Om Ad Exchange i Google Analytics

Läs om hur du integrerar Ad Exchange med Google Analytics och om möjliga avvikelser.

Du kan tjäna pengar med Ad Exchange genom att använda ett visningsverktyg från Google på din webbplats och visa annonser från tredje part som är relevanta för din målgrupp.

Innehåll i artikeln:

Hantera integreringen av Ad Exchange och Google Analytics

Om du använder Ad Exchange kan du länka ditt Ad Exchange-konto till Google Analytics så att du kan dra nytta av Analytics-informationen för att tolka din Ad för Exchange-data och få en tydligare bild av resultatet. Innan du kan länka dina konton finns det några saker du bör tänka på:

1. Du måste använda samma e-postadress i Analytics och Ad Exchange för att länka dina konton.
  2. Du måste ha redigerings- eller administratörsbehörighet för båda kontona.
  3. För varje Analytics-egendom måste du välja vilka vyer du vill använda i rapporterna.

Dataavvikelser mellan Ad Exchange och Google Analytics

Tänk på följande om det är stora skillnader mellan informationen i rapporterna i Ad Exchange-kontot och rapporterna i Ad Exchange-delen av Analytics:

• Analytics registrerar bara data om Ad Exchange for content-annonsenheter. Länkenheter, sökrutor, mobilannonser och andra Ad Exchange-produkter tas inte med.
  • Du måste ta med Analytics-spårningskod på varje webbsida där Ad Exchange for content-annonsenheter visas.

Om spårningskoden och kontot är konfigurerade på rätt sätt och det förekommer dataavvikelser i Ad Exchange- och Analytics-rapporterna kan det bero på något av följande:

• Iframes: Ad Exchange visar annonser i en iframe-ruta. Webbläsare som saknar stöd för <iframe>-taggen rapporterar inte exponeringar i Analytics. Detta kan medföra att det räknas fler sidvisningar i Analytics än i Ad Exchange.
  • Säkerhetsprogramvara eller annan blockerande programvara: Programvara som kan blockera innehåll, till exempel brandväggar, annonsblockerare och andra bildblockerare från tredje part, kan också blockera Ad Exchange-exponeringar. Användare som har installerat sådana program räknas i Analytics, men Ad Exchange-exponeringar och Ad Exchange-data visas inte i Analytics-rapporterna.
  • Ny Ad Exchange/Analytics-integrering: När du har länkat dina Ad Exchange- och Analytics-konton kan det ta upp till ett dygn innan data samlas in. Om du nyligen har konfigurerat Ad Exchange- eller Analytics-koden eller länkat dina konton kan du därför behöva vänta i minst 24 timmar innan du ser data i rapporterna. Ad Exchange-data som samlades in innan du länkade dina konton visas inte i Analytics.
  • Inställningar av tidszon: Om tidszonerna i dina Analytics- och Ad Exchange-konton inte stämmer överens visas Analytics- och Ad Exchange-data från olika tidsperioder under samma rapportdatum. Redigera en egendom om du vill ändra tidszonen i Analytics.
  • Analytics-vyfilter: I Analytics kan du skapa olika rapportvyer. Du kan lägga till filter i vyerna och utesluta specifik data för att anpassa vilken information som visas i rapporterna. Ad Exchange-data om sessioner som filtreras bort från en Analytics-vy visas inte heller i någon av Analytics-rapporterna i den vyn. Läs mer om filter i Analytics.
  • Utelämnad Analytics-data: Om vissa typer av Analytics-data inte samlas in, till exempel om spårningskoden inte körs, visar Analytics-rapporterna inte heller Ad Exchange-data som är kopplad till den informationen.