Skapa e-handelssegment

Du kan skapa e-handelssegment genom att klicka på steg i tratten och avhoppspilar i rapporterna Köpbeteende och Beteende i kassafunktionen, och även genom att välja ett av övergångsalternativen i Beteende i kassafunktionen (t.ex. en betalningsmetod som Visa eller Mastercard).

Namnen på stegen i tratten i Köpbeteende är samma för alla. Namnen på stegen i Beteende i kassafunktionen hämtas från etikettnamnen som du anger i Inställningar för e-handel (under Administration > Vy).

När du skapar ett nytt segment kontrollerar Analytics om det redan finns ett segment med samma namn. Om det finns ett segment med samma namn visas en varning, och du har möjlighet att använda det befintliga segmentet eller fortsätta att skapa det nya. Analytics kontrollerar endast om namnet matchar, inte segmentkonfigurationen.

Tänk på att om du skapar ett segment och accepterar standardnamnet och konfigurationen fem gånger, har du nu fem olika förekomster av samma segment i listan. Det kan ge en otydlig lista, och det är risk att du snabbt når gränsen för det tillåtna antalet segment (för närvarande 1 000 per konto, 100 per vy).

Segment baserade på avhopp och steg i tratten

Vi använder rapporten Analys av köpbeteende för följande exempel.

I rapporten klickar du på steget Besök med produktvisningar för att skapa ett segment för alla sessioner som inkluderar visningen av en produkt:

Ange ett annat namn för segmentet om du vill, och välj sedan de vyer där du vill att segmentet ska vara tillgängligt.

När du har konfigurerat alla alternativ klickar du på Skapa segment.

Detta segment används sedan för rapporten och ersätter alla segment som tidigare har använts:

Du kan också klicka på avhoppspilen från ett steg i tratten för att skapa ett segment för alla sessioner som inkluderar avhopp från det steget i tratten.

Segment baserade på trattövergångar

I rapporten Analys av beteende i kassafunktionen kan du även skapa segment baserade på trattövergångar.

Klicka bara på en av övergångarna och välj sedan ett av de tillgängliga alternativen. När du väljer ett alternativ öppnas panelen där du skapar segmentet.