Om förbättrad e-handel

Innehåll i artikeln:

Shopping- och köpbeteende

Köpanalysrapporterna visar information om köpaktiviteter: besök på produktsidor, produkter som läggs till i och tas bort från kundvagnar samt initierade, övergivna och slutförda transaktioner.

Ekonomiska resultat

Rapporterna Översikt och Produktresultat innehåller data om de intäkter och konverteringsfrekvenser som dina produkter genererar, hur många produkter en genomsnittlig transaktion omfattar, genomsnittligt ordervärde, nödvändiga återbetalningar och i vilken utsträckning användarna lägger produkter i sina kundvagnar och slutför köp efter att ha tittat på sidor med produktinformation.

Med en grundläggande implementering av taggning för förbättrad e-handel får du data om enskilda produkter. Du kan också enkelt lägga till kategori- och varumärkesegenskaper så att du kan utvärdera data också från dessa perspektiv. Dessa egenskaper använder strängvärden så att du kan skapa all systematik för kategorier och varumärken som är relevant för din verksamhet.

Marknadsföringsresultat

Utöver att mäta produktresultat behöver du också kunna mäta intern och extern marknadsföring av produkterna.

Med rapporten Partnerkod kan du spåra intäkter, transaktioner och genomsnittligt ordervärde som är kopplade till partnerwebbplatser som leder kunder till din webbplats.

Du kan spåra samma mätvärden för kuponger på beställningsnivå i rapporten Beställningskupong.

I rapporten Produktkupong kan du se hur effektiva kupongerna på produktnivå är vad gäller intäkter, unika köp och produktintäkter per köp.

Om du använder interna kampanjer, till exempel interna bannerannonser som främjar försäljningen på en annan del av din webbplats, kan du spåra visningar, klick och klickfrekvens för dessa kampanjer i rapporten Intern kampanj.

Produktattribution

I förbättrad e-handel innehåller rapporten Produktlistresultat användbara uppgifter om produktattribution. Rapporten innehåller ett attribut för ”senaste åtgärd”. Det innebär att den sista produktlistan som användaren interagerade med före konverteringshändelsen (till exempel lagt produkt i kundvagn, slutfört kassaprocess eller slutfört köp) tillskrivs produktnivån.

Produktattributionsdata hjälper dig att förstå vilka produktlistor som leder till konverteringar så att du kan optimera dina marknadsföringsinsatser och öka försäljningen. Du kan till exempel ta reda på om användare köper en produkt som ett resultat av ett klick på ett försäljningsblock, en kategorisida eller en sökresultatsida.

Kom igång med produktattribution genom att ange listattributet i din e-handelsåtgärdsdata. Detta listfält används för att tillskriva värde till produkter som har lagts i kundvagnen, produkter som har betalats i kassan och produktintäkter i rapporten Produktlistresultat.

Hämta e-handelsdata från din webbplats till Analytics

För att kunna se denna data i dina rapporter måste du

Alternativt kan du

Obs! För äldre analytics.js-implementeringar måste du använda pluginprogrammet ec.js för att tagga din webbplats.

Analytics har samarbetat med leverantörer av e-handelsplatformar för att kunna tillhandahålla färdiga integreringar för våra gemensamma kunder. Om du använder en av dessa plattformar kan du dra nytta av förbättrad e-handel genom att installera en av integreringarna. Besök partnergalleriet om du vill veta mer om våra partner för förbättrad e-handel.