Exemple d'importació de dades de producte

Obteniu informació sobre com importar els colors i les talles de roba del vostre catàleg de productes.

La importació de les metadades de producte ofereix més possibilitats per al marxandatge, ja que permet incorporar dimensions relacionades amb els productes, com ara la mida, el color i l'estil, a les dades recopilades per Analytics.

Per fer servir aquesta funció, cal que la propietat utilitzi el connector de Comerç electrònic millorat.

També heu de poder modificar el codi de comerç electrònic per enviar els codis SKU del producte amb cada petició de fitxer.

Contingut d'aquest article:

Situació:

Teniu una empresa de comerç electrònic de venda al detall de roba i voleu veure quins colors i talles que oferiu al lloc són els més venuts.

Pas 1: etiqueteu el lloc web amb el connector ec.js

Seguiu les indicacions de l'article Etiquetatge de les pàgines amb el connector ec.js i etiqueteu les llistes de productes, les pàgines de detalls de productes, les promocions internes, les pàgines del carretó electrònic i les pàgines de pagament.

Pas 2: decidiu quines dades voleu importar

Teniu un fitxer de dades que no és a Analytics i que associa cada article de roba a un color i una talla, i teniu previst penjar aquesta informació a Analytics.

Pas 3: creeu les dimensions personalitzades

Com que les dimensions color i talla no existeixen a Analytics, haureu de crear-les com a dimensions personalitzades.

Pas 4: creeu el conjunt de dades

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. Feu clic a Administrador i aneu a la propietat en què voleu penjar les dades.
  3. A la columna PROPIETAT, feu clic a Importació de dades.
  4. Feu clic a Conjunt de dades nou.
  5. Seleccioneu el tipus Dades del producte.
  6. Assigneu el nom “Colors i talles” al conjunt de dades.
  7. Seleccioneu les visualitzacions en què vulgueu veure aquestes dades.
  8. Definiu l'esquema prenent l'exemple de sota com a model.

Exemple d'esquema

Tot i que no envieu explícitament el color i la talla en les dades de peticions de fitxer, sí que envieu un identificador de producte. Per combinar les dades segons l'identificador de producte, heu de seleccionar la clau Codi SKU del producte.

Configuració de l'esquema:

Clau: Codi SKU del producte
Dades importades: Color, Talla
Sobreescriu les dades de petició de fitxer:

Deseu el conjunt de dades.

Pas 5: creeu el CSV

La generació del fitxer CSV de càrrega és un procés de 2 passos:

1. Obtenir la capçalera del fitxer CSV

A la taula dels conjunts de dades, feu clic a Color i talla per obrir la configuració del conjunt de dades.

Feu clic a Obtén l'esquema.

Veureu una cadena de text semblant a aquesta:

CSV header
    ga:productSku,ga:dimension23,ga:dimension24

Aquesta és la capçalera que heu d'utilitzar com a primera línia dels fitxers CSV que pengeu. A la taula següent es mostren aquestes columnes:

Codi SKU del producte Color Talla
ga:productSku ga:dimension23 ga:dimension24

2. Crear un full de càlcul per exportar-lo com a CSV

Creeu un full de càlcul de Google amb el format anterior. A la primera fila (la capçalera) del full de càlcul s'han d'utilitzar els noms de dimensió interns (per exemple, ga:productSku en lloc de Codi SKU del producte) que s'indiquen al quadre de diàleg Obtén l'esquema, tal com s'ha indicat més amunt. Les columnes de sota la capçalera han d'incloure les dades corresponents a cada cel·la.

ga:productSku ga:dimension23 ga:dimension24
12345 Vermell S
12345 Vermell M
23456 Blanc M
23456 Blau L

Exporteu el full de càlcul en format CSV. El contingut del fitxer serà semblant al text següent:

ga:productSku,ga:dimension23,ga:dimension24
    12345,Vermell,S
    12345,Vermell,M
    23456,Blanc,M
    23456,Blau,L

Pas 6: pengeu les dades

Ara podeu penjar el fitxer CSV que heu creat a Analytics. Teniu dues opcions per penjar les dades: manualment, mitjançant la interfície d'usuari d'Analytics, o amb programació, mitjançant l'API de gestió.

Penjar les dades manualment
  1. A la taula dels conjunts de dades, localitzeu la fila corresponent a Colors i talles.
  2. Feu clic a l'opció Gestiona les càrregues del costat del conjunt de dades Colors i talles.
  3. Feu clic a Penja el fitxer, seleccioneu el fitxer i feu clic a Penja.
Penjar les dades amb l'API de gestió
  1. A la taula dels conjunts de dades, localitzeu la fila corresponent a Colors i talles.
  2. Feu clic al nom del conjunt de dades.
  3. Feu clic a Obtén l'identificador de font de dades personalitzada…
  4. Feu una còpia de l'identificador.
  5. Seguiu aquestes instruccions per penjar les dades amb l'API de gestió.

Pas 7: actualitzeu el codi de comerç electrònic

Quan hàgiu penjat les dades de producte, actualitzeu el codi de comerç electrònic per enviar els codis SKU del producte amb cada petició de fitxer, juntament amb les dades addicionals que vulgueu incloure als informes, com ara dimensions o mètriques personalitzades.

Nota: quan envieu dades de comerç electrònic a Analytics, no trobareu cap camp específic amb el nom Codi SKU del producte. Aquesta informació es representa mitjançant el camp d'identificador, com es mostra a l'exemple següent:

// Exemple d'enviament d'una transacció amb dades de producte importades.
ga('create', 'UA-XXXX-Y');
ga('require', 'ec', 'ec.js'); // Carrega el connector de Comerç electrònic millorat. És obligatori.

// El nom del producte, el preu i altres dades de producte s'afegeixen a aquesta petició de fitxer
// en el moment de la recopilació si el valor del camp d'identificador coincideix amb un codi SKU del producte
// que hàgiu penjat.
ga('ec:addImpression', {
  'id': '12345',              // ID de producte/SKU (clau). És obligatori.
  'list': 'Search Results',
  'position': 1,
  'dimension1': 'Member'
});

ga('send', 'pageview');       // Envia la impressió amb una petició de fitxer de nombre de pàgines visualitzades.

Els identificadors de producte enviats des de la implementació de Comerç electrònic millorat s'associen als SKU de productes del vostre conjunt de dades de producte importades. A més, els informes s'emplenen automàticament amb les dades de producte addicionals que hàgiu penjat.

Pas 8: consulteu les dades als informes

Com que Color i Talla són dimensions personalitzades, no s'inclouen automàticament als informes estàndard, però les hi podeu afegir com a dimensions secundàries. Per exemple, a l'informe Rendiment dels productes, podeu triar SKU del producte com a dimensió principal i afegir-hi Color o Talla com a dimensió secundària.També podeu crear un informe personalitzat amb qualsevol de les mètriques de Comerç electrònic millorat (com ara Ingressos de productes, Compres úniques, Quantitat) i després afegir-hi el codi SKU del producte, el color o la talla com a dimensions.

Les dades penjades s'han de processar perquè es mostrin als informes. Un cop finalitzat el processament, poden passar fins a 24 hores perquè les dades importades s'apliquin a les dades entrants de les peticions de fitxer.