Remarketingdoelgroepen maken en beheren voor Display & Video 360

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform
In dit artikel:

Een remarketingdoelgroep maken

Zo maakt u een remarketingdoelgroep:

U kunt ook doelgroepen maken en delen met de Management API.
  1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar de property waarin u de doelgroep wilt maken.
  3. Klik in de kolom Property op Doelgroepdefinities en dan op Doelgroepen.
  4. Klik op + Nieuwe doelgroep.
    Stap 1 van een remarketingdoelgroep instellen: configuratie koppelen
  5. Selecteer in het menu Weergave een weergave waarin de gebruikers zijn opgenomen aan wie u via uw remarketingcampagne advertenties wilt weergeven. Gebruikers die u uit de geselecteerde weergave filtert, worden ook uit de remarketingdoelgroep gefilterd.
  6. Selecteer in het menu Delen het advertentieaccount waarin u de remarketingdoelgroep wilt gebruiken. U kunt deze selectie niet meer wijzigen nadat u de remarketingdoelgroep heeft opgeslagen.
  7. Klik op Volgende stap.
    Stap 2 van remarketingdoelgroep instellen: doelgroep definiëren

8. Definieer uw doelgroep. U kunt het volgende doen:
    • Kiezen uit de vooraf ingestelde doelgroepdefinities:
      • Slimme lijst: Laat Google de doelgroep voor u beheren.
      • Alle gebruikers: Alle gebruikers op uw site.
      • Nieuwe gebruikers: Gebruikers die slechts één sessie op uw site hebben uitgevoerd.
      • Terugkerende gebruikers: Gebruikers die minstens één sessie op uw site hebben uitgevoerd.
      • Gebruikers die een specifiek gedeelte van mijn site/app hebben bezocht: Klik op het icoon Bewerken en voer de URL in van een pagina of map op uw site, of een scherm in uw app. Deze optie maakt gebruik van het zoektype bevat. Hieraan voldoet elke URL die de tekenreeks bevat die u hier invoert.
        Als uw site/app meer dan 1000 pagina-/scherm-URL's heeft, geeft Google Analytics alleen overeenkomsten tijdens het typen weer wanneer deze zich onder de eerste 1000 URL's bevinden. Als er in de eerste 1000 URL's geen overeenkomsten worden gevonden, geeft Google Analytics niets weer. In dit geval kunt u de URL kopiëren en plakken vanuit een browser of vanuit een andere bron met URL's, bijvoorbeeld een spreadsheet.
      • Gebruikers die een doelconversie hebben afgerond: Klik op het icoon Bewerken en selecteer een doel in het menu. Deze optie vereist dat u eerder Analytics-doelen heeft geconfigureerd.
      • Gebruikers die een transactie hebben voltooid: Hierin zijn al alle gebruikers met meer dan nul transacties opgenomen.
    • Maak een nieuwe doelgroepdefinitie. Lees hieronder Een nieuwe doelgroepdefinitie maken.
    • Importeer een segment. Lees hieronder Een segment importeren.

Ongeacht de methode die u heeft gekozen om uw doelgroep te maken, kunt u onder Gebruikers in de afgelopen 7 dagen een schatting van uw doelgroepgrootte bekijken. Deze waarde wordt bepaald door het aantal gebruikers dat aan uw voorwaarden voor die periode heeft voldaan. Dit is maar een schatting van hoeveel toekomstige gebruikers aan uw criteria voldoen, op basis van het verkeer gedurende de afgelopen 7 dagen.

Tenzij u de steekproef handmatig heeft geconfigureerd via sampleRate (analytics.js) of setSamplingRate (ga.js) (steekproeven worden toegepast voordat gegevens naar Analytics worden verstuurd), zijn Analytics-steekproeven niet van invloed op het aantal gebruikers dat in aanmerking komt voor uw remarketingdoelgroepen. Analytics-steekproeven kunnen van invloed zijn op de geschatte grootte van een doelgroep, maar niet op de doelgroep zelf.

9. Stel de Duur van lidmaatschap in voor uw doelgroep. Dit is het aantal dagen dat aan gebruikers die aan deze voorwaarden voldoen, remarketingadvertenties kunnen worden weergegeven.
  10. Geef een naam op voor uw remarketingdoelgroep.
  11. Klik op Opslaan.

Een nieuwe doelgroepdefinitie maken

Als u geen aanbevolen doelgroep wilt gebruiken, klikt u op Nieuwe maken om een nieuwe doelgroep te maken op basis van een door u gedefinieerd segment. Bekijk voorbeelden van remarketingdoelgroepen.

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Als gevolg van deze updates zijn er nu misschien weinig of geen gegevens beschikbaar voor de volgende velden:
  • Merk van mobiel apparaat
  • Marketingnaam van mobiel apparaat
  • Model van mobiel apparaat
  • Invoermethode voor mobiel
  • Versie besturingssysteem
  • Schermresolutie

Opmerking: Chrome heeft updates geïmplementeerd om de privacy van gebruikers te verbeteren: het detailniveau van gegevens dat via de browser beschikbaar is, is verlaagd. Als gevolg van deze updates zijn er nu misschien weinig of geen gegevens beschikbaar voor de volgende velden:
  • Merk van mobiel apparaat
  • Marketingnaam van mobiel apparaat
  • Model van mobiel apparaat
  • Invoermethode voor mobiel
  • Versie besturingssysteem
  • Schermresolutie

Doelgroepmaker, geen filters gedefinieerd

Wanneer u klaar bent met de configuratie van uw doelgroep, klikt u op Toepassen.

Een segment importeren

U kunt een segment importeren om als basis voor uw doelgroep te gebruiken. Als u een doelgroep definieert, klikt u op Segment importeren en maakt u daarna een keuze uit de segmenten die in de huidige property beschikbaar zijn.

Optie 'Segment importeren'

Een remarketingdoelgroep bewerken

1. Log in op uw Analytics-account.
  2. Selecteer het tabblad Beheerder en ga naar het account en de property waarin u de doelgroep wilt bewerken.
  3. Klik in de kolom PROPERTY op Remarketing > Doelgroepen.
  4. Klik in de lijst met bestaande doelgroepen op de naam van de doelgroep die u wilt bewerken.
    Remarketingdoelgroep instellen, opties bewerken
  5. Klik op Bewerken voor Doelgroepbron, Doelgroepdefinitie of Doelgroepbestemmingen.

Als u de definitie van een bestaande doelgroep bewerkt, worden nieuwe gebruikers op basis van de nieuwe definitie toegevoegd aan die doelgroep. Bestaande gebruikers die op basis van de vorige definitie zijn toegevoegd, blijven in de doelgroep staan totdat hun lidmaatschapsduur verloopt.