Bekræft visningsfiltre

Test filtre, før de anvendes på en visning, for at spare tid og beskytte dine data.

Filterbekræftelse giver dig mulighed for at se et eksempel på de konsekvenser, som anvendelse af et filter har for den indgående trafik, før filteret rent faktisk oprettes. Der er en række årsager til, at det kan være en fordel af bekræfte dine filtre:

• Det tager noget tid (op til 24 timer), før filtereffekterne kan ses i dine data. Filterbekræftelse giver dig mulighed for at se de mulige effekter af dit filter med det samme.
  • Filtereffekter er permanente: Filtrerede data kan ikke gendannes til den oprindelige, ufiltrerede tilstand. Filterbekræftelse kan hjælpe dig med at opfange fejl eller problemer, før du gemmer filteret og dermed muligvis påvirker rigtige data på uhensigtsmæssige måder.
  • Filterbekræftelse gør det meget nemmere at afprøve forskellige varianter af dine filtre end ellers.

Det er derfor altid en god idé at bekræfte et filter, før det gemmes.

I denne artikel:

Videooversigt

Har du travlt? Så se denne korte oversigtsvideo på ca. tre minutter.

Oversigt over filterbekræftelse

Sådan bekræfter du et filter

Selvom du bruger filterbekræftelse, anbefaler vi på det KRAFTIGSTE, at du anvender nye filtre på en testvisning, før de tildeles dine rigtige visninger.
  1. Følg trinnene under Opret og administrer visningsfiltre for at oprette dit filter og anvende det på en visning.
  2. Klik på linket Bekræft dette filter, inden du gemmer filteret.
  3. Hvis det er nødvendigt, skal du justere dit filter og klikke på linket Bekræft igen, indtil stikprøvedataene i kolonnen "Efter" vises som forventet.
  4. Hvis dit filter ikke returnerer nogen resultater, men i stedet viser meddelelsen
    "Dette filter ville ikke have ændret dine data",

skal du enten ændre dit filter eller klikke på Bekræft med et større sæt af data.
  5. Når du er tilfreds med dit filter, skal du klikke på knappen Gem for at gemme det.

Sådan fungerer filterbekræftelse

Filterbekræftelse fungerer på den måde, at det nye, ikke-gemte filter anvendes på en stikprøve på syv dage af de faktiske data for den valgte visning. Resultaterne fra det nye filter sammenlignes herefter med den oprindelige datastikprøve for at danne en liste over ændrede rækker. Dette fungerer på samme måde som funktionen Sammenlign filer i et tekstredigeringsværktøj eller kommandolinjeprogrammet diff.

Filterbekræftelse viser de ændrede rækker i en eksempeltabel, der indeholder kolonnerne Inden brug af filter og Efter brug af filter. Kolonnen Inden brug af filter viser de oprindelige datarækker, som det foreslåede filter ville have ændret, hvis du havde aktiveret det i sidste uge. Kolonnen Efter brug af filter viser, hvordan disse rækker kommer til at se ud, når du bruger filteret. Forskellen på kolonnerne "Inden" og Efter" er den effekt, dit nye filter ville have haft, hvis du havde brugt det for syv dage siden. Det er som at have sin helt egen Google Analytics-tidsmaskine!

På billedet nedenfor ses et eksempel på en eksempelvisningstabel. Det anvendte filter ekskluderer hits, hvor feltet Hostname indeholder "ads.google.com". Tabellen "Inden" (markeret som element 1) viser rækkerne i dine data, inden filteret anvendes. Tabellen "Efter" (markeret som element 2 på billedet) viser de rækker, der fjernes, når filteret anvendes.

Screenshot of filter verification preview table showing before and after columns for a filter excluding hostname contains adwords.google.com. Before table shows 2 rows affected by the filter. After table contains no rows, showing the filter would exclude those rows.
Eksempelvisningstabel til filterbekræftelse

Nogle gange indeholder den oprindelige datastikprøve ikke nogen rækker, der matcher dine filterkriterier. I så fald får du ikke vist nogen eksempelvisningstabel. Du har i stedet mulighed for enten at justere dit filter (det er muligvis ikke konfigureret rigtigt) eller anvende det aktuelle filter på en større gruppe stikprøverækker. Når du vælger denne mulighed, kører Analytics den samme stikprøveforespørgsel som før, men antallet af rækker øges.

Hvad gør jeg, hvis jeg stadig ikke får vist en eksempelvisningstabel?

Hvis Analytics stadig ikke kan finde nogen rækker, der påvirkes af det foreslåede filter, er det muligt, at den aktuelle visning simpelthen ikke indsamler de data, det foreslåede filter er målrettet mod. Du bør i så fald overveje at benytte en anden visning eller undersøge eventuelle andre filtre, der bruges til den aktuelle visning, for at finde ud af, om disse er årsag til problemet.

Eksempel på filterbekræftelse

Lad os sige, at du i øjeblikket indsamler data for disse tre hostnavne: support.mycompany.com, sales.mycompany.com og ads.mycompany.com. Du ønsker at oprette en visning, der kun viser hits for dit supportdomæne. Du opretter derfor en ny visning og definerer et tilpasset filter, der omfatter det hostname-felt, der matcher filtermønsteret support\.mycompany\.com.

For at bekræfte dette filter beregner Analytics en stikprøvetagningsfrekvens, og der vælges en grundlæggende gruppe rækker med faktiske data for denne visning for de seneste syv dage. Resultatet kan se således ud:

Stikprøvebaserede data
Hostname Sessioner Sidevisninger
service.mycompany.com 337 1011
support.mycompany.com 3.707 35.722
sales.mycompany.com 148.280 1.357.773

Analytics anvender herefter det nye filter, du opretter, på de oprindelige stikprøvebaserede data og registrerer, hvilke rækker der bliver ændret af dette filter. Dette er rækkerne under Inden brug af filter. Det er kun de poster, det nye filter ville have medtaget, ekskluderet eller ændret, som vises i denne visning.

Rækkerne under Efter brug af filter viser, hvad filteret rent faktisk ville have gjort ved de berørte rækker (dvs. enten medtaget dem, ekskluderet dem eller ændret dem).

I dette eksempel bruger vi filtre på support\.mycompany\.com. Kolonnen Inden brug af filter indeholder alle de rækker, hvor hostnavnet indeholder det pågældende domæne (der er i dette tilfælde kun ét). Kolonnen Efter brug af filter viser resultaterne af at anvende medtagelsesfilteret på alle stikprøvedataene: Det er kun den ene matchende række, der medtages.

Inden brug af filter
Hostname Sessioner Sidevisninger
support.mycompany.com 3.707 35.722
Efter brug af filter
Hostname Sessioner Sidevisninger
support.mycompany.com 3.707 35.722

Begrænsninger i forbindelse med filterbekræftelse

• Da filterbekræftelse bruger en beregnet stikprøve af dine data, kan det ikke garanteres, at resultaterne er nøjagtige i alle tilfælde. Du skal altid have en ufiltreret visning af dine data som backup.
  • På grund af begrænsninger af hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger kan du ikke bekræfte filtre ved hjælp af geografisk baserede felter.
  • Det er ikke muligt at bekræfte avancerede filtre.

Opret og administrer visningsfiltre.