Brandkanaler og generiske kanaler

Bedre klassificering af dine betalte søgeforespørgsler

Opsæt kanaler for betalt brandsøgning og betalt generisk søgning i Analytics for at analysere effektiviteten af dit brand og dine generiske søgeord for betalt søgning hver for sig, da disse kan have meget forskellige effektivitets-metrics.

Søgeord med brand har som regel: Generiske søgeord har som regel:
Høje klikfrekvenser Lave klikfrekvenser
Lave CPC'er Høje CPC'er
Et stort antal sidste klik-konverteringer Et stort antal assisterede konverteringer

Brug kanaler for betalt brandsøgning og betalt generisk søgning til at få en mere præcis forståelse af, hvordan dine søgeord med brand og dine generiske søgeord samarbejder om at generere konverteringer.

Sådan kommer du godt i gang: Udfør de tre primære konfigurationskomponenter for hvert enkelt af de visninger (profiler), hvor du ønsker at bruge denne funktion.

1. Identificer og angiv dine søgeord med brand

Brug sektionen Administrer søgeord med brand på siden Administrator til at angive søgeord, der bruges til at finde din virksomhed eller dine produkter, herunder varemærkebeskyttede søgeord. Analytics bruger din liste over angivne søgeord til at analysere alle betalte søgeforespørgsler. Hvis selve søgeforespørgslen ikke er tilgængelig, ser Analytics på dit søgeord for betalt søgning i stedet.

Forespørgsler eller søgeord, der indeholder ét eller flere af dine aktive søgeord med brand, får mærkaten Brand og medtages i kanalen Betalt brandsøgning, du konfigurerer i næste sektion. Forespørgsler eller søgeord, der ikke indeholder nogen aktive søgeord med brand, får på samme måde mærkaten Generisk og medtages i kanalen Betalt generisk søgning, du konfigurerer i næste sektion.

Hav følgende i baghovedet, når du overvejer, hvilke søgeord der skal medtages:

• Tilføj stavefejl af dit brand.
    Eksempel: For google skal du tilføje stavefejl som gogole eller googel.
  • Tilføj ikke varianter med store bogstaver, da søgeord ikke skelner mellem store og små bogstaver.
    Eksempel: Google og google opfattes som dubletter.
  • Tilføj ikke flertalsformer, da denne funktion bruger matchningen indeholder. Dette betyder, at forespørgslen får mærkaten Brand, hvis søgeordet med brand vises et vilkårligt sted i en søgeforespørgsel (også selvom det er indeholdt i et andet ord).
    Eksempel: admob matcher både admob og google admob.

Følg denne vejledning for hver enkelt visning, hvor du ønsker at bruge kanaler for betalt brandsøgning og betalt generisk søgning.

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og naviger til den ønskede visning.
  3. Klik på Kanalindstillinger og derefter på Administrer søgeord med brand.
  4. Gennemgå sektionen Foreslåede søgeord med brand. Klik på Tilføj for at føje et forslag til listen over aktive søgeord med brand, eller klik på X for at fjerne forslaget permanent.
  5. I tekstfeltet Angiv søgeord med brand skal du indtaste eller indsætte yderligere søgeord, der beskriver dit brand, og derefter klikke på knappen Tilføj søgeord med brand for at føje disse søgeord til din liste over aktive søgeord med brand.
  6. Klik på knappen Gem.
2. Opret nye kanaler i Standardkanalgrupperingen

Når søgeordene med brand er blevet tilføjet, bliver de fleste brugere bedt om at give Analytics tilladelse til at oprette to nye kanaler i Standardkanalgrupperingen. Følg vejledningen i pop op-vinduet for at afslutte oprettelsen af kanalerne Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning.

Eventuelle ændringer, du foretager i en visnings Standardkanalgruppering, er synlige for alle brugere af visningen.

Hvis du tidligere har ændret standardkanalen for betalt søgning, kan du manuelt opdatere din Standardkanalgruppering, så den omfatter de to nye kanaler: Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning.

