Opprett datasett

Finn ut hvordan du konfigurerer beholdere der du lagrer og administrerer dataene du laster opp.

Før du kan laste opp data til Google Analytics, må du opprette et datasett av riktig type, der du lagrer og administrerer disse dataene.

Innholdet i denne artikkelen:

Trinnvis veiledning

Følg denne fremgangsmåten for å definere skjemaet og konfigurere alternativer som har innvirkning på hvordan importerte data sendes til området ditt.

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator, og naviger til området du vil laste opp data til.
  3. Klikk på Dataimportering i OMRÅDE-kolonnen. Deretter åpnes Datasett-siden.
  4. Klikk på OPPRETT.
  5. Velg en datasettype (f.eks. «Kostnadsdata»).
  6. Gi et navn til datakilden (f.eks. «Data for annonsenettverket»).
  7. Velg én eller flere rapporteringsvisninger der du ønsker å se disse dataene.
  8. Definer datasettskjemaet ved å velge dimensjoner for Nøkkel og Mål.
  9. Velg overskrivingsatferd.
  10. Klikk på Lagre.

Grunnleggende om datasett

Klikk for å åpne en oversikt over termer og begreper relatert til datasett.

Et datasett er en beholder der du lagrer dataene du laster opp til Google Analytics.

Datasettypen samsvarer med den bestemte typen data du ønsker å importere. Det finnes for eksempel datasettyper for brukerdata, kostnadsdata, innholdsdata osv.

Med skjemaet menes strukturen som slår sammen dataene du laster opp, med de eksisterende dataene i treffene dine. Skjemaene består av nøkkel- og import-dimensjoner eller -beregninger.

Nøkkelen brukes for å finne samsvar mellom opplastede data og eksisterende treff. Importdimensjonen (eller -verdien) mottar tilleggsdataene du laster opp.

Listen over tilgjengelige dimensjoner og beregninger bestemmes på grunnlag av datasettypen.

Alle egendefinerte dimensjoner/beregninger som skal brukes i skjemaet, må opprettes før du oppretter datasettet.

Importeringsmønster / Overskriv treffdata styrer hvordan dupliserte nøkkelverdier skal håndteres. Alternativene avhenger av datasettypen:

Kostnadsdata

Hvis du importerer data som har nøkler som samsvarer med tidligere opplastede data, blir de nye dataene lagt til de gamle hvis du velger Summering-alternativet i Importeringsmønster-delen. Hvis du velger Overskriv, erstattes tidligere data av de nye dataene.

Andre typer datasett

Hvis du importerer data som allerede er slått sammen med treffdata samlet inn av Analytics, blir de innsamlede dataene overskrevet av de importerte dataene hvis du velger Ja under Overskriv treffdata. Hvis du velger Nei, blir de opplastede dataene forkastet til fordel for de innsamlede dataene.

Merknad til brukere av Management API

Hvis du skal importere data via Management API, må du ha en unik datasett-ID (denne ble tidligere kalt for «ID for egendefinert datakilde»). Datasett-ID-en vises som en kolonne på Datasett-siden. Du kan også klikke på Hent ID for egendefinert datakilde (for API-brukere) på redigeringssiden for datasettet.

Finn ut mer om dataimport via Analytics API.

Fremgangsmåten videre

1. Velg den aktuelle importeringstypen.
  2. Opprett en opplastingsfil i CSV-format.
  3. Last opp dataene.