Scenarioer for strukturering av sammendragsområder

Innholdet i denne artikkelen:

Samling av regionale nettsteder for regional og global rapportering

Eksempelbedrift

• Deler opp virksomheten etter regioner som Amerika, Europa og Asia.
  • Bruker flere nettsteder for å rette seg mot spesifikke geografiske områder i hver region (f.eks. Nord-Amerika > Vestkysten; Europa > Tyskland).

Eksempel på strukturer for sammendragsområder

Regionalt sammendrag

I det regionale sammendraget sender hvert av de tre nettstedområdene data til det relevante, regionale sammendragsområdet.

Amerika (sammendrag) Europa (sammendrag) Asia (sammendrag)
Nettsted 1 for Amerika (kilde) Nettsted 1 for Europa (kilde) Nettsted 1 for Asia (kilde)
Nettsted 2 for Amerika (kilde) Nettsted 2 for Europa (kilde) Nettsted 2 for Asia (kilde)
Nettsted 3 for Amerika (kilde) Nettsted 3 for Europa (kilde) Nettsted 3 for Asia (kilde)

Globalt sammendrag

I det globale sammendraget sender hvert av de ni nettstedområdene data til det globale sammendragsområdet.

Globalt (sammendrag)
Nettsted 1 for Amerika (kilde) Nettsted 1 for Europa (kilde) Nettsted 1 for Asia (kilde)
Nettsted 2 for Amerika (kilde) Nettsted 2 for Europa (kilde) Nettsted 2 for Asia (kilde)
Nettsted 3 for Amerika (kilde) Nettsted 3 for Europa (kilde) Nettsted 3 for Asia (kilde)

Ettersom kildeområder kan sende data til flere sammendragsområder, kan hvert nettstedsområde både brukes i regionale og globale sammendragsområder.

Samling av merkevarenettsteder

Eksempelbedrift

• Deler opp virksomheten etter merkevare.
  • Har egne nettsteder for hver merkevare.

Eksempel på struktur for sammendragsområder

Med denne strukturen kan du sammenligne data mellom nettstedene for en bestemt merkevare.

Merkevare A (sammendrag) Merkevare B (sammendrag) Merkevare C (sammendrag)
Nettsted 1 for merkevare A (kilde) Nettsted 1 for merkevare B (kilde) Nettsted 1 for merkevare C (kilde)
Nettsted 2 for merkevare A (kilde) Nettsted 2 for merkevare B (Source) Nettsted 2 for merkevare C (kilde)
Nettsted 3 for merkevare A (kilde) Nettsted 3 for merkevare B (kilde) Nettsted 3 for merkevare C (kilde)

Sporing av innholdsresultater for flere nettsteder

Eksempelbedrift

• Eier flere medienettsteder.
  • Publiserer det samme innholdet på flere nettsteder.

Eksempel på struktur for sammendragsområde

Globalt for hele bedriften (sammendrag)
Nettsted 1 (kilde): Artikkel A Nettsted 2 (kilde): Artikkel A Nettsted 3 (kilde): Artikkel A

Flere scenarioer

Du kan bruke scenarioene som beskrives ovenfor som utgangspunkt for nesten enhver type sammendragsrapportering du vil implementere.

Hvis du har flere nettsteder per franchise, eller hvis du kjører den samme annonsen eller kampanjen for sosiale medier på flere nettsteder, kan du for eksempel lage sammendragsområder for å legge til rette for sammenligningsanalyser av disse nettstedene eller kampanjene.