Sådan opretter du kanalerne Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning:

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Klik på Administrator, og naviger til den ønskede visning.
  3. Klik på Kanalindstillinger og derefter på Kanalgruppering.
  4. Klik på Standardkanalgruppering i tabellen.
  5. Under Kanaldefinitioner skal du klikke på Definer en ny kanal og oprette kanalen Betalt brandsøgning:
    1. Vælg Systemdefineret kanal på den første rullemenu, og vælg derefter Betalt søgning på den anden rullemenu.
    2. Klik på knappen OG.
    3. Vælg Forespørgselstype på den første rullemenu og derefter Brand på den anden rullemenu.
    4. Klik på Udført.
  6. Under Kanaldefinitioner skal du klikke på Definer en ny kanal og oprette kanalen Betalt generisk søgning:
    1. Vælg Systemdefineret kanal på den første rullemenu, og vælg derefter Betalt søgning på den anden rullemenu.
    2. Klik på knappen OG.
    3. Vælg Forespørgselstype på den første rullemenu og derefter Generisk på den anden rullemenu.
    4. Klik på Udført.
  7. (Valgfrit). Omdøb standardkanalen Betalt søgning til Betalt søgning (ukendt) ved at klikke på redigeringsikonet ud for den. Denne kanal indeholder betalt søgetrafik, der ikke kan klassificeres nogen forespørgsel eller noget søgeord for, f.eks. (not set)-forespørgsler.

Vigtigt! Reglerne evalueres i rækkefølge for hver session, så sørg for, at dine nye kanaler Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning er over standardkanalen for betalt søgning på listen Kanaldefinitioner.

Det tager op til 24 timer, før dataene vises i rapporterne Anskaffelse med de nye kanalnavne.

3. Opret nye kanaler i MCF-kanalgrupperingen

Hvis du bruger multikanaltragte, skal du også oprette en tilpasset MCF-kanalgruppering, der omfatter to nye kanaler: Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning.

Eventuelle ændringer, du foretager af MCF-kanalgrupperingen, kan kun ses af dig, men du kan nemt dele en skabelon med andre brugere.

Du kan oprette en tilpasset MCF-kanalgruppering ved at bruge den delte skabelon eller ved manuelt at ændre en kopi af MCF-kanalgrupperingen.

Mulighed 1: Brug den delte skabelon til at oprette nye kanaler

Gå ind på denne webadresse for at oprette en ny tilpasset kanalgruppering i en af dine visninger: https://www.google.com/analytics/web/template?uid=yjJyuJIrTy-Jc3RQJq7TIQ

Vælg den visning, hvor du ønsker at få de nye kanaler vist. Du kan åbne det delte link flere gange for at anvende det på mange visninger.

Mulighed 2: Opret nye kanaler manuelt

1. Log ind på din Analytics-konto.
  2. Åbn Rapporter.
  3. Åbn rapporten Multikanaltragte > Assisterede konverteringer (eller en vilkårlig af de andre MCF-rapporter).
  4. På rullemenuen Kanalgrupperinger over rapportabellen (ud for mulighederne for den primære dimension) skal du vælge Kopiér skabelonen MCF-kanalgruppering.
  5. Angiv et navn til din nye gruppering, f.eks. Standardkanaler med brand og generisk.
  6. Klik på Definer en ny kanal, og opret kanalen Betalt brandsøgning:
    1. Vælg Systemdefineret kanal på den første rullemenu, og vælg derefter Betalt søgning på den anden rullemenu.
    2. Klik på knappen OG.
    3. Vælg Forespørgselstype på den første rullemenu og derefter Brand på den anden rullemenu.
    4. Klik på Udført.
  7. Klik på Definer en ny kanal, og opret kanalen Betalt generisk søgning
    1. Vælg Systemdefineret kanal på den første rullemenu, og vælg derefter Betalt søgning på den anden rullemenu.
    2. Klik på knappen OG.
    3. Vælg Forespørgselstype på den første rullemenu og derefter Generisk på den anden rullemenu.
    4. Klik på Udført.
  8. (Valgfrit). Omdøb standardkanalen Betalt søgning til Betalt søgning (ukendt) ved at klikke på redigeringsikonet ud for den. Klik på Udført. Denne kanal indeholder betalt søgetrafik, som der ikke kan klassificeres nogen forespørgsel eller noget søgeord for, f.eks. (not set)-forespørgsler.
  9. Klik på knappen Gem.

Vigtigt! Reglerne evalueres i rækkefølge for hver session, så sørg for, at dine nye kanaler Betalt brandsøgning og Betalt generisk søgning er over standardkanalen for betalt søgning på listen Kanaldefinitioner.

Det tager op til 24 timer, før dine data vises i dine multikanaltragtrapporter med de nye kanalnavne.