Algemene en merkkanalen

Uw zoekopdrachten voor betaalde zoekresultaten beter classificeren

Stel kanalen voor betaalde algemene en merkzoekresultaten in Analytics in om de prestaties van uw betaalde algemene en merkzoekwoorden te analyseren. Deze kunnen significant verschillende prestatiestatistieken hebben.

Merkzoekwoorden hebben gewoonlijk: Algemene zoekwoorden hebben gewoonlijk:
Hoge CTR's Lage CTR's
Lage CPC's Hoge CPC's
Een groot aantal laatste-klik-conversies Een groot aantal ondersteunde conversies

Gebruik kanalen voor betaalde algemene en merkzoekresultaten om beter inzicht te krijgen in hoe uw algemene en merkzoekwoorden samenwerken om conversies te genereren.

Aan de slag: voltooi de drie belangrijkste configuratieonderdelen voor elke weergave (profiel) waarin u deze functie wilt gebruiken.

1. Uw merktermen identificeren en opgeven

Gebruik het gedeelte Merktermen beheren van de pagina Beheerder om termen op te geven die worden gebruikt om uw bedrijf of producten te vinden, waaronder handelsmerktermen. Analytics gebruikt uw lijst met opgegeven termen om alle betaalde zoekopdrachten te analyseren. Als de zoekopdracht niet beschikbaar is, gebruikt Analytics in plaats daarvan uw betaalde zoekwoord.

Elke zoekopdracht/elk zoekwoord dat een of meer van uw actieve merktermen bevat, wordt gelabeld als Merk en wordt opgenomen in het kanaal voor betaalde merkzoekresultaten dat u in het volgende gedeelte instelt. Elke zoekopdracht/elk zoekwoord dat geen actieve merktermen bevat, wordt gelabeld als Algemeen en wordt opgenomen in het kanaal voor betaalde algemene zoekresultaten dat u in het volgende gedeelte instelt.

Houd rekening met de volgende informatie wanneer u bepaalt welke termen u wilt opnemen:

• Voeg verkeerd gespelde varianten van uw merk toe.
    Voorbeeld: voeg voor google verkeerd gespelde varianten als gogole of googel toe.
  • Voeg geen varianten van hoofdlettergebruik toe omdat de termen niet hoofdlettergevoelig zijn.
    Voorbeeld: Google en google worden behandeld als duplicaten.
  • Voeg geen meervoudsvormen toe omdat deze functie overeenkomsten zoekt op basis van bevat. Dit betekent dat als een merkterm ergens in een zoekopdracht wordt gebruikt (zelfs als dit in een ander woord is), de zoekopdracht wordt gelabeld als Merk.
    Voorbeeld: admob komt overeen met admob en google admob.

Volg deze instructies voor elke weergave waarin u kanalen voor betaalde algemene en merkzoekresultaten wilt gebruiken.

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de gewenste weergave.
  3. Klik op Kanaalinstellingen en klik op Merktermen beheren.
  4. Bekijk het gedeelte Voorgestelde merktermen. Klik op Toevoegen om een suggestie toe te voegen aan uw lijst Actieve merktermen of klik op X om de suggestie definitief te verwijderen.
  5. Typ of plak in het vak Merktermen opgeven extra termen die uw merk beschrijven en klik op de knop Merktermen toevoegen om deze termen toe te voegen aan uw lijst Actieve merktermen.
  6. Klik op de knop Opslaan.
2. Nieuwe kanalen maken in de standaard kanaalgroepering

Nadat merktermen zijn toegevoegd, worden de meeste gebruikers gevraagd Analytics toestemming te geven twee nieuwe kanalen in de standaard kanaalgroepering te maken. Volg de instructies om het maken van de kanalen voor betaalde merkzoekresultaten en algemene merkzoekresultaten te voltooien.

Wijzigingen die u aanbrengt in de standaard kanaalgroepering van een weergave, zijn zichtbaar voor alle gebruikers van de weergave.

Als u het standaardkanaal voor betaalde zoekresultaten eerder heeft aangepast, kunt u uw standaard kanaalgroepering handmatig bijwerken om twee nieuwe kanalen op te nemen: betaalde merkzoekresultaten en betaalde algemene zoekresultaten.

