Liittyviä aiheita