Canals genèrics i de marca

Classifiqueu millor les consultes de cerca de pagament.

Configureu els canals de cerca de pagament genèrics i de marca a Analytics per tal d'analitzar individualment el rendiment de les paraules clau de cerca de pagament genèriques i de marca, que poden tenir mètriques de rendiment completament diferents.

Les paraules clau de marca solen tenir: Les paraules clau genèriques solen tenir:
CTR alt CTR baix
CPC baix CPC alt
Nombre elevat de conversions de darrer clic Nombre elevat de conversions per contribució

Utilitzeu els canals de cerca de pagament genèrics i de marca per entendre més bé com les vostres paraules clau genèriques i de marca treballen conjuntament per obtenir conversions.

Per començar: completeu els 3 passos principals de configuració per a cada visualització (perfil) on vulgueu utilitzar aquesta funció.

1. Identificar i introduir els termes de marca

Utilitzeu la secció Gestioneu els termes de marca, a la pàgina Administrador, per introduir els termes que s'utilitzen per trobar la vostra empresa o els productes que oferiu, incloent-hi el nom de la marca comercial. Amb aquesta llista de termes, Analytics examina totes les consultes de cerca de pagament. Si la consulta de cerca no està disponible, Analytics es fixa en la paraula clau de cerca de pagament.

Qualsevol paraula clau o consulta que contingui un o més termes actius de marca s'indicarà amb l'etiqueta Marca i s'inclourà al canal Cerca de pagament de marca que configurareu a la secció següent. De la mateixa manera, qualsevol paraula clau o consulta que no contingui cap terme actiu de marca s'indicarà amb l'etiqueta Genèrica i s'inclourà al canal Cerca de pagament genèrica que configurareu a la secció següent.

Quan penseu en els termes que hi vulgueu introduir, tingueu present aquests consells:

• Afegiu-hi els termes de marca amb faltes d'ortografia.
    Per a google, per exemple, hi podríeu afegir les variacions incorrectes gogole o googel.
  • No hi afegiu variacions amb majúscules i minúscules, perquè els termes no diferencien la minúscula de la majúscula.
    Google i google, per exemple, es consideren duplicats.
  • No hi afegiu plurals, perquè aquesta funció fa servir la concordança conté. Això vol dir que, si el terme de marca apareix en qualsevol lloc de la consulta de cerca —encara que sigui dins d'una altra paraula—, aleshores la consulta s'etiqueta com a Marca.
    Exemple: admob coincideix tant amb admob com amb google admob.

Seguiu aquestes instruccions per a cada visualització en què vulgueu utilitzar canals de cerca de pagament genèrics i de marca:

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i accediu a la visualització que us interessi.
  3. Feu clic a Configuració de canal i, a continuació, a Gestioneu els termes de marca.
  4. Doneu un cop d'ull a la secció Suggeriments de termes de marca. Feu clic a Afegeix per incloure un suggeriment a la llista Termes de marca actius o feu clic a X per suprimir el suggeriment de manera permanent.
  5. Al quadre de text Introducció de termes de marca, escriviu o enganxeu els altres termes que descriguin la vostra marca i feu clic al botó Afegeix els termes de marca per incloure'ls a la llista Termes de marca actius.
  6. Feu clic al botó Desa.
2. Creació de nous canals mitjançant Agrupació de canals personalitzada

Un cop afegits els termes, se sol demanar als usuaris que permetin que Analytics creï dos canals nous a l'Agrupació de canals personalitzada. Seguiu les instruccions de les finestres emergents per crear els canals Cerca de pagament de marca i Cerca de pagament genèrica.

Qualsevol canvi que feu a l'Agrupació de canals personalitzada és visible per a tots els usuaris de la visualització.

Si heu modificat prèviament el canal Cerca de pagament, podeu actualitzar manualment l'Agrupació de canals personalitzada per incloure els dos canals nous: Cerca de pagament de marca i Cerca de pagament genèrica.

