Opret segmenter med Udvidet e-handel

Du kan oprette segmenter med Udvidet e-handel ved at klikke på tragttrinnene og pilene til forladelse af tragten i rapporterne Shoppingadfærd og Betalingsadfærd eller ved at vælge en af overflytningsmulighederne i Betalingsadfærd (f.eks. en betalingsmetode såsom Visa eller Mastercard). Tragttrinnavnene i Betalingsadfærd tages fra de etiketnavne, du angiver under indstillingerne for e-handel (under Administrator > Visning).

Husk! Hvis du opretter et segment og accepterer standardnavnet og standardkonfigurationen flere gange, har du derefter flere forskellige forekomster af samme segment på din liste. Ud over at dette skaber en potentielt forvirrende liste, er der også risiko for, at du hurtigt når op på det maksimale antal segmenter (i øjeblikket 1.000 pr. konto og 100 pr. visning).

Der er en grænse på 1.000 segmenter pr. konto og 100 segmenter pr. visning.

Hvis du anvender segmenter med forskellige omfang, f.eks. "produkt" og "bruger", kan du opleve afvigelser mellem segmenterne.

Segmenter baseret på tragttrin og forladelse

Vi bruger rapporten Analyse af shoppingadfærd i følgende eksempel.

Klik på trinnet Sessioner med produktvisninger i rapporten for at oprette et segment med alle sessioner, hvor et produkt blev vist:

Giv segmentet et andet navn, hvis du ønsker det, og vælg herefter de visninger, hvor segmentet skal være tilgængeligt.

Klik på Opret segment, når du har konfigureret alle mulighederne.

Segmentet anvendes herefter på rapporten og erstatter eventuelle tidligere anvendte segmenter.

Du kan også klikke på pilen til forladelse af et tragttrin for at oprette et segment over alle sessioner, der omfattede forladelse af shoppingtragten på det pågældende trin.

Segmenter baseret på tragtoverflytninger

I rapporten Analyse af betalingsadfærd kan du også oprette segmenter baseret på trgtoverflytninger.

Du skal blot klikke på en af overflytningerne og derefter vælge en af de tilgængelige muligheder. Når du vælger en mulighed, åbnes panelet til segmentoprettelse.