Om Ad Exchange i Google Analytics

Finn ut hvordan du integrerer Ad Exchange med Google Analytics, og om mulige avvik.

Med Ad Exchange kan du tjene penger på å vise tredjepartsannonser som er relevante for målgruppen din, via et Google-verktøy på nettstedet ditt.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sånn kan du administrere integrasjonen mellom Ad Exchange og Google Analytics

Hvis du bruker Ad Exchange, kan du knytte Ad Exchange-kontoen din sammen med Google Analytics. Du kan dermed bruke Analytics for å sette Ad Exchange-dataene dine i kontekst og danne deg et tydeligere bilde av resultatene du oppnår. Før du kan knytte sammen kontoene dine, er det et par ting du må huske på:

1. Du må bruke den samme e-postadressen i Analytics og Ad Exchange for å kunne knytte kontoene sammen.
  2. Du må ha redigeringstilgang eller administratortilgang til begge kontoene.
  3. For hvert Analytics-område må du bestemme deg for hvilke rapporteringsvisninger som skal inngå i rapporteringen.

Avvik i dataene du får fra Analytics og Ad Exchange

Hvis du oppdager betydelige avvik mellom rapportene i Ad Exchange-kontoen din og rapportene i Ad Exchange-delen av Analytics, må du ha følgende i bakhodet:

• Analytics sporer bare data for Ad Exchange for innhold-annonseenheter og inkluderer ikke linkenheter, søkefelt, mobilannonser eller andre Ad Exchange-produkter.
  • Du må inkludere Analytics-sporingskode på alle nettsidene med AdSense for innhold-annonseenheter for at dataene skal stemme overens i Analytics- og Ad Exchange-rapportene.

Hvis sporingskoden og kontoen er riktig konfigurert, og du likevel opplever dataavvik mellom Ad Exchange- og Analytics-rapportene dine, kan dette skyldes ett av følgende:

• Iframes: Visningen av Ad Exchange-annonser skjer ved hjelp av en iframe. For nettlesere som ikke støtter <iframe>-taggen, rapporteres det ingen visning i Analytics. Dette kan føre til at flere sidevisninger telles i Analytics enn i Ad Exchange.
  • Sikkerhetsprogramvare (blokkeringsprogramvare): Ad Exchange-visninger kan også blokkeres av programvare med funksjonalitet for blokkering av innhold, som for eksempel brannmurer, annonseblokkeringsprogrammer eller annen programvare for blokkering av tredjepartsbilder. Brukerne som benytter denne typen programvare, telles fortsatt i Analytics, men Ad Exchange-visninger og -data telles ikke i Analytics-rapportene dine.
  • Ny integrering mellom Ad Exchange og Analytics: Etter at du har knyttet sammen Ad Exchange- og Analytics-kontoen din, kan det gå opptil et døgn før datainnsamlingen begynner. Hvis du nylig har konfigurert Ad Exchange- eller Analytics-koden, eller du nylig har knyttet sammen kontoene, går det minst et døgn før data vises i rapportene dine. Ad Exchange-data som ble samlet inn før du knyttet sammen kontoene, vises ikke i Analytics.
  • Innstillinger for tidssone: Hvis tidssonen i henholdsvis Analytics-kontoen og Ad Exchange-kontoen ikke samsvarer, blir dataene som samles inn i de to produktene på den samme datoen, tilordnet ulike tidsperioder i rapportene. Rediger et område for å endre tidssonen i Analytics.
  • Filtre for Analytics-rapporteringsvisninger: I Analytics kan du opprette forskjellige rapporteringsvisninger. Du kan legge til filtre i visninger for å ekskludere bestemte data, slik at du kan tilpasse hvilke data du ser i rapportene dine. Ad Exchange-data som er knyttet til økter som er filtrert ut av en Analytics-visning, ekskluderes fra alle Analytics-rapportene i den aktuelle visningen. Finn ut mer om filtre i Analytics.
  • Manglende Analytics-data: Hvis du savner Analytics-data, for eksempel hvis sporingskoden ikke ble kjørt, blir Ad Exchange-data med tilknytning til de manglende Analytics-dataene heller ikke rapportert i Analytics.