Verificar els filtres de visualització

Estalvieu temps i protegiu les vostres dades comprovant els filtres abans d'aplicar-los a una visualització.

La verificació de filtres us permet veure quins efectes tindrà un filtre sobre el trànsit d'entrada abans que el filtre estigui creat. Hi ha diverses raons per les quals val la pena verificar els filtres:

• Ha de passar un cert temps (fins a 24 hores) abans que els efectes dels filtres siguin visibles a les dades. La verificació de filtres us permet veure els possibles efectes sense haver-vos d'esperar.
  • L'efecte dels filtres és permanent: un cop filtrades, les dades no poden retornar a l'estat original, d'abans d'aplicar-los el filtre. La verificació de filtres us pot ajudar a detectar errors o problemes abans de desar el filtre i, així, evitar un possible impacte no desitjat sobre les dades reals.
  • Gràcies a la verificació de filtres, provar variacions amb els filtres és molt més còmode que no pas sense aquesta funció.

Per tots aquests motius, sempre és una bona idea verificar un filtre abans de desar-lo.

Contingut d'aquest article:

Vídeo de descripció general

Teniu pressa? Mireu aquest breu vídeo de descripció general (d'uns tres minuts aproximadament).

Visió general de la verificació del filtre

Verificar un filtre

Fins i tot amb la verificació de filtres, INSISTIM que és molt recomanable que apliqueu els filtres nous a una visualització de prova abans d'assignar-los a les visualitzacions reals.
  1. Seguiu els passos que es descriuen a l'article Crear i gestionar filtres de les visualitzacions per crear un filtre i aplicar-lo a una visualització.
  2. Abans de desar-lo, feu clic a l'enllaç Verifica aquest filtre.
  3. Si és necessari, feu els canvis pertinents al filtre i feu clic a l'enllaç Torna'l a verificar fins que les dades de mostra de la columna de "després" siguin del vostre grat.
  4. Si el filtre no retorna cap resultat i, en canvi, us mostra aquest missatge,
    "Aquest filtre no hauria canviat les vostres dades"

modifiqueu-l o bé feu clic a Verifiqueu el filtre amb un conjunt de dades més gran.
  5. Quan el filtre us sembli correcte, ja podeu fer clic al botó Desa per desar-lo.

Com funciona la verificació de filtres

El que fa la verificació de filtres és aplicar el filtre nou, que encara no s'ha desat, a una mostra de dades real, d'un període de 7 dies, procedents de la visualització seleccionada. Aleshores, compara els resultats del filtre nou amb les dades de mostra originals i elabora una llista de les files que han canviat. El funcionament és molt similar al de l'ordre diff o de l'opció Compara fitxers que tenen els processadors de text.

La verificació de filtres mostra les files que contenen canvis en una taula de previsualització que inclou les columnes Abans d'aplicar el filtre i Després d'aplicar el filtre. A la columna Abans d'aplicar el filtre, s'hi mostren les files de dades originals que haurien canviat si el filtre proposat hagués estat operatiu durant la setmana anterior. A la columna Després d'aplicar el filtre, s'hi mostren les mateixes files tal com haurien quedat si el filtre nou s'hagués aplicat. La diferència entre les columnes d'abans i les de després és l'efecte que el filtre nou hauria tingut si hagués estat operatiu durant els set dies anteriors (és una mica com tenir una màquina del temps a Analytics).

A la imatge següent podeu veure un exemple de la taula de previsualització. El filtre utilitzat exclou les peticions de fitxer en què el camp Nom d'amfitrió conté "ads.google.com". A la taula "abans" (marcada amb un 1 a la imatge) es mostren les files de dades abans de l'aplicació del filtre. A la taula "després" (marcada amb un 2) podem veure que, si s'apliqués el filtre, aquestes files es traurien.

Screenshot of filter verification preview table showing before and after columns for a filter excluding hostname contains adwords.google.com. Before table shows 2 rows affected by the filter. After table contains no rows, showing the filter would exclude those rows.
Taula de previsualització de la verificació de filtres

Us podeu trobar que la mostra inicial no contingui cap fila que coincideixi amb els vostres criteris de filtratge. Si això passa, no veureu cap taula de previsualització, sinó que se us oferirà la possibilitat d'ajustar el filtre (potser no l'havíeu configurat bé) o d'aplicar el filtre actual a una mostra més àmplia de files de mostra. Si seleccioneu aquesta darrera opció, Analytics executarà la mateixa consulta de mostra que abans, però augmentarà el nombre de files que retorna.

I si encara no veig la taula de previsualització?

Si Analytics, malgrat tot, encara no troba cap fila susceptible de ser modificada pel filtre proposat, aleshores és possible que la visualització actual no recopili les dades a les quals està destinat el filtre. Us recomanem que treballeu des d'una altra visualització o bé que examineu altres filtres que estiguin aplicats a la visualització actual, per esbrinar si són la causa del problema.

Exemple de la verificació de filtres

Imaginem-nos que recopileu peticions de fitxer de 3 noms d'amfitrió: ajuda.lamevaempresa.com, vendes.lamevaempresa.com i anuncis.lamevaempresa.com. Voleu crear una visualització que només mostri les peticions de fitxer del domini d'ajuda. Per tant, creeu una visualització nova i definiu un filtre personalitzat que inclogui el camp nom d'amfitrió que sigui igual que el patró de filtre ajuda\.lamevaempresa\.com.

Per verificar aquest filtre, Analytics calcula una freqüència de mostratge i selecciona un conjunt base de files de dades reals, dels set dies anteriors, per a aquesta visualització. Les dades resultants podrien tenir un aspecte així:

Dades del mostratge
Nom d’amfitrió Sessions Nombre de pàgines visualitzades
servei.lamevaempresa.com 337 1.011
ajuda.lamevaempresa.com 3.707 35.722
vendes.lamevaempresa.com 148.280 1.357.773

Tot seguit, Analytics aplica el filtre nou que esteu creant a les dades del mostratge i detecta quines files canviarien com a conseqüència del filtre. Això s'indica a les files d'Abans d'aplicar el filtre. Aquí només s'hi detallen els registres que, arran del filtre nou, s'inclourien, s'exclourien o es modificarien.

A les files de Després d'aplicar el filtre, s'hi pot veure com haurien canviat les files afectades com a conseqüència del filtre (ja sigui inclusions, exclusions o modificacions).

En aquest exemple, el filtre és ajuda\.lamevaempresa\.com. La columna Abans d'aplicar el filtre recull totes les files en què el nom d'amfitrió conté aquest domini (en aquest cas, només en tenim una). La columna Després d'aplicar el filtre mostra els resultats d'aplicar el filtre d'inclusió a totes les dades de mostra: només s'hi inclou l'única fila que coincideix amb els criteris.

Abans d'aplicar el filtre
Nom d’amfitrió Sessions Nombre de pàgines visualitzades
ajuda.lamevaempresa.com 3.707 35.722
Després d'aplicar el filtre
Nom d’amfitrió Sessions Nombre de pàgines visualitzades
ajuda.lamevaempresa.com 3.707 35.722

Limitacions de la verificació de filtres

• Com que la verificació de filtres utilitza un mostratge calculat a partir de les vostres dades, no es pot garantir que els resultats siguin sempre precisos. És recomanable que conserveu sempre una visualització sense filtrar de les dades, com a còpia de seguretat.
  • A causa de les limitacions de privadesa, no es poden verificar els filtres mitjançant camps basats en la ubicació geogràfica.
  • Els filtres avançats no es poden verificar.

Crear i gestionar filtres de visualitzacions

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!