Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Tag

Een codefragment in JavaScript dat informatie naar een derde partij stuurt, zoals Google. De Analytics-trackingcode is een voorbeeld van een tag.

Een tag is een codefragment in JavaScript die informatie naar een derde partij stuurt, zoals Google. Tags verzamelen gegevens, targeten uw advertentiecampagnes, houden advertenties bij en voeren andere functies uit. De Analytics-trackingcode is een voorbeeld van een tag. Als u geen oplossing voor tagbeheer zoals Google Tag Manager gebruikt, moet u deze JavaScript-fragmenten rechtstreeks aan de broncode van uw site toevoegen.