Esimerkkitilanteita yhteisnäkymäsivustojen jäsentämisestä

Tässä artikkelissa:

Alueellisten verkkosivustojen kokoaminen alueellista ja maailmanlaajuista raportointia varten

Esimerkkiyritys

• erottelee liiketoiminnan alueisiin, kuten Amerikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan
  • keskittyy usean sivuston avulla tiettyihin maantieteellisiin alueisiin kunkin alueen sisällä (esim. Pohjois-Amerikka > Läntiset osavaltiot tai Eurooppa > Saksa).

Esimerkki yhteisnäkymäomaisuuksien rakenteista

Alueellinen yhteisnäkymä

Alueellisessa yhteisnäkymässä jokainen kolmesta verkkosivuston omaisuudesta syöttää tietoja asiaankuuluvalle alueelliselle yhteisnäkymäomaisuudelle.

Amerikka (yhteisnäkymä) Eurooppa (yhteisnäkym Aasia (yhteisnäkymä)
Amerikka-verkkosivusto 1 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 1 (lähde) Aasia-verkkosivusto 1 (lähde)
Amerikka-verkkosivusto 2 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 2 (lähde) Aasia-verkkosivusto 2 (lähde)
Amerikka-verkkosivusto 3 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 3 (lähde) Aasia verkkosivusto 3 (lähde)

Maailmanlaajuinen yhteisnäkymä

Maailmanlaajuisessa yhteisnäkymässä jokainen yhdeksästä verkkosivuston omaisuudesta syöttää tietoja maailmanlaajuiselle yhteisnäkymäomaisuudelle.

Maailmanlaajuinen (yhteisnäkymä)
Amerikka-verkkosivusto 1 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 1 (lähde) Aasia-verkkosivusto 1 (lähde)
Amerikka-verkkosivusto 2 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 2 (lähde) Aasia-verkkosivusto 2 (lähde)
Amerikka-verkkosivusto 3 (lähde) Eurooppa-verkkosivusto 3 (lähde) Aasia-verkkosivusto 3 (lähde)

Koska lähdesivustot voivat syöttää tietoja useaan yhteisnäkymäsivustoon, jokaista verkkosivuston sivustoa voi käyttää sekä alueellisten että maailmanlaajuisten yhteisnäkymäsivustojen luomiseen.

Tuotemerkkiin liittyvien verkkosivustojen tietojen kokoaminen yhteen

Esimerkkiyritys

• erottelee liiketoiminnan tuotemerkeittäin
  • omistaa erillisen verkkosivun kullekin tuotemerkille.

Esimerkki yhteisnäkymäomaisuuksien rakenteista

Tällä rakenteella voi verrata eri sivustojen tietoja tietystä tuotemerkistä.

Merkki A (yhteisnäkymä) Merkki B (yhteisnäkymä) Merkki C (yhteisnäkymä)
Merkki A -verkkosivusto 1 (lähde) Merkki B -verkkosivusto 1 (lähde) Merkki C -verkkosivusto 1 (lähde)
Merkki A -verkkosivusto 2 (lähde) Merkki B -verkkosivusto 2 (lähde) Merkki C -verkkosivusto 2 (lähde)
Merkki A -verkkosivusto 3 (lähde) Merkki B -verkkosivusto 3 (lähde) Merkki C -verkkosivusto 3 (lähde)

Sisällön tehokkuuden seuraaminen monilla sivustoilla

Esimerkkiyritys

• omistaa useita mediasivustoja
  • julkaisee samaa sisältöä useilla sivustoilla.

Esimerkki yhteisnäkymäomaisuuden rakenteesta

Maailmanlaajuinen yritys (yhteisnäkymä)
Verkkosivusto 1 (lähde): Artikkeli A Verkkosivusto 2 (lähde): Artikkeli A Verkkosivusto 3 (lähde): Artikkeli A

Muut tilanteet

Voit käyttää edellä hahmoteltuja tilanteita mallina lähes kaikenlaiseen yhteisnäkymäraportointiin, jonka haluat ottaa käyttöön.

Jos sinulla on esimerkiksi useita sivustoja yhtä toimilupaa kohti tai näytät samaa mainos- tai some-kampanjaa usealla verkkosivustolla, voit luoda yhteisnäkymäsivustoja helpottamaan sivustojen tai kampanjoiden vertailuanalyysia.