Opprett segmenter for utvidet netthandel

Du kan opprette segmenter for utvidet netthandel ved å klikke på trakttrinn og avbruddspiler i rapportene om handleatferd og betalingsatferd, og ved å velge et av overgangsalternativene i betalingsatferd (f.eks. en betalingsmåte som Visa eller MasterCard). Navnene på trakttrinnene i rapporten om betalingsatferd hentes fra etikettnavnene du oppgir i innstillingene for netthandel (under Administrator > Rapporteringsvisning).

Husk at hvis du oppretter et segment og godtar standardnavnet og -konfigurasjonen flere ganger, har du flere forskjellige forekomster av det samme segmentet i listen. I så fall oppretter du en potensielt forvirrende liste, og du risikerer også at du raskt når grensen for antall segmenter (1000 per konto, 100 per rapporteringsvisning).

Det finnes en grense på 1000 segmenter per konto og 100 segmenter per rapporteringsvisning.

Hvis du bruker segmenter med ulike omfang, for eksempel produkt og bruker, kan det hende du ser avvik mellom segmentene.

Segmenter basert på trakttrinn og avbrudd

Vi bruker «Analyse av handleatferd»-rapporten i eksemplet nedenfor.

Klikk på Økter med produktvisninger-trinnet i rapporten for å opprette et segment bestående av alle øktene som omfattet en produktvisning:

Gi segmentet et annet navn om ønskelig, og velg så de rapporteringsvisningene der du vil at segmentet skal være tilgjengelig.

Klikk på Opprett segmentet når du har konfigurert alle alternativene.

Dette segmentet brukes så i rapporten, og det erstatter eventuelt et tidligere segment:

Du kan også klikke på avbruddspilen fra et trakttrinn for å opprette et segment for alle økter som omfattet frafall fra handletrakten på dette trinnet.

Segmenter basert på traktoverganger

I rapporten «Analyse av handleatferd» kan du også opprette segmenter basert på traktoverganger.

Klikk på én av overgangene, og velg deretter ett av de tilgjengelige alternativene. Når du velger et alternativ, åpnes panelet for segmentopprettelse.