Weergavefilters verifiëren

Bespaar tijd en bescherm uw gegevens door filters te testen voordat u ze toepast op een weergave.

Met de functie Filterverificatie kunt u aan de hand van een voorbeeld zien wat het effect van een filter op het inkomende verkeer is voordat het filter daadwerkelijk wordt gemaakt. Er is een aantal redenen waarom het handig is uw filters te verifiëren:

• Het duurt enige tijd (tot wel 24 uur) voordat het effect van het filter zichtbaar is in uw gegevens. Met Filterverificatie kunt u meteen het mogelijke effect van het filter bekijken.
  • Filtereffecten zijn blijvend. Gefilterde gegevens kunnen niet worden hersteld naar hun oorspronkelijke, niet-gefilterde staat. Met Filterverificatie kunt u fouten of problemen ontdekken voordat ze ongewenste gevolgen voor uw werkelijke gegevens hebben.
  • Met Filterverificatie kunt u veel gemakkelijker varianten van uw filters uitproberen dan zonder de verificatiefunctie.

Het is daarom een goed idee een filter altijd te verifiëren voordat u het filter opslaat.

In dit artikel:

Video-overzicht

Heeft u haast? Bekijk deze korte overzichtsvideo (~3 minuten).

Overzicht van filterverificatie

Een filter verifiëren

Zelfs als u de functie Filterverificatie gebruikt, raden we u MET KLEM aan nieuwe filters eerst toe te passen op een testweergave voordat u ze op uw werkelijke weergaven toepast.
  1. Volg de stappen die worden beschreven in Weergavefilters maken en beheren om uw filter te maken en toe te passen op een weergave.
  2. Klik voordat u het filter opslaat op de link Dit filter verifiëren.
  3. Indien nodig kunt u uw filter verfijnen en op de link Nogmaals verifiëren klikken totdat de voorbeeldgegevens in de weergave 'Nadat het filter is toegepast' eruitzien zoals verwacht.
  4. Als uw filter geen resultaten retourneert en in plaats daarvan het volgende bericht wordt weergegeven:
    'Door dit filter worden uw gegevens niet gewijzigd.'

wijzigt u het filter of klikt u op Verifiëren met behulp van een grotere dataset.
  5. Wanneer u tevreden bent over het filter, klikt u op de knop Opslaan om het filter op te slaan.

Hoe Filterverificatie werkt

Met Filterverificatie past u het nieuwe, niet-opgeslagen filter toe op een steekproef met daadwerkelijke gegevens van de afgelopen zeven dagen voor de geselecteerde weergave. Vervolgens worden de resultaten van het nieuwe filter vergeleken met de steekproef van de oorspronkelijke gegevens en wordt er een lijst met gewijzigde rijen geproduceerd. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop de functie Bestanden vergelijken van een tekstverwerker of het opdrachtregelprogramma diff werkt.

Filterverificatie geeft de gewijzigde rijen weer in een voorbeeldtabel. Deze bevat de kolommen Voordat het filter is toegepast en Nadat het filter is toegepast. De kolom Voordat het filter is toegepast bevat de oorspronkelijke gegevensrijen die zouden zijn gewijzigd door het voorgestelde filter als het betreffende filter de afgelopen week zou zijn toegepast. De kolom Nadat het filter is toegepast toont u hoe dezelfde rijen eruit zouden zien wanneer het nieuwer filter zou zijn toegepast. Het verschil tussen beide kolommen is het effect dat het nieuwe filter zou hebben gehad als het filter zeven dagen geleden zou zijn toegepast. (Het is alsof u over uw eigen Analytics-tijdmachine beschikt!)

De onderstaande afbeelding bevat een voorbeeld van een voorbeeldtabel. Het gebruikte filter zorgt ervoor dat alle hits voor het veld 'Hostnaam' met de tekst 'ads.google.com' worden uitgesloten. De 'onbewerkte' tabel (gemarkeerd als item 1) toont u de rijen in uw gegevens voordat het filter is toegepast. De 'bewerkte' tabel (gemarkeerd als item 2 in de afbeelding) toont u die rijen die door het filter worden verwijderd.

