Sett sammen målgrupper fra segmenter

Sett sammen målgrupper for markedsføring og testing.

En annen fordel med å kunne isolere datadelsett er at du kan bruke dem som grunnlag for målgrupper (f.eks. bestemte brukergrupper du målretter Google Ads-kampanjer eller Optimize-eksperimenter mot). Hvis du for eksempel identifiserer et delsett av brukere som har lagt varer i handlekurvene sine, men som ikke har fullført kjøpene, er disse brukerne en perfekt målgruppe for remarketingkampanjer. Du kan for eksempel vise dem annonser for rabatter på varene i handlekurvene deres, annonser for gratis frakt eller nye annonser for de samme produktene i et forsøk på å føre dem videre i kjøpsprosessen.

Du kan bruke et hvilket som helst segment som grunnlag for en målgruppe.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Sett sammen målgrupper fra segmenter

Slik setter du sammen målgrupper fra segmenter:

1. Logg på Analytics-kontoen din.
  2. Åpne datautvalget som inneholder segmentet du vil bruke.
  3. Åpne Rapporter. Du kan begynne med en valgfri rapport.
  4. Klikk på + Legg til segment ...
    Oversikt over målgrupper-rapporten, + Legg til segment er fremhevet.
    ... for å åpne segmentlisten.
    Segmentlisten
  5. Finn segmentet du vil bruke som grunnlag for målgruppen (Økter med transaksjoner i dette eksempelet).
    Segmentlisten, Økter med transaksjoner-segmentet er fremhevet.
  6. Klikk på Handlinger > Bygg opp en målgruppe ...
    Segmentlisten; Økter med transaksjoner-segmentet; Handling-menyen > Bygg opp en målgruppe-kommandoen.

... for å åpne Målgruppe-konfigurasjonssiden.
    Målgruppe-konfigurasjonssiden, med alternativer for tilknytting av datautvalg og annonsekontoer.
  7. Angi tilknyttingsalternativene:
    • Datautvalg: Velg Analytics-datautvalget du vil lagre målgruppen i.
    • Destinasjonskonto: Velg kontoen du vil dele målgruppen med (f.eks. en Google Ads-, Display & Video 360- eller Optimize-konto).
  8. Klikk på Neste trinn for å åpne Definer en målgruppe-kontrollene.
    Målgruppe-konfigurasjonssiden, med Definer en målgruppe-kontroller.

For segmenter som er målrettet mot treff eller økter, har du bare alternativene Brukere i løpet av de sju siste dagene og Medlemskapets varighet, som du ser ovenfor.

Når du oppretter et segment som er målrettet mot brukere, har du i tillegg mulighet til å angi en tilbakeblikksperiode på 7, 14 eller 30 dager:
  9. Angi definisjonen for målgruppen:
    • Antall dager for tilbakeblikk (bare brukermålrettede segmenter): Angi en tilbakeblikksperiode på 7, 14 eller 30 dager for å angi en tidsramme for vurdering av atferden som kvalifiserer brukere for målgruppen din. Hvis for eksempel filtrene dine inkluderer brukere fra Sentral-Asia og Flere enn to transaksjoner, og du angir en tilbakeblikksperiode på 14 dager, blir alle brukere fra Sentral-Asia med flere enn to transaksjoner de siste 14 dagene lagt til i målgruppen.
    • Brukere i løpet av de siste sju dagene (skrivebeskyttet): Anslå størrelsen på målgruppen ut fra antallet brukere av nettstedet ditt eller appen din i løpet av de siste sju dagene som oppfyller kriteriene for målgruppen.
    • Medlemskapets varighet: Angi i hvor mange dager annonser skal vises for brukere som oppfyller definisjonen av målgruppen din. Maksimumsverdien er 540.
    • Kvalifisering: Her ser du destinasjonene der du kan publisere denne målgruppen ut fra målgruppens definisjon. Destinasjonene inkluderer Google Søk og bannerannonsering (f.eks. Google Ads Displaynettverket, Google Ads RLSA, Display & Video 360) samt tjenester som Google Optimize, der du bruker målgrupper for testing eller tilpassing. Hvis du har en Google Ads Mitt kundesenter-konto (MCC), er den også inkludert som en del av Google Ads-kvalifiseringen.

Hvis målgruppen din inkluderer Aldersgruppe- eller Kjønn-dimensjonen eller noen av Interesse-dimensjonene, kan du bruke den aktuelle målgruppen bare med Google Ads Displaynettverket.
    • Målgruppenavn: Angi navnet du vil bruke for målgruppen.
  10. Behold den nåværende definisjonen av målgruppen, som er identisk med segmentet, eller klikk på redigeringsikonet (blyanten) ...
    Segmentgenereringsverktøyet

… hvis du vil endre definisjonen. Hvis du velger å endre definisjonen, åpnes Segmentgenereringsverktøyet.
    Segmentgenereringsverktøyet

Gjør de nødvendige endringene, og klikk deretter på Bruk for å gå tilbake til Målgruppe-konfigurasjonssiden.
  11. Klikk på Lagre.

Fremgangsmåten videre

Når du har satt sammen en målgruppe, kan du bruke den i kontoen du har delt den med. Hvis du for eksempel har delt målgruppen med en Google Ads-konto, kan du legge den til i en annonsegruppe slik at brukerne i målgruppen kan se annonser i Google Ads-remarketingkampanjen din.

Finn ut mer om bruk av remarketingmålgrupper i Google Ads.