Bekreft filtre for rapporteringsvisninger

Du kan spare tid og beskytte dataene dine ved å teste filtrene før du bruker dem i rapporteringsvisninger.

Under filterbekreftelse kan du forhåndsvise hvilken effekt et filter kommer til å ha på den innkommende trafikken før filteret blir opprettet. Det er flere grunner til at det er lurt å bekrefte filtrene dine:

• Det tar tid (så mye som et døgn) før du kan se effekten av filteret i dataene dine. Med filterbekreftelse kan du se mulige effekter av filteret med én gang.
  • Virkningene av filtrene er permanente: Filtrerte data kan ikke gjenopprettes til den opprinnelige, ufiltrerte tilstanden. Når du bekrefter filtrene, kan du fange opp feil eller problemer før du lagrer filteret, og muligens unngå at dataene dine blir påvirket på en ugunstig måte.
  • Med filterbekreftelse er det mye enklere å prøve ut forskjellige varianter av filtrene dine enn uten bekreftelsesfunksjonen.

Det er derfor alltid lurt å bekrefte et filter før du lagrer det.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Videooversikt

Har du det travelt? Se denne korte oversiktsvideoen på ca. tre minutter.

Oversikt over filterbekreftelse

Slik bekrefter du et filter

Selv med filterbekreftelse anbefaler vi på det sterkeste at du tar i bruk nye filtre på en testrapporteringsvisning før du tar de i bruk på de virkelige rapporteringsvisningene dine.
  1. Følg fremgangsmåten som er beskrevet under Lag og administrer datautvalgsfiltre, for å lage filteret ditt og bruke det i et datautvalg.
  2. Klikk på linken Bekreft dette filteret før du lagrer filteret.
  3. Hvis det er nødvendig, må du tilpasse filteret ditt og klikke på linken Bekreft på nytt helt til statusen for prøvedataene etter testingen ser ut slik du forventer.
  4. Hvis du ikke får treff med filteret ditt og i stedet ser følgende melding:
    «This filter would not have changed your data.» (Dataene dine hadde ikke blitt endret ved å bruke dette filteret.)

må du enten endre filteret eller klikke på Bekreft med et større datasett.
  5. Når du er fornøyd med filteret, klikker du på Lagre for å lagre det.

Slik fungerer filterbekreftelse

Med filterbekreftelse blir det nye, ulagrede filteret brukt på sjudagers prøvedata fra de faktiske dataene for det valgte datautvalget. Deretter blir resultatene av det nye filteret sammenlignet med de opprinnelige prøvedataene, for å generere en liste med endrede rader. Dette fungerer på samme måte som funksjonen for sammenligning av filer i et tekstredigeringsprogram, eller som kommandolinjens diff-program.

Med filterbekreftelse vises radene som er endret, i en forhåndsvisningstabell med kolonnene Før filteret ble tatt i bruk og Etter at filteret ble tatt i bruk. I kolonnen Før filteret ble tatt i bruk kan du se de opprinnelige dataradene som hadde blitt endret hvis det foreslåtte filteret hadde blitt tatt i bruk. Dette forutsetter at det aktuelle filteret hadde blitt brukt i forrige uke. I kolonnen Etter at filteret ble tatt i bruk kan du se statusen for de samme radene når det nye filteret var tatt i bruk. Forskjellen mellom før- og etterkolonnene er effekten det nye filteret hadde hatt hvis det hadde blitt tatt i bruk for sju dager siden. (Det er som om du hadde hatt en egen Analytics-tidsmaskin!)

I bildet nedenfor kan du se et eksempel på en forhåndsvisningstabell. Med det aktuelle filteret utelates treff der Vertsnavn-feltet inneholder «ads.google.com». I «før-tabellen» (merket som element 1) kan du se radene i dataene dine før filteret blir tatt i brukt. I «etter-tabellen» (merket som element 2 i bildet) kan du se at de aktuelle radene hadde blitt fjernet av filteret.

