Diagnostiikkaviestit

Diagnostiikka arvioi Analytics-toteutuksesi säännöllisesti. Saat ilmoituksia, joissa kerrotaan, miten voit pitää Analyticsin toimintakunnossa, jotta saat parasta mahdollista dataa sekä parhaita tuloksia ja analyysejä.

Sisällys:

Yleiskatsaus

Vain käyttäjät, joilla on muokkaajan rooli, voivat nähdä diagnostiikkaviestit.

Diagnostiikka arvioi seurantakoodisi sekä Analytics-tilisi määritykset ja datan selvittääkseen mahdolliset parannuskohteet ja sen, onko toteutuksessa kriittisiä virheitä.

Diagnostiikka tutkii muun muassa seuraavia asioita:

• Onko sivuilla seurantakoodi ja onko nykyinen koodi määritetty oikein?
  • Onko kokoonpanossa poikkeavuuksia, jotka pysäyttävät äkillisesti tulosten tallentamisen?
  • Tallennetaanko verkkokauppatiedot oikein?

Diagnostiikka suosittelee ratkaisua potentiaalisiin tai olemassa oleviin ongelmiin jokaisen löydöksen osalta.

Diagnostiikan käyttäminen

Avaa jokin näkymistä. Jos käytettävissä on uusia Diagnostiikan ilmoituksia, ilmoituskellon päällä näkyy numero.

Avaa ilmoitukset klikkaamalla kelloa.

Jokainen uusi ilmoitus sisältää ongelman kuvauksen, todennäköisen ratkaisun ja seuraavat linkit:

• Tarkista uudelleen: Tarkista ongelma uudelleen seuraavalla Diagnostiikan suorituskerralla, jotta näet, oletko ratkaissut ongelman.
  • Analytics-sivu, jolla voit ratkaista ongelman (esim. Muokkaa tavoitteita, Määritä Google Ads ‑valinnat).
  • Ohita: Ohita ongelma, minkä jälkeen uusia ilmoituksia ei enää lähetetä.
  • Tiedot: lisätietoja ongelmasta ja mahdollisista ratkaisuista.

Kun klikkaat Tiedot, näet ongelmasta tarkempia tietoja.

Klikkaamalla Lisätietoja saat näkyviin ongelmaan liittyvää koulutusmateriaalia (esim. ohjekeskuksen tai Google-kehittäjien artikkelin).

Jos ryhdyt toimenpiteisiin ongelman korjaamiseksi, klikkaa Tarkista uudelleen, jotta Diagnostiikka tutkii ongelman uudelleen sen selvittämiseksi, oletko ratkaissut ongelman. Jos ongelma ratkesi, uusia ilmoituksia ei enää näy. Jos ongelma esiintyy edelleen, Diagnostiikka muistuttaa asiasta uudelleen Analytics-käyttöönottosi seuraavan arvioinnin jälkeen.

Jos ohitat ilmoituksen, se arkistoidaan. Diagnostiikka ei enää tarkista kyseistä ongelmaa tai varoita siitä jatkossa. Voit kuitenkin halutessasi palauttaa ilmoituksen alkuperäiseen tilaan.

Huomioitavaa

Analytics-toteutuksen arvioimiseksi Diagnostiikka indeksoi verkkosivusi GoogleBotina. Arviointi tehdään niin, että vaikutus liikennedataan on mahdollisimman vähäinen.

Monet verkkosivustot on määritetty tunnistamaan, että GoogleBot ei ole oikea käyttäjä, joten GoogleBotin liikenne ei sisälly sivuston tilastoihin.

Lisäksi normaaliolosuhteissa GoogleBot ei aiheuta virheellisiä mainosklikkauksia, eivätkä siis niistä johtuvat virheelliset osumatiedot päädy Analyticsiin. Jos kuitenkin lähetät mainosliikenteen kolmannen osapuolen kautta ennen kuin liikenne tulee sivustoosi, kyseinen kolmas osapuoli saattaa kirjata osuman. Fiksut kolmannet osapuolet tunnistavat, että GoogleBot ei ole oikea käyttäjä tai liikennetietojen oikea tuottaja, joten reitittäminen kolmansien osapuolten kautta ei yleensä kasvata tilastoja. Diagnostiikka ei kuitenkaan voi millään tavoin varmistaa kolmansien osapuolten osaamista, minkä vuoksi ei voida täysin taata, etteikö liikenteen määrä kasvaisi.