Geoptimaliseerde e-commercesegmenten maken

U kunt geoptimaliseerde e-commercesegmenten maken door op trechterstappen en verlatingspijlen te klikken in de rapporten 'Winkelgedrag' en 'Betaalgedrag' of door een van de transitieopties te selecteren in 'Betaalgedrag' (bijvoorbeeld een betaalmethode zoals Visa of MasterCard). De namen van de trechterstappen in 'Betaalgedrag' worden overgenomen van de labelnamen die u gebruikt in 'E-commerce-instellingen' (onder 'Beheer' > 'Weergave').

Houd er rekening mee dat als u een segment maakt en de standaardnaam en -configuratie meerdere keren accepteert, er meerdere instanties van hetzelfde segment in uw lijst staan. Dit is niet alleen verwarrend, maar u loopt ook het risico dat u snel uw limiet aan segmenten bereikt.

Er geldt een limiet van duizend segmenten per account en honderd segmenten per weergave.

Als u segmenten met verschillende bereiken toepast, bijvoorbeeld 'Product' en 'Gebruiker', ziet u mogelijk verschillen tussen de segmenten.

Segmenten op basis van trechterstappen en verlating

Voor het volgende voorbeeld gebruiken we het rapport 'Winkelgedrag-analyse'.

Klik in het rapport op de stap Sessies met productweergaven om een segment te maken van alle sessies waarin een product is bekeken:

Voer desgewenst een andere naam voor het segment in en selecteer vervolgens de weergaven waarin het segment beschikbaar moet zijn.

Als u alle opties heeft geconfigureerd, klikt u op Segment maken.

Het segment wordt vervolgens toegepast op het rapport en vervangt alle eerder toegepaste segmenten:

U kunt ook klikken op de verlatingspijl van een trechterstap om een segment te maken van alle sessies waarin de winkeltrechter bij die stap werd verlaten.

Segmenten op basis van trechtertransities

In het rapport 'Analyse van betaalgedrag' kunt u ook segmenten maken op basis van trechtertransities.

Klik hiervoor op een transitie en selecteer vervolgens een van de beschikbare opties. Als u een optie selecteert, wordt het venster geopend waarin u segmenten kunt maken.