Rapporten om kilder for mobilappen

Se hvordan brukerne som laster ned appen din, finner markedsplass-siden din.

Denne artikkelen omhandler funksjonaliteten i Analytics-SDK-en. For å få den mest oppdaterte rapporteringen for mobilapper i Analytics må du bruke Firebase-SDK-en. Finn ut mer ved å lese artikkelen Kom i gang med appanalyser.

Med rapportene om kilder for mobilappen kan du finne ut hvordan brukerne finner appen din, inkludert hva det er som får dem til å gå til nedlastingssiden for appen på iTunes og andre markedsplasser.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Se data om appkilder

Se data om appkilder ved å gjøre følgende:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Naviger til ønsket rapporteringsvisning.
  3. Åpne Rapporter.
  4. Velg Brukeranskaffelse > Kilder > Alle eller iTunes.

Sånn bruker du rapportene om mobilappens kilder

Du må konfigurere sporing av appinstallasjoner før du kan bruke rapportene om mobilappens kilder.

Det er to kilderapporter: én som omfatter data utelukkende fra iTunes Store, og én med data fra alle markedsplasser for apper. I Alle-rapporten finner du data fra iTunes Store samt eventuelle tredjeparts markedsplasser der appen er lastet ned fra.

Den primære dimensjonen i disse rapportene er Kilde/medium. I disse rapportene fremgår også antallet nye brukere og økter, gjennomsnittlig øktvarighet og totale inntekter i appen (fra netthandelsdata) tilknyttet de enkelte kilde/medium-parene.

Bruk linkene i Utforsker-fanen for å veksle mellom beregningene for brukeranskaffelse for brukere, ulike målsett og netthandelsdata. Vær oppmerksom på at det kreves ytterligere konfigurasjon av Mål- og Netthandel-rapporten før det blir vist data i disse.

Merknader om hvordan data vises i disse rapportene

En bruker må laste ned, installere og starte en app for at data om henvisningskilder kan vises i kilderapportene. Analytics kan ikke vise data om henvisningskilder før brukeren har lastet ned, installert og åpnet appen minst én gang. Hvis en bruker ikke gjør alt det ovennevnte etter å ha kommet til markedsplassen din via en annonseringskampanje eller en annen kilde, blir ikke dataene om henvisningskilder tatt med i rapportene dine.

Markedsplasser må ha støtte for App Installer-ID for at Analytics skal kunne gjenkjenne dem. Ikke alle markedsplasser har støtte for App Installer-ID. Trafikk som kommer fra en markedsplass som ikke kan identifiseres i Analytics, vises som (not set) i rapporten. I tillegg er det enkelte markedsplasser som ikke sender kampanjedata til Analytics. I slike tilfeller vises det ikke noen data i Kilde/medium-dimensjonen.

Beslektede ressurser