Ad Exchangen käyttö Google Analyticsissa

Katso, miten voit integroida Ad Exchangen Google Analyticsiin, ja tutustu mahdollisiin ristiriitoihin.

Ad Exchangen avulla voit ansaita rahaa käyttämällä sivustollasi Googlen Display-työkalua, jossa hostataan yleisöllesi sopivia kolmansien osapuolten mainoksia.

Sisällys:

Ad Exchangen ja Google Analyticsin integrointi

Jos käytät Ad Exchangea, voit linkittää Ad Exchange ‑tilisi Google Analyticsiin. Tämän jälkeen voit käyttää Ad Exchange ‑dataasi Analyticsissa ja saada näin entistä paremman käsityksen mainontasi tuloksista. Huomioi seuraavat asiat ennen tilien linkittämistä:

1. Tilien linkittäminen edellyttää, että käytät samaa sähköpostiosoitetta Analyticsissa ja Ad Exchangessa.
  2. Sinulla on oltava muokkaajan tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet kummallakin tilillä.
  3. Sinun on valittava raportoinnissa käytettävät näkymät erikseen jokaiselle Analytics-mittauskokonaisuudelle.

Ad Exchangen ja Analyticsin väliset dataristiriidat

Jos huomaat merkittäviä ristiriitoja Ad Exchange ‑tilisi ja Analyticsin Ad Exchange ‑osion raporttien datan välillä, pidä mielessä seuraavat seikat:

• Analytics tallentaa dataa ainoastaan Ad Exchangen sisältömainosyksiköistä. Tämä ei sisällä linkkiyksiköitä, hakukenttiä, mobiilimainoksia tai muita Ad Exchange ‑tuotteita.
  • Sinun on lisättävä Analytics-seurantakoodi jokaiselle verkkosivulle, jolla Ad Exchangea käytetään sisältömainosyksiköille, jotta saat Analyticsin ja Ad Exchangen raportit vastaamaan toisiaan.

Jos seurantakoodi ja tili on määritetty oikein ja Ad Exchange- ja Analytics-raporttiesi tiedoissa näkyy ristiriitoja, syy voi olla jokin seuraavista:

• IFrame: Ad Exchangessa mainosten näyttämiseen käytetään iframe-kehystä. Selaimet, jotka eivät tue <iframe>-tagia, eivät raportoi impressiota Analyticsissa. Tällöin Analytics saattaa laskea useampia sivun näyttökertoja kuin Ad Exchange mainoksen näyttökertoja.
  • Tietoturva- tai muu esto-ohjelmisto: Ohjelmistot, jotka voivat estää sisällön näyttämisen, voivat estää myös Ad Exchange -näyttökertojen syntymisen. Tällaisia ohjelmistoja ovat esimerkiksi palomuurit, mainosten esto-ohjelmat ja muut kolmansien osapuolien kuvien esto-ohjelmat. Tällaisia asennuksia hyödyntävät käyttäjät lasketaan Analyticsissa, mutta Ad Exchange -näyttökertoja ja -tietoja ei sisällytetä Analytics-raportteihin.
  • Uusi Ad Exchange- ja Analytics -integrointi: Kun olet linkittänyt Ad Exchange- ja Analytics-tilisi, tiedonkeruun alkuun voi kulua24 tuntia. Jos olet vastikään määrittänyt Ad Exchange- tai Analytics-koodisi tai linkittänyt tilisi, odota vähintään 24 tuntia, jotta tiedot ehditään sisällyttää raportteihin. Ennen tilien linkitystä kerätty Ad Exchange ‑data ei voi näkyä Analyticsissa.
  • Aikavyöhykkeen asetukset: Jos Analytics- ja Ad Exchange ‑tiliesi aikavyöhykkeet eivät vastaa toisiaan, tuotteet kokoavat dataa eri ajanjaksoista, vaikka raporteissa näkyy sama päivämäärä. Voit muuttaa Analyticsin aikavyöhykettä muokkaamalla mittauskokonaisuutta.
  • Analytics-näkymien suodattimet: Voit luoda Analyticsissa erilaisia raportointinäkymiä. Voit sulkea pois tietoja lisäämällä suodattimia näkymiin. Näin räätälöit raporteissasi näytettävät tiedot. Analytics-näkymästä poissuodatettuihin istuntoihin liittyvät Ad Exchange -tiedot suljetaan pois myös kaikista Analytics-raporteista kyseisessä näkymässä. Lue lisää Analyticsin suodattimista.
  • Puuttuva Analytics-data: Jos Analytics-dataa ei kerätä (esimerkiksi siksi, että seurantakoodia ei suoritettu), myöskään puuttuvaan Analytics-dataan liittyvää Ad Exchange ‑dataa ei raportoida Analyticsissa.