Handmatig kanalen voor betaalde merkzoekresultaten en betaalde algemene zoekresultaten maken:

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de gewenste weergave.
  3. Klik op Kanaalinstellingen en klik op Kanaalgroepering.
  4. Klik in de tabel op Standaard kanaalgroepering.
  5. Klik bij Kanaaldefinities op Een nieuw kanaal definiëren en maak een kanaal voor betaalde merkzoekresultaten:
    1. Selecteer In systeem gedefinieerd kanaal in het eerste dropdown-menu en selecteer Betaalde resultaten in het tweede dropdown-menu.
    2. Klik op de knop EN.
    3. Selecteer Zoekopdrachttype in het eerste dropdown-menu en selecteer Merk in het tweede dropdown-menu.
    4. Klik op Gereed.
  6. Klik bij Kanaaldefinities op Een nieuw kanaal definiëren en maak een kanaal voor betaalde algemene zoekresultaten:
    1. Selecteer In systeem gedefinieerd kanaal in het eerste dropdown-menu en selecteer Betaalde resultaten in het tweede dropdown-menu.
    2. Klik op de knop EN.
    3. Selecteer Zoekopdrachttype in het eerste dropdown-menu en selecteer Algemeen in het tweede dropdown-menu.
    4. Klik op Gereed.
  7. (Optioneel) Wijzig de naam van het standaardkanaal Betaalde resultaten in Betaalde resultaten (onbekend) door op het bewerkingspictogram daarnaast te klikken. Dit kanaal bevat betaald zoekverkeer waarvoor geen zoekopdracht of zoekwoord kan worden geclassificeerd (zoals zoekopdrachten van het type (not set)).

Belangrijk: de regels worden op volgorde geëvalueerd voor elke sessie, dus laat uw nieuwe kanalen voor betaalde merkzoekresultaten en betaalde algemene zoekresultaten boven het standaardkanaal Betaalde resultaten staan in de lijst Kanaaldefinities.

Het kan tot 24 uur duren voordat gegevens met de nieuwe kanaalnamen worden weergegeven in uw rapporten voor Acquisitie.

3. Nieuwe kanalen maken in de MCF-kanaalgroepering

Als u multi-channel trechters gebruikt, moet u ook een aangepaste MCF-kanaalgroepering maken die twee nieuwe kanalen bevat: betaalde merkzoekresultaten en betaalde algemene zoekresultaten.

Wijzigingen die u aanbrengt in uw MCF-kanaalgroepering, zijn alleen zichtbaar voor u, maar u kunt een sjabloon gemakkelijk delen met andere gebruikers.

U kunt een aangepaste MCF-kanaalgroepering maken door de gedeelde sjabloon te gebruiken of door een kopie van de MCF-kanaalgroepering handmatig aan te passen.

Optie 1: de gedeelde sjabloon gebruiken om nieuwe kanalen te maken

Ga naar de volgende URL om een nieuwe aangepaste kanaalgroepering te maken in een van uw weergaven: https://www.google.com/analytics/web/template?uid=yjJyuJIrTy-Jc3RQJq7TIQ

Kies de weergave waarin u de nieuwe kanalen wilt weergeven. U kunt de gedeelde link meerdere keren openen om deze op veel weergaven toe te passen.

Optie 2: handmatig nieuwe kanalen maken

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Open Rapporten.
  3. Open het rapport Multi-channel trechters > Ondersteunde conversies (of de meeste andere MCF-rapporten).
  4. Selecteer in het dropdown-menu Kanaalgroeperingen boven de rapporttabel (naast de opties voor primaire dimensies) de optie Sjabloon voor MCF-kanaalgroepering kopiëren.
  5. Geef een naam voor uw nieuwe groepering op, zoals Standaardkanalen met algemene en betaalde zoekresultaten.
  6. Klik op Een nieuwe kanaal definiëren en maak een kanaal voor betaalde merkzoekresultaten:
    1. Selecteer In systeem gedefinieerd kanaal in het eerste dropdown-menu en selecteer Betaalde resultaten in het tweede dropdown-menu.
    2. Klik op de knop EN.
    3. Selecteer Zoekopdrachttype in het eerste dropdown-menu en selecteer Merk in het tweede dropdown-menu.
    4. Klik op Gereed.
  7. Klik op Een nieuw kanaal definiëren en maak een kanaal voor betaalde algemene zoekresultaten:
    1. Selecteer In systeem gedefinieerd kanaal in het eerste dropdown-menu en selecteer Betaalde resultaten in het tweede dropdown-menu.
    2. Klik op de knop EN.
    3. Selecteer Zoekopdrachttype in het eerste dropdown-menu en selecteer Algemeen in het tweede dropdown-menu.
    4. Klik op Gereed.
  8. (Optioneel) Wijzig de naam van het standaardkanaal Betaalde resultaten in Betaalde resultaten (onbekend) door op het bewerkingspictogram daarnaast te klikken. Klik op Gereed. Dit kanaal bevat betaald zoekverkeer waarvoor geen zoekopdracht of zoekwoord kan worden geclassificeerd (zoals zoekopdrachten van het type (not set)).
  9. Klik op de knop Opslaan.

Belangrijk: de regels worden op volgorde geëvalueerd voor elke sessie, dus laat uw nieuwe kanalen voor betaalde merkzoekresultaten en betaalde algemene zoekresultaten boven het standaardkanaal Betaalde resultaten staan in de lijst Kanaaldefinities.

Het kan tot 24 uur duren voordat gegevens met de nieuwe kanaalnamen worden weergegeven in uw multi-channel trechterrapporten.