Per crear manualment canals de cerca de pagament de marca i de cerca de pagament genèrics:

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i accediu a la visualització que us interessi.
  3. Feu clic a Configuració de canal i, a continuació, a Agrupació de canals.
  4. A la taula, feu clic a Agrupació de canals personalitzada.
  5. A Definicions de canals, feu clic a Defineix un canal nou i creeu un canal Cerca de pagament de marca:
    1. Seleccioneu Canal definit pel sistema al primer menú desplegable i Cerca de pagament al segon.
    2. Feu clic al botó I.
    3. Seleccioneu Tipus de consulta al primer menú desplegable i Marca al segon.
    4. Feu clic a Fet.
  6. A Definicions de canals, feu clic a Defineix un canal nou i creeu un canal Cerca de pagament de genèr:
    1. Seleccioneu Canal definit pel sistema al primer menú desplegable i Cerca de pagament al segon.
    2. Feu clic al botó I.
    3. Seleccioneu Tipus de consulta al primer menú desplegable i Genèrica al segon.
    4. Feu clic a Fet.
  7. (Opcional) Podeu canviar el nom del canal Cerca de pagament i anomenar-lo Cerca de pagament (desconeguda) fent clic a la icona de llapis que hi ha al costat. Aquest canal inclou trànsit de cerca de pagament i no conté cap consulta o paraula clau que permeti classificar-lo, com ara consultes (not set).

Important: les normes s'avaluen per ordre en cada sessió. Per tant, situeu els canals Cerca de pagament de marca i Cerca de pagament genèrica per sobre del canal predeterminat Cerca de pagament a la llista Definicions de canals.

Les dades amb els noms de canals nous poden tardar fins a 24 hores a mostrar-se als informes Adquisició.

3. Creació de nous canals mitjançant Agrupació de canals MCF

Si utilitzeu els Embuts multicanal, també cal que creeu una Agrupació de canals personalitzada MCF, que inclou dos canals: Cerca de pagament de marca i Cerca de pagament genèrica.

Ningú més no podrà veure els canvis que feu a l'Agrupació de canals MCF, però podeu compartir fàcilment les plantilles amb altres usuaris.

Podeu crear una Agrupació de canals personalitzada MCF utilitzant la plantilla compartida o modificant manualment una còpia de l'Agrupació de canals MCF.

Opció 1. Ús de la plantilla compartida per crear canals nous

Visiteu l'URL següent per crear una agrupació de canals personalitzada per a una de les vostres visualitzacions: https://www.google.com/analytics/web/template?uid=yjJyuJIrTy-Jc3RQJq7TIQ

Trieu en quina visualització voleu que s'incloguin els canals nous. Podeu obrir l'enllaç compartit sempre que sigui necessari per aplicar-lo tants cops com vulgueu.

Opció 2. Crear canals manualment

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Obriu la pestanya Informes.
  3. Obriu l'informe Embuts multicanal > Conversions assistides (o la majoria dels altres informes de la categoria Embuts multicanal).
  4. Al menú desplegable Agrupacions de canals que hi a sobre de la taula de l'informe (al costat de les opcions de dimensió primària), seleccioneu Copia la plantilla de l'agrupació de canals MCF.
  5. Introduïu un nom per a l'agrupació, com ara Canals predeterminats amb Marca i Genèric.
  6. Feu clic a Defineix un canal nou i creeu-ne un de Cerca de pagament de marca:
    1. Seleccioneu Canal definit pel sistema al primer menú desplegable i Cerca de pagament al segon.
    2. Feu clic al botó I.
    3. Seleccioneu Tipus de consulta al primer menú desplegable i Marca al segon.
    4. Feu clic a Fet.
  7. Feu clic a Defineix un canal nou i creeu-ne un de Cerca de pagament de genèrica:
    1. Seleccioneu Canal definit pel sistema al primer menú desplegable i Cerca de pagament al segon.
    2. Feu clic al botó I.
    3. Seleccioneu Tipus de consulta al primer menú desplegable i Genèrica al segon.
    4. Feu clic a Fet.
  8. (Opcional) Podeu canviar el nom del canal Cerca de pagament i anomenar-lo Cerca de pagament (desconeguda) fent clic a la icona de llapis que hi ha al costat. Feu clic a Fet. Aquest canal conté trànsit de cerca de pagament per al qual no hi ha cap consulta o cap paraula clau per classificar-lo, p. ex. consultes (no definit).
  9. Feu clic al botó Desa.

Important: les normes s'avaluen per ordre en cada sessió. Per tant, situeu els canals Cerca de pagament de marca i Cerca de pagament genèrica per sobre del canal predeterminat Cerca de pagament a la llista Definicions de canals.

Les dades amb els noms de canals nous poden tardar fins a 24 hores a mostrar-se als informes Embuts multicanal.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!