Yleisöjen luominen segmenttien pohjalta

Voit luoda yleisöjä markkinointia ja testausta varten.

Voit jaotella tietojasi alijoukoiksi ja luoda niiden pohjalta kätevästi yleisöjä (kuten käyttäjäryhmiä, joille kohdistat Google Ads ‑kampanjoita tai Optimize-kokeiluja). Jos esimerkiksi tunnistat sellaisten käyttäjien osajoukon, jotka ovat lisänneet tuotteita ostoskoriin viimeistelemättä kuitenkaan ostotapahtumaa, kyseiset käyttäjät muodostavat ihanteellisen uudelleenmarkkinointiyleisön. Voit kannustaa heitä tekemään ostoksia näyttämällä heille mainoksia ostoskorissa olleita tuotteita koskevista tarjouksista, mainoksia ilmaisesta toimituksesta tai kokonaan uusia mainoksia kyseisistä tuotteista.

Yleisön perustana voi käyttää mitä tahansa segmenttiä.

Tässä artikkelissa:

Yleisöjen luominen segmenttien pohjalta

Voit luoda yleisön segmentin pohjalta seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Avaa näkymä, joka sisältää käytettävän segmentin.
  3. Avaa Raportit. Voit aloittaa mistä tahansa raportista.
  4. Valitse + Lisää segmentti
    Yleisön yleiskatsaus -raportti, jossa + Lisää segmentti -kohta näkyy korostettuna
    …ja avaa segmenttiluettelo.
    Segmentit-luettelo
  5. Valitse segmentti, jota haluat käyttää uudelleenmarkkinointiyleisösi perustana (tässä esimerkissä Tapahtumia sisältäneet istunnot).
    Segmentit-luettelo, jossa on Tapahtumia sisältäneet istunnot ‑segmentti korostettuna
  6. Valitse Toiminnot > Luo yleisö
    Segmentit-luettelo, Tapahtumia sisältäneet istunnot ‑segmentti, Toiminto-valikko > Luo yleisö ‑komento

…niin voit avata Yleisö-määrityssivun.
    Yleisö-määrityssivu sekä näkymän ja mainostilin linkityksen asetukset
  7. Määritä linkitysasetukset seuraavasti:
    • Näkymä: Valitse Analytics-näkymä, johon haluat tallentaa yleisön.
    • Kohdetili: Valitse tili, jonka kanssa haluat jakaa yleisön (esim. Google Ads, Display & Video 360 tai Optimize).
  8. Avaa Määritä yleisö ‑osio valitsemalla Seuraava vaihe.
    Yleisö-määrityssivu ja Määritä yleisö ‑osio

Osumiin ja istuntoihin rajatuissa segmenteissä vaihtoehtoja ovat vain edellä näkyvät Käyttäjät viimeiseltä seitsemältä päivältä ja Jäsenyyden kesto.

Luodessasi käyttäjiin rajatun segmentin voit määrittää lisäksi 7, 14 tai 30 päivän analyysi-ikkunan.
  9. Luo yleisölle määritelmä seuraavasti:
    • Analyysipäivät (vain käyttäjiin rajatuissa segmenteissä): Määritä 7, 14 tai 30 päivän ajanjakso sellaisen käyttäytymisen arvioimiselle, jonka perusteella käyttäjiä lisätään yleisöksi. Oletetaan esimerkiksi, että käytät suodattimia Keski-Aasia ja Tapahtumat > 2 ja määrität analyysiajaksi 14 päivää. Tällöin luetteloon lisätään kaikki sellaiset käyttäjät Keski-Aasiasta, joille on kertynyt yli kaksi tapahtumaa viimeisen 14 päivän aikana.
    • Käyttäjät viimeisen 7 päivän ajalta (vain luku): Tämän tiedon avulla voit arvioida yleisön laajuutta sen perusteella, kuinka monta yleisölle asettamasi ehdot täyttävää käyttäjää sivustollasi tai sovelluksessasi on ollut viimeisen seitsemän päivän aikana.
    • Jäsenyyden kesto: Määritä, kuinka monen päivän ajan yleisöehdot täyttäville käyttäjille näytetään mainoksia. Voit asettaa arvoksi enintään 540.
    • Kelpoisuus: Kelpoisuus-kohdasta näet kohteet, joille yleisön voi julkaista sen määritelmän perusteella. Mahdollisia kohteita ovat Googlen haku- ja Display-mainonta (kuten Google Ads Display, Google Ads RLSA ja Display & Video 360) sekä palvelut, kuten Google Optimize, joissa yleisöjä käytetään apuna kokeiluissa tai räätälöinnissä. Jos sinulla on Oma asiakaskeskus ‑tili (MCC), se sisältyy Google Adsiin.

Jos yleisösi sisältää Ikä- tai Sukupuoli-ulottuvuuden tai mitä tahansa Kiinnostuksen kohteet ‑ulottuvuuksia, voit käyttää sitä vain Google Ads Displayn kanssa.
    • Yleisön nimi: Anna yleisölle haluamasi nimi.
  10. Säilytä yleisön nykyinen määritelmä, joka on sama kuin segmentti, tai klikkaa muokkauskuvaketta (kynää)
    Segmenttien rakennustyökalu

…ja muuta määritelmää. Jos päätät muokata määritelmää, Segmenttien rakennustyökalu tulee näkyviin.
    Segmenttien rakennustyökalu

Tee haluamasi muutokset ja palaa Yleisö-määrityssivulle valitsemalla Käytä.
  11. Valitse Tallenna.

Seuraavat vaiheet

Luotuasi yleisön voit käyttää sitä tilillä, jonka kanssa olet jakanut yleisön. Jos olet esimerkiksi jakanut yleisön Google Ads ‑tilin kanssa, voit lisätä yleisön johonkin mainosryhmääsi. Näin kyseiseen yleisöön kuuluvat käyttäjät voivat nähdä Google Ads ‑uudelleenmarkkinointikampanjasi mainoksia.

Lue lisätietoja uudelleenmarkkinointiyleisöjen käyttämisestä Google Adsissa.