Measurement Protocol

En standarduppsättning regler som används till att samla in och skicka träffar från internetanslutna enheter till Analytics.

Med Measurement Protocol kan du skicka data till Analytics från internetanslutna enheter. Detta är särskilt användbart när du vill skicka data till Analytics från en kiosk, ett kassasystem eller vad som helst som inte är en webbplats eller mobilapp. Medan Analytics JavaScript och mobil-SDK:er automatiskt skapar träffar för att skicka data till Analytics från webbplatser och mobilappar, måste du själv skapa datasamlingsträffar manuellt för andra typer av enheter. Measurement Protocol definierar hur du konstruerar träffarna och skickar dem till Analytics.

Relaterade resurser

Läs om Measurement Protocol på vår webbplats för utvecklare