Smarta listor

Med hjälp av maskininlärning fastställs vilka användare som med störst sannolikhet konverterar i senare sessioner.
Smarta listor går ännu inte att använda med data från Google-signaler.

En smart lista är en remarketingmålgrupp som Analytics skapar för att få fler konverteringar. Om remarketing är nytt för dig kommer du snart att märka att smarta listor hjälper dig att snabbt nå bättre resultat.

Så här fungerar smarta listor

För att kunna fastställa vilka användare som med störst sannolikhet konverterar i senare sessioner tillämpar Analytics maskininlärning på din konverteringsdata. Sedan hanterar Analytics remarketingmålgruppen på ett dynamiskt sätt för att fokusera på dessa användare.

Maskininlärning använder ett flertal signaler, som plats, enhet, webbläsare, hänvisningsadress, sessionslängd och antal sidor per besök, för att identifiera användare i målgruppen. Modellen uppdateras vanligtvis dagligen för att återspegla den senaste datan som Analytics har tillgång till, och användare läggs automatiskt till eller tas bort från målgruppen baserat på den modellen.

Om Analytics inte kan använda din data för att uppdatera en smart lista på mer än 90 dagar återställs den till en modell som baseras på liknande verksamheter.

Vad krävs för att skapa en smart lista?

Om din webbplats får minst 500 e-handelstransaktioner i månaden och 10 000 sidvisningar om dagen genereras en smart lista som bygger på de specifika faktorer som påverkar dina användare och får dem att konvertera. Om din webbplats inte genererar minst 500 e-handelstransaktioner i månaden och 10 000 sidvisningar om dagen genereras den smarta listan utifrån konverteringsdata från verksamheter som påminner om din och som har valt att dela sin sammanställda konverteringsdata med Analytics.