Screenshot of filter verification preview table showing before and after columns for a filter excluding hostname contains adwords.google.com. Before table shows 2 rows affected by the filter. After table contains no rows, showing the filter would exclude those rows.
Forhåndsvisningstabell for filterbekreftelse

Noen ganger inneholder ikke dataene du velger ut først, rader som samsvarer med filterkriteriene dine. I slike tilfeller får du ikke se noen forhåndsvisningstabell. Du kan i stedet velge å justere filteret ditt (kanskje du ikke konfigurerte det helt riktig) eller bruke det nåværende filteret på et større utvalg av rader. Hvis du velger dette alternativet, kjører Analytics det samme utvalgssøket som før, men får returnert flere antall rader.

Hva gjør jeg hvis jeg fortsatt ikke kan se noen forhåndsvisningstabell?

Hvis Analytics fortsatt ikke finner rader som blir berørt av det foreslåtte filteret, kan det hende at den nåværende rapporteringsvisningen ikke samler inn data det foreslåtte filteret er målrettet mot. Du bør vurdere å arbeide med en annen rapporteringsvisning eller undersøke de andre filtrene som er tilgjengelige for den aktuelle rapporteringsvisningen, for å se om de er årsaken til problemet.

Eksempel på filterbekreftelse

Tenk deg at du samler inn treff for tre vertsnavn: support.mycompany.com, sales.mycompany.com og ads.mycompany.com. Du ønsker å lage et datautvalg som bare inneholder treff for støttedomenet ditt. Du oppretter dermed en ny rapporteringsvisning og angir et egendefinert filter som innbefatter vertsnavn-feltet som samsvarer med filtermønsteret support\.mycompany\.com.

Når dette filteret skal bekreftes, beregnes en samplingsfrekvens i Analytics. Deretter blir det valgt et grunnleggende sett med rader som består av faktiske data for denne rapporteringsvisningen, fra de siste sju dagene. Resultatene kan se slik ut:

Prøvedata
Vertsnavn Økter Sidevisninger
service.mycompany.com 337 1 011
support.mycompany.com 3 707 35 722
sales.mycompany.com 148 280 1 357 773

Det nye filteret du lager, blir deretter tatt i bruk på de opprinnelige prøvedataene, og du får informasjon om hvilke rader som hadde blitt endret hvis du hadde tatt i bruk dette filteret. Dette er radene Før filteret ble tatt i bruk. Bare de postene som hadde blitt tatt med, utelatt eller endret ved bruk av det nye filteret, blir vist i før-datautvalget.

Radene Etter at filteret ble tatt i bruk indikerer hvilken effekt filteret hadde hatt på de berørte radene (dvs. at de enten hadde blitt tatt med, blitt utelatt eller blitt endret).

I dette eksemplet filtrerer vi etter support\.mycompany\.com. I kolonnen Før filteret ble tatt i bruk kan du se alle radene der vertsnavnet inneholder det aktuelle domenet (i dette tilfellet er det bare én). I kolonnen Etter at filteret ble tatt i bruk kan du se resultatene etter at inkluderingsfilteret er tatt i bruk på alle prøvedataene: Det ble bare generert én samsvarende rad.

Før filteret ble tatt i bruk
Vertsnavn Økter Sidevisninger
support.mycompany.com 3 707 35 722
Etter at filteret ble tatt i bruk
Vertsnavn Økter Sidevisninger
support.mycompany.com 3 707 35 722

Begrensninger for filterbekreftelse

• Et beregnet utvalg av dataene dine blir brukt under filterbekreftelse, og derfor kan vi ikke garantere at resultatene blir helt nøyaktige i alle tilfeller. Du bør alltid ha en ufiltrert rapporteringsvisning for dataene dine lagret som sikkerhetskopi.
  • På grunn av begrensninger knyttet til personvern er det ikke mulig å bekrefte filtre med geografisk baserte felt.
  • Det er ikke mulig å bekrefte avanserte filtre.

Opprett og administrer filtre for rapporteringsvisninger.