Datan lataaminen ja hallinta

Opi lataamaan ja poistamaan tiedostoja ja tarkistamaan datan latauksen tila.
Analytics Management APIlle uploadData-metodilla tehdyt pyynnöt voivat epäonnistua ja saada virheilmoituksen "Ladatun datan sarakeotsikkojen nimet -------------------------- ovat virheelliset", jos et ole toimittanut pakollista kyselyparametria uploadType.

Uusi data ladataan Analyticsiin Hallinnoi latauksia ‑sivulta. Jokaisella datajoukolla on oma Hallinnoi latauksia ‑sivu. Tältä sivulta voit tarkistaa niiden tiedostojen tilan, jotka sinä ja muut olette ladanneet kyseiseen datajoukkoon. Voit myös poistaa ladattua dataa sivun kautta.

Tarvitset omaisuustason Muokkaa-oikeuden, jotta voit ladata dataa tai poistaa ladattuja tiedostoja. Jos sinulla on Luku ja analysointi ‑oikeudet, voit katsoa ladattuja datatiedostoja.

Et voi poistaa tai muokata hyvitysdataa sen jälkeen, kun se on ladattu Analytics-tilillesi.
Artikkelin aiheet:

Hallinnoi latauksia ‑sivun näyttäminen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja ja siirry sen omaisuuden kohdalle, jossa olevaa datajoukkoa haluat hallinnoida.
  3. Valitse OMAISUUS-sarakkeesta Datan tuonti. Datajoukot-taulukko tulee näkyviin.
  4. Etsi datajoukko, jota haluat hallinnoida.
  5. Klikkaa datajoukon oikealla puolella olevaa Hallinnoi latauksia ‑linkkiä. Hallinnoi latauksia ‑sivu tulee näkyviin.
Manage uploads page
Hallinnoi latauksia ‑sivu

Datan lataaminen

Uuden datan lataaminen Analyticsiin:

1. Avaa sen datajoukon Hallinnoi latauksia ‑sivu, johon haluat ladata dataa.
  2. Klikkaa Lataa tiedosto -painiketta.
  3. Valitse ladattava(t) tiedosto(t) ja klikkaa Lataa-painiketta.

Käsittelyaika ja -tila

Ladattu data on käsiteltävä ennen kuin se voidaan näyttää raporteissa. Tämä tarkoittaa, että data saattaa näkyä raporteissa vasta 24 tunnin kuluttua.

Kunkin ladatun tiedoston käsittelytila näkyy Hallinnoi latauksia ‑sivulla.

Tiedoston latauksen tila
Tila Kuvaus
Odottaa Tiedosto on ladattu, ja se odottaa käsittelyä.
Valmis

Tiedoston käsittely onnistui.

Käsittelyn valmistuttua voi kulua 24 tuntia, ennen kuin data näkyy raporteissa.

Epäonnistui Tapahtui käsittelyvirhe. Lisätietoja on alla olevassa Epäonnistuneet lataukset ja latausvirheet ‑osiossa.

Jos haluat tarkistaa, onko tiedoston tila muuttunut, klikkaa Hallinnoi latauksia ‑sivun yläosassa olevaa Päivitä-painiketta.

Epäonnistuneet lataukset ja latausvirheet

Jos ladatussa tiedostossa on virheitä, tiedoston sisältämää dataa ei käsitellä ja Hallinnoi latauksia ‑sivulla näkyvä tila on "Epäonnistui". Voit katsoa tarkan virheilmoituksen klikkaamalla Tarkastele virheitä ‑linkkiä. Lue lisää latausvirheiden käsittelystä.

Ladatun datan poistaminen

Jos haluat poistaa ladatun tiedoston datajoukosta, avaa datajoukon Hallinnoi latauksia -sivu. Valitse poistettavat tiedostot ja klikkaa Poista valitut ‑painiketta.

Poistamisen vaikutus

Ladatun datatiedoston poistaminen estää datan liittämisen tuleviin osumiin. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta osumiin, jotka on jo liitetty ladattuun dataan. Toisin sanoen tiedoston poistamisen jälkeen ajetut raportit eivät näytä ladattua dataa, mutta se näkyy edelleen historiallisissa raporteissa (poistamista edeltäviltä päiviltä).

Näkymien linkityksen poistaminen

Datajoukko voi olla aktiivinen vain, jos se kuuluu vähintään yhteen näkymään. Jos kaikki näkymät poistetaan datajoukosta, kyseinen datajoukko muuttuu passiiviseksi. Jos lisäät näkymän olemassa olevaan datajoukkoon, kyseisen näkymän dataa aletaan liittää datajoukkoon näkymän lisäämispäivästä lähtien (valitun datajoukkotilan mukaisesti).