Eksempel på import af refusionsdata

Se, hvordan du importerer refusioner – via et eksempel fra en tøjbutik på nettet.

Import af refusionsdata giver dig mulighed for at justere din interne e-handelsrapportering efter Analytics.

For at bruge denne funktion skal din ejendom benytte pluginnet til udvidet e-handel.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Transaktioner kan kun refunderes i Analytics, hvis det sker inden for seks måneder efter den oprindelige rapporterede transaktionsdato. Transaktioner skal være blevet sendt i det nye format Udvidet e-handel. Hvis du ikke bruger filtre til at ændre transaktions-id'et, skal tilbageførslen sendes med det oprindelige ikke-filtrerede transaktions-id.

Du kan ikke slette eller ændre tilbageførselsdata, når de først er blevet uploadet til din Analytics-konto. Du er alene ansvarlig for at validere nøjagtigheden af dine tilbageførselsdata, før du sender eller uploader dem til Analytics.

Scenarie:

Du sælger tøj på nettet og ønsker at importere tilbageførselsdata, så du kan analysere effekten på din virksomhed med rapporterne Udvidet e-handel i Analytics.

Trin 1: Vælg, hvilke data der skal importeres

Du har en datafil uden for Analytics, der knytter hvert enkelt tøjprodukt til eventuelle tilbageførsler, der er udstedt for det pågældende produkt.

Trin 2: Opret datasættet

For at kunne behandle refusioner skal du have indsamlet transaktionsdata med pluginnet ec.js.

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil uploade data til.
  3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på Nyt datasæt.
  5. Vælg Tilbageførselsdata som type.
  6. Giv datasættet navnet "Tilbageførsler".
  7. Definer skemaet ved at bruge nedenstående eksempel som model.

Skemaeksempel

Transaktions-id er angivet som standardnøgle.

Skemaindstillinger:

Nøgle: Transaktions-id
Dimension: Produktlagerføringskode
Metrics: Produktpris, Tilbageført mængde, Omsætning

Gem datasættet.

Trin 3: Opret CSV-filen

Du genererer din CSV-fil til upload via to trin:

1. Hent overskriften til CSV-filen

I datasættabellen skal du klikke på Tilbageførsler for at åbne datasætkonfigurationen.

Klik på Hent skema.

Du ser noget i stil med følgende:

CSV header
ga:transactionId,ga:productSku,ga:productPrice,ga:quantityRefunded,ga:transactionRevenue

Dette er den overskrift, du skal bruge som første linje i dine uploadede CSV-filer. Kolonnerne identificeres i nedenstående tabel:

Transaktion Produktlagerføringskode Pris Tilbageført mængde Transaktionsomsætning
ga:transactionId ga:productSku ga:productPrice ga:quantityRefunded ga:transactionRevenue

2. Opret et regneark, og eksportér det som en CSV-fil

Opret et Google-regneark, der følger ovenstående format. Den første række (overskrift) i dit regneark skal bruge de interne dimensionsnavne (f.eks. ga:transactionId i stedet for Transaktion), der er angivet i dialogboksen Hent skema ovenfor. Kolonnerne under hver enkelt overskriftscelle skal indeholde de relevante data for de respektive overskrifter.

ga:transactionId ga:productSku ga:productPrice ga:quantityRefunded ga:transactionRevenue
T00001 12345 11,99 1 11,99
T00002 23456 11,99 2 23,98
T00003 34567 11,99 3 35,97
T00004 45678 11,99 4 47.96

Eksportér regnearket som en CSV-fil. Din fil ser nogenlunde således ud:

ga:transactionId,ga:productSku,ga:productPrice,ga:quantityRefunded,ga:transactionRevenue
    T00001,12345,11.99,1,11.99
    T00002,23456,11.99,2,23.98
    T00003,34567,11.99,3,35.97
    T00004,45678,11.99,4,47.96

Fulde ift. delvise tilbageførsler

Du må ikke blande fulde og delvise tilbageførsler sammen i den samme uploadfil. Brug forskellige uploadfiler til hver enkelt tilbageførselstype.

Hvis du gerne vil tilbageføre en hel transaktion, må hver enkelt række i din uploadfil kun indeholde transaktions-id:

ga:transactionId ga:productSku ga:productPrice ga:quantityRefunded ga:transactionRevenue
T00001

Hvis du gerne vil tilbageføre en delvis transaktion, skal hver enkelt række i din uploadfil indeholde transaktions-id, produktlagerføringskode og tilbageført mængde:

ga:transactionId ga:productSku ga:productPrice ga:quantityRefunded ga:transactionRevenue
T00001 12345   1

Trin 4: Upload dataene

Du kan nu uploade den CSV-fil, du har oprettet, til Analytics. Dataene kan uploades på to forskellige måder: Manuelt via brugerfladen i Analytics eller automatisk via Management API.

Upload manuelt
  1. I datasættabellen skal du finde rækken for Tilbageførsler.
  2. Klik på Administrer uploads for datasættet Tilbageførsler.
    Dialogboksen Administrer uploads
  3. Klik på Upload fil, markér filen, og klik derefter på Upload.
Upload via Management API
  1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den ejendom, som du vil uploade data til.
  3. Klik på Dataimport i kolonnen EJENDOM.
  4. Klik på datasætnavnet på listen.
  5. Klik på Hent tilpasset datakilde-id…
  6. Lav en kopi af id'et.
  7. Følg denne vejledning for at uploade via Management API.

Trin 5: Se dataene i rapporter

Når du har uploadet tilbageførselsdata, kan du se dem i rapporten Salgseffektivitet.

Du kan også oprette en tilpasset rapport med en af de valgte tilbageførsels-metrics (f.eks. tilbageførselsbeløb for lokalt produkt, lokalt tilbageførselsbeløb, produkttilbageførsler, produkttilbageførselsbeløb, tilbageført mængde, tilbageførselsbeløb) og tilføje en af de tilgængelige dimensioner.

Uploadede data skal behandles og flettes sammen med dine eksisterende data. Der kan gå op til 24 timer, før de importerede data vises i rapporter.