Diagnostik-meddelelser

Diagnostik udfører regelmæssige, periodiske evalueringer af din Analytics-implementering og underretter dig om, hvordan du holder Analytics opdateret for at sikre de bedst mulige data, den størst mulige effektivitet og de bedst mulige analyser.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Oversigt

Det er kun brugere med rollen Redaktør, der kan se Diagnostik-meddelelser.

Diagnostik evaluerer din sporingskode, konfigurationen af din Analytics-konto og dine data, så du kan se, hvor der er plads til forbedringer, og hvor der er kritiske fejl i din implementering.

Diagnostik ser bl.a. efter følgende:

• Om der er sporingskode på dine sider, og om den eksisterende kode er konfigureret korrekt
  • Konfigurationsuregelmæssigheder, f.eks. mål, der lige pludselig ikke registrerer nogen konverteringer længere
  • Om dine e-handelsdata registreres korrekt

Diagnostik anbefaler en løsning på potentielle eller eksisterende problemer, hver gang der konstateres et sådant.

Brug af Diagnostik

Åbn ét af dine dataudvalg. Hvis der er nye Diagnostik-underretninger, får du vist et tal over underretningsklokken

Klik på klokken for at åbne underretningerne.

Hver enkelt ny underretning indeholder en beskrivelse af problemet, en mulig løsning og links til følgende:

• Tjek igen: Tjek dette problem igen ved næste diagnosticering for at se, om du har løst problemet.
  • Den Analytics-side, hvor du kan løse problemet (f.eks. justere dine mål og konfigurer Google Ads-præferencer).
  • Ignorer: Ignorer problemet, og underret ikke om det i fremtiden.
  • Detaljer: Få flere oplysninger om problemet og mulige løsninger.

Når du klikker på Detaljer, får du vist nærmere oplysninger om problemet.

Klik på Få flere oplysninger for at åbne det relevante uddannelsesmateriale for det pågældende problem (f.eks. en artikel i Hjælp eller i Google-udviklere).

Hvis du har løst problemet, kan du klikke på Tjek igen for at få Diagnostik til analysere problemet igen og undersøge, om problemet blev løst. Hvis problemet er blevet løst, modtager du ikke flere underretninger. Hvis problemet fortsætter, underretter Diagnostik dig igen efter næste evaluering af din Analytics-impleme

Hvis du ignorerer en underretning, arkiveres den, og Diagnostik kontrollerer eller advarer ikke om det pågældende problem igen. Du har dog mulighed for at gendanne underretningen til den oprindelige status igen.

Forbehold

For at evaluere din Analytics-implementering crawler Diagnostik dine websider som GoogleBot, og dette gøres på en måde, der minimerer enhver form for kunstig oppustning af trafikdataene.

Mange websites er konfigureret til at registrere, at GoogleBot ikke er en rigtig bruger, og GoogleBot-trafik medtages derfor ikke i nogen websitestatistikke

Derudover udløser GoogleBot under normale omstændigheder ikke falske annonceklik, og der sendes dermed heller ikke forkerte hitdata til Analytics. Hvis du imidlertid sender din annoncetrafik via en tredjepart, før den kommer til dit website, registrerer denne tredjepart muligvis et hit. Opmærksomme og kompetente tredjeparter registrerer, at GoogleBot ikke er nogen rigtig bruger og dermed ikke genererer "rigtige" trafikdata, så en omdirigering via tredjeparter medfører som regel ikke en kunstigt høj trafikmængde. Diagnostik kan dog på ingen måde garantere, at tredjeparter har en sådan adfærd og kan dermed ikke kategorisk afvise, at der registreres en kunstigt høj trafikmængde.