Screenshot of filter verification preview table showing before and after columns for a filter excluding hostname contains adwords.google.com. Before table shows 2 rows affected by the filter. After table contains no rows, showing the filter would exclude those rows.
Voorbeeldtabel van Filterverificatie

Soms bevatten de aanvankelijke steekproefgegevens geen rijen die voldoen aan uw filtercriteria. In dat geval wordt er geen voorbeeldtabel weergegeven. In plaats daarvan kunt u het filter aanpassen (mogelijk dat u het filter niet goed heeft geconfigureerd) of het huidige filter op een groter aantal voorbeeldrijen toepassen. Wanneer u deze optie selecteert, voert Analytics dezelfde voorbeeldzoekopdracht als voorheen uit, maar worden er meer rijen geretourneerd.

Wat als er nog steeds geen voorbeeldtabel wordt weergegeven?

Als Analytics nog steeds geen rijen kan vinden die worden beïnvloed door het voorgestelde filter, is het mogelijk dat de huidige weergave geen gegevens verzamelt die worden getarget door het voorgestelde filter. U kunt overwegen om vanuit een andere weergave te werken of om de andere filters te bekijken die mogelijk worden toegepast op de huidige weergave, om te controleren of deze filters het probleem veroorzaken.

Voorbeeld van Filterverificatie

Stel dat u momenteel hits verzamelt voor drie hostnamen: support.mycompany.com, sales.mycompany.com en ads.mycompany.com. U wilt een weergave maken die alleen hits weergeeft voor uw ondersteuningsdomein. U maakt daarom een nieuwe weergave en definieert een aangepast filter dat onder meer het veld hostnaam bevat dat overeenkomt met het filterpatroon support\.mycompany\.com.

Voor het verifiëren van dit filter berekent Analytics een steekproefgrootte en wordt er voor de afgelopen zeven dagen een basisset rijen met werkelijke gegevens voor deze weergave geselecteerd. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in de volgende gegevens:

Steekproefgegevens
Hostnaam Sessies Paginaweergaven
service.mycompany.com 337 1011
support.mycompany.com 3707 35.722
sales.mycompany.com 148.280 1.357.773

Analytics past het nieuwe filter dat u maakt, vervolgens toe op de oorspronkelijke steekproefgegevens en registreert welke rijen door dit filter zouden worden gewijzigd. Dit zijn de rijen Voordat het filter is toegepast. Deze weergave bevat alleen die records die zouden zijn opgenomen, uitgesloten of gewijzigd door het nieuwe filter.

De reeks rijen Nadat het filter is toegepast toont u welke gevolgen het filter daadwerkelijk voor de betreffende rijen zou hebben gehad (oftewel opgenomen, uitgesloten of gewijzigd).

In dit voorbeeld filteren we op support\.mycompany\.com. De kolom Voordat het filter is toegepast bevat alle rijen waar de hostnaam het betreffende domein bevat (in dit geval is er slechts één). De kolom Nadat het filter is toegepast toont u de resultaten wanneer het opnamefilter wordt toegepast op alle steekproefgegevens: alleen de ene overeenkomende rij wordt opgenomen.

Voordat het filter is toegepast
Hostnaam Sessies Paginaweergaven
support.mycompany.com 3707 35.722
Nadat het filter is toegepast
Hostnaam Sessies Paginaweergaven
support.mycompany.com 3707 35.722

Beperkingen van filterverificatie

• Omdat voor filterverificatie een berekende steekproef van uw gegevens wordt gebruikt, kan niet worden gegarandeerd dat de resultaten in alle gevallen nauwkeurig zijn. U moet daarom altijd een ongefilterde weergave van uw gegevens bewaren als back-up.
  • Vanwege privacybeperkingen kunt u geen filters verifiëren waarin gebruik wordt gemaakt van geografische velden.
  • U kunt geen geavanceerde filters verifiëren.

Weergavefilters maken en beheren.