Diagnostiikkaviestit

Diagnostiikka arvioi Analytics-käyttöönoton säännöllisesti. Se lähettää ilmoituksia muistutuksena siitä, miten Analytics pysyy parhaassa toimintakunnossa, jotta parhaat tiedot, paras teho ja analyysit ovat varmasti käytettävissä.

Tässä artikkelissa:

Yleiskatsaus

Vain käyttäjät, joilla on muokkausoikeudet, näkevät diagnostiikkaviestejä.

Diagnostiikka arvioi seurantakoodin, Analytics-tilin kokoonpanon ja tiedot, jotta työkalu saa selville mahdolliset parannuskohteet ja voi selvittää, onko käyttöönotossa kriittisiä virheitä.

Diagnostiikka tutkii muun muassa seuraavia asioita:

• Onko sivuilla seurantakoodi ja onko nykyinen koodi määritetty oikein?
  • Onko kokoonpanossa poikkeavuuksia, jotka pysäyttävät äkillisesti tulosten tallentamisen?
  • Tallennetaanko verkkokauppatiedot oikein?

Diagnostiikka suosittelee ratkaisua potentiaalisiin tai olemassa oleviin ongelmiin jokaisen löydöksen osalta.

Diagnostiikan käyttäminen

Avaa jokin näkymistä. Jos käytettävissä on uusia Diagnostiikan ilmoituksia, ilmoituskellon päällä näkyy numero.

Avaa ilmoitukset klikkaamalla kelloa.

Jokainen uusi ilmoitus sisältää ongelman kuvauksen, todennäköisen ratkaisun ja seuraavat linkit:

• Tarkista uudelleen: tarkista ongelma uudelleen seuraavalla Diagnostiikan suorituskerralla, jotta näet, oletko ratkaissut ongelman
  • Analytics-sivu, jossa voit käsitellä ongelmaa (esim. Muuta tavoitteita, Määritä Google Adsin asetukset)
  • Ohita: ohita ongelma, uusia ilmoituksia ei lähetetä
  • Tiedot: lisätietoja ongelmasta ja mahdollisista ratkaisuista.

Kun klikkaat Tiedot, näet ongelmasta tarkempia tietoja.

Klikkaamalla Lisätietoja saat näkyviin ongelmaan liittyvää koulutusmateriaalia (esim. ohjekeskuksen tai Google-kehittäjien artikkelin).

Jos ryhdyt toimenpiteisiin ongelman korjaamiseksi, klikkaa Tarkista uudelleen, jotta Diagnostiikka tutkii ongelman uudelleen sen selvittämiseksi, oletko ratkaissut ongelman. Jos ongelma ratkesi, uusia ilmoituksia ei enää näy. Jos ongelma esiintyy edelleen, Diagnostiikka muistuttaa asiasta uudelleen Analytics-käyttöönottosi seuraavan arvioinnin jälkeen.

Jos ohitat ilmoituksen, se arkistoidaan. Diagnostiikka ei enää tarkista kyseistä ongelmaa tai varoita siitä jatkossa. Voit kuitenkin halutessasi palauttaa ilmoituksen alkuperäiseen tilaan.

Varoitukset

Analytics-käyttöönoton arvioimiseksi Diagnostiikka indeksoi verkkosivut GoogleBotina. Arviointi tehdään niin, että vaikutus liikennetietoihin on mahdollisimman vähäinen.

Monet verkkosivustot on määritetty tunnistamaan, että GoogleBot ei ole oikea käyttäjä, joten GoogleBotin liikenne ei sisälly sivuston tilastoihin.

Lisäksi normaaliolosuhteissa GoogleBot ei aiheuta virheellisiä mainosklikkauksia, eivätkä siis niistä johtuvat virheelliset osumatiedot päädy Analyticsiin. Jos kuitenkin lähetät mainosliikenteen kolmannen osapuolen kautta ennen kuin liikenne tulee sivustoosi, kyseinen kolmas osapuoli saattaa kirjata osuman. Fiksut kolmannet osapuolet tunnistavat, että GoogleBot ei ole oikea käyttäjä tai liikennetietojen oikea tuottaja, joten reitittäminen kolmansien osapuolten kautta ei yleensä kasvata tilastoja. Diagnostiikalla ei kuitenkaan ole mitään keinoa taata kyseisten kolmansien osapuolten osaamista, eikä se voi ehdottoman varmasti vakuuttaa, että liikennetilastot eivät kasva.