Treemaps i Google Ads

Se en interaktiv visning af dine Google Ads-data i Google Analytics

Rapporten Treemaps giver dig mulighed for at se trends i dine Google Ads-data, så du hurtigt og intuitivt kan opstille hypoteser om dine annonceringskampagner. Som alle øvrige Google Ads-rapporter i Google Analytics omfatter den både Google Ads-metrics (f.eks. Klik og CPC) og Analytics-metrics (f.eks. Afvisningsprocent og Indtjening).

Treemaps viser data som rektangler. Størrelsen og farven på det enkelte rektangel repræsenterer forskellige metrics, så du kan kombinere forskellige aspekter af dine data i én enkelt visualisering. Treemaps er et godt værktøj til opstilling af hypoteser, da de kan hjælpe med at vise den relative betydning af (og relationen mellem) forskellige enheder.

Sådan bruges rapporten Treemaps

Gå til rapporten

Indtast Treemaps i søgefeltet over rapportnavigationen, og vælg resultatet. Du kan også gennemse rapportnavigationen for at finde den: Kundehvervning > Google Ads > Treemaps.

Vælg, hvilke data der skal vises i rapporten

Hvert rektangel i rapporten står for en enkelt konto, kampagne, annoncegruppe, søgeord eller forespørgsel (alt efter det Google Ads-hierarkiniveau der ses på). Hvis du f.eks. undersøger en enkelt kampagne, repræsenterer hvert rektangel en enkelt annoncegruppe (næste niveau af Google Ads-hierarkiet). Det er ikke muligt at blande forskellige Google Ads-hierarkiniveauer i et enkelt Treemap.

Rapporten viser som standard kontodata, hvis du har flere Google Ads-konti, der er linket til Google Analytics. Den viser som standard kampagnedata, hvis du kun har én Google Ads-konto, der er linket til Analytics.

Klik på et rektangel for at bevæge dig nedad til næste niveau af det Google Ads-hierarki, der vises i rapporten. Hvis du f.eks. ser på kampagnedata, kan du klikke på et rektangel og se nærmere på annoncegrupperne i den pågældende kampagne.

Den breadcrumb, der er over rapporten, viser dig, hvor i Google Ads-hierarkiet du er, og du kan bruge disse links til at bevæge dig op gennem hierarkiet. Hvis du f.eks. er på søgeordsniveauet i rapporten, kan du klikke på "Kampagne" i den pågældende breadcrumb for at se kampagnedata i stedet.

Hold markøren over et afsnit i rapporten for at se specifikke data for hver metric, der repræsenteres af hvert enkelt rektangel.

Sådan læses rapporten

Alle metrics i denne rapport er organiseret i enten en primær eller en sekundær gruppe.

Primære metrics er volumen-metrics, f.eks. Sessioner eller Pris, og de vises i form af et rektangel.

Sekundære metrics er relative metrics, f.eks. CPC eller Afvisningsprocent, og de vises ved hjælp af farve og mætning. Grøn angiver noget positivt, og rød angiver noget negativt. Jo mørkere den grønne farve er, desto bedre er den sekundære metric, og jo mørkere den røde farve er, desto dårligere er den sekundære metric.

Hvis du f.eks. ser på kampagner i en enkelt konto og har valgt den primære metric Indtjening og den sekundære metric Pr. sessionsværdi, er det sådan, at jo større rektanglet er, desto større er indtjeningen fra den pågældende kampagne. Kampagner med en lav værdi pr. session er på den røde farveskala, og jo mørkere den røde farve er, desto lavere er værdien pr. session. Kampagner med en høj værdi pr. session er grønne, og jo mørkere den grønne farve er, jo højere er værdien pr. session for den pågældende kampagne. Ud fra disse to datapunkter kan du starte med at opstille hypoteser: Hvilke kampagner skal udvides, da de har en høj værdi pr. session? Eller hvilke kampagner skal du fokusere på, da de giver den største indtjening (i absolutte tal)?

Brug rullemenuerne over rapporten til at vælge forskellige primære og sekundære metrics. Du kan kun vælge én primær og én sekundær metric ad gangen.

Grænser og forbehold

Denne rapport er kun tilgængelig, hvis Google Analytics-ejendommen er linket til én eller flere Google Ads-konti. Treemap-visualiseringen er i øjeblikket kun tilgængelig for Google Ads-rapporteringsafsnittet i Google Analytics. Der skal være linket mindst én Google Ads-konto til din Google Analytics-konto for at kunne se data i denne rapport.

Rapporten Treemaps er kun tilgængelig i webrapporteringsvisninger. Denne rapport er ikke tilgængelig i andre typer rapporteringsvisninger, f.eks. mobilappvisninger. Få flere oplysninger om visninger.

Et treemap kan maksimalt vise op til 16 rektangler ad gangen. Hvis der skal vises mere end 15 enheder i dit treemap, vises de først 15 som individuelle rektangler, og resten af enhederne grupperes i ét rektangel. I rapporten vises den grupperede kategori som ét rektangel med titlen Andet.

Rapporten Treemaps understøtter ikke segmentering. Google Ads-metrics er ikke kompatible med Google Analytics-segmentering. Segmentering er ikke muligt, da rapporten Treemaps rapporterer om Google Ads-metrics.

Jo højere tal desto bedre for de fleste metrics – undtagen for de sekundære metrics CPC og Afvisningsprocent. For de sekundære metrics CPC og Afvisningsprocent er høje tal ikke godt. Rapporten korrigerer automatisk for dette og ændrer farveskalaen for disse to metrics. For eksempel bliver den røde farve mørkere, jo højere afvisningsprocenten er. Jo lavere afvisningsprocenten er, desto mørkere bliver den grønne farve.

Farveskalaen er relativ i forhold til det vægtede gennemsnit af alle enheder. Farvespektret går fra rødt til grønt, og farveintensiteten, der vises i hvert enkelt rektangel, er relativ i den enkelte rapport. Der er ikke knyttet nogen absolutte eller faste værdier til en specifik farve eller farvenuance.