Skapa målgrupper från segment

Skapa målgrupper för marknadsföring och testning.

En ytterligare fördel med att kunna isolera delmängder av din data är att du kan använda dem som utgångspunkt för målgrupper (t.ex. särskilda användargrupper som du riktar in Google Ads-kampanjer eller Optimize-experiment på). Om du till exempel identifierar en delmängd användare som har lagt varor i kundvagnen, men inte slutfört köpet, är dessa användare en perfekt målgrupp för en remarketingkampanj. Du kan visa dem annonser för rabatter på varorna i deras kundvagnar, annonser för fri frakt eller nya annonser för samma produkter för att få dem att gå framåt i köpprocessen.

Du kan använda alla segment som utgångspunkt för en målgrupp.

Innehåll i artikeln:

Skapa målgrupper från segment

Så här skapar du en målgrupp från ett segment:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Öppna den Vy som innehåller segmentet du vill använda.
  3. Öppna Rapporter. Du kan börja med vilken rapport som helst.
  4. Klicka på + Lägg till segment …
    Målgruppsöversikt + Lägg till markerat segment.
    … för att öppna segmentlistan.
    Segmentlista.
  5. Leta reda på det segment du vill använda som utgångspunkt för din målgrupp (i detta exempel Sessioner med transaktioner).
    Segmentlista, segmentet Sessioner med transaktioner är markerat.
  6. Klicka på Åtgärder > Bygg upp målgrupp …
    Segmentlista, segmentet Sessioner med transaktioner, menyn Åtgärder > kommando Bygg upp målgrupp.

… för att öppna konfigurationssidan Målgrupp.
    Konfigurationssidan Målgrupp med alternativ för att länka vy och annonskonto.
  7. Ställ in länkningsalternativen:
    • Vy: Välj den Analytics-vy där du vill spara målgruppen.
    • Målkonto: Välj det konto som du vill dela målgruppen med (t ex Google Ads, Display & Video 360 eller Optimize).
  8. Klicka på Nästa steg för att öppna kontrollerna för Definiera målgrupp.
    Konfigurationssidan Målgrupp med kontrollerna för Definiera målgrupp.

För segment som är anpassade för träffar eller sessioner är endast alternativen Användare från de senaste sju dagarna och Medlemskapets varaktighet ovan tillgängliga.

När du skapar ett segment som är anpassat för användare kan du dessutom ställa in en tillbakablicksperiod på 7, 14 eller 30 dagar:
  9. Ställ in definitionen för målgruppen:
    • Tillbakablicksperiod (endast användaranpassade segment): Ställ in en tillbakablicksperiod på 7, 14 eller 30 dagar för att ange en tidsram för utvärdering av det beteende som kvalificerar användare för din målgrupp. Om exempelvis filtret för dimension och statistik innefattar Centralasien och Transaktioner högre än 2 och du anger tillbakablicksperioden till 14 dagar kan en användare från Centralasien med fler än två transaktioner under de senaste 14 dagarna läggas till i listan.
    • Användare under de senaste 7 dagarna (skrivskyddat): Gör en uppskattning av storleken på din målgrupp baserat på antalet användare av din sida eller app de senaste 7 dagarna som uppfyller kriterierna för din målgrupp.
    • Medlemskapets varaktighet: Ställ in antalet dagar som användarna som uppfyller målgruppens definitioner kan se annonser. Du kan ställa in det här värdet till maximalt 540.
    • Kvalificering: Destinationer till vilka du kan publicera målgruppen baserat på definitionen. Destinationer inbegriper sök- och visningsannonser på Google (som visningsannonser i Google Ads, remarketinglistor för sökannonser i Google Ads och Display & Video 360) samt tjänster som Google Optimize där du använder målgrupper för experiment eller anpassning. Om du har ett Google Ads MCC-konto (Mitt kundcenter) ingår även det i kvalificeringen i Google Ads.

Om målgruppen innefattar ålder, kön eller någon av de intressebaserade dimensionerna kan du endast använda den målgruppen med visningsannonser i Google Ads.
    • Målgruppens namn: Ange det namn du vill använda för målgruppen.
  10. Behåll nuvarande definition av målgruppen, vilket är samma som segmentet, eller klicka på redigeringsikonen (pennan) …
    Segmentverktyget.

… för att ändra definition. Om du väljer att redigera definitionen öppnas segmentverktyget.
    Segmentverktyget.

Gör önskade ändringar och klicka sedan på Verkställ för att återgå till konfigurationssidan Målgrupp.
  11. Klicka på Spara.

Nästa steg

När du har skapat en målgrupp kan du använda den i det konto som du har delat den med. Om du exempelvis delade målgruppen med ett Google Ads-konto lägger du sedan till den i en av dina annonsgrupper så att användare i målgruppen kan se annonser i din Google Ads-remarketingkampanj.

Läs mer om hur du använder remarketingmålgrupper i Google Ads.