Google Ads-displaytargeting

De prestaties van uw GDN-campagnes analyseren.

Met het rapport Google Ads-displaytargeting kunt u de prestaties analyseren van uw Google Ads-campagnes die het Google Display Netwerk (GDN) targeten. In dit rapport staan gegevens van campagnes van het type Alleen in het Display Netwerk en Zoeknetwerk met Display Select die gebruikmaken van een of meer van de beschikbare targetingopties:

• Displayzoekwoorden
  • Zelfgekozen plaatsingen
  • Onderwerpen
  • Interesse- en remarketinggebieden
  • Leeftijd
  • Geslacht

Het rapport Google Ads-displaytargeting gebruikt elke targetingoptie als primaire dimensie. Voor alle dimensies, behalve voor Zelfgekozen plaatsingen, bevat het rapport ook de dimensies voor Campagnes en Advertentiegroepen.

Voor elke primaire dimensie kunt u de statistische gegevens voor Acquisitie, Gedrag en Conversies onderzoeken van verkeer dat wordt getarget via die specifieke targetingoptie.

Met dit rapport kunt u meer inzicht krijgen in het vervolgeffect van uw display-advertenties: de mate waarin gebruikers betrokken zijn bij uw site nadat ze op uw advertenties hebben geklikt en hoe ze conversies genereren.

Primaire dimensies

Displayzoekwoorden: welke van uw combinaties Zoekwoord-Campagne-Advertentiegroep het effectiefst zijn in het GDN.

Zelfgekozen plaatsingen: welke van de door u gekozen sites, apps en video's het effectiefst zijn.

Onderwerpen: welke van uw combinaties Onderwerp-Campagne-Advertentiegroep het effectiefst zijn.

Interesse- en remarketinggebieden: welke van uw interessegroepen en remarketinglijsten het effectiefst zijn in combinatie met uw campagnes en advertentiegroepen.

Leeftijd: welke van uw combinaties Leeftijdsgroep-Campagne-Advertentiegroep het effectiefst zijn.

Geslacht: welke van uw combinaties Geslacht-Campagne-Advertentiegroep het effectiefst zijn.

Analyse

Voor de dimensies (targetingopties) die worden weergegeven in de context Campagne-Advertentiegroep, kunt u de volgende evaluatiemethoden gebruiken:

Alles vergelijken: als u alle combinaties voor een targetingoptie wilt vergelijken, filtert u de tabel niet, maar sorteert u op relevante statistische gegevens. Als u bijvoorbeeld wilt weten welke combinatie van Zoekwoord-Campagne-Advertentiegroep de meeste transacties of opbrengst genereert, hoeft u die kolom alleen te sorteren op hoogste naar laagste waarden; of vice versa om te bekijken welke combinaties de laagste waarden genereren.

Filteren op campagne en/of advertentiegroep: als u alle targetingopties in de context van een campagne en/of advertentiegroep wilt vergelijken, filtert u de tabel zodanig dat deze alleen die campagne en/of advertentiegroep bevat. Met deze gefilterde gegevens kunt u vervolgens de prestaties van alle zoekwoorden, onderwerpen of remarketinglijsten in een campagne evalueren. Vervolgens kunt u de individuele statistische gegevens sorteren om de beste en slechtste prestaties te bekijken.

Filteren op dimensiewaarde: als u bijvoorbeeld hetzelfde zoekwoord of dezelfde interessegroep in de context van verschillende campagnes en advertentiegroepen wilt vergelijken, filtert u de tabel op die specifieke dimensiewaarde (bijvoorbeeld op een zoekwoord, interessegroep of remarketinglijst). Vervolgens kunt u zien of een zoekwoord even goed presteert in alle contexten of dat het zoekwoord heel goed of juist heel slecht presteert in een bepalde campagne.

Een secundaire dimensie toevoegen: in combinatie met de drie methoden die hierboven worden genoemd, kunt u ook een secundaire dimensie toevoegen. U kunt bijvoorbeeld Gebruikers > Apparaatcategorie toevoegen om uw targetingopties te bekijken, maar ook hoe elk van deze opties heeft gepresteerd in elke apparaatcategorie (desktop, tablet en mobiel).

Gerelateerde bronnen

Bezoek het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over het Google Display Netwerk