Advertentie-indelingen met verwachte verschillen tussen Google Ads-klikken en Analytics-sessies

Verschillen zijn normaal voor een aantal advertentie-indelingen vanwege de aard van het advertentietype en de factureringsmethode (waarnaar wordt verwezen als de factureerbare gebeurtenis).

De factureerbare gebeurtenis is het moment waarop u (de adverteerder) kosten genereert voor het weergeven van een advertentie. Advertenties die worden weergegeven in het zoeknetwerk van Google, zijn bijvoorbeeld gebaseerd op een CPC-model (kosten per klik). De klik is het moment waarop kosten voor de advertentie aan u (de adverteerder) in rekening worden gebracht. Bij sommige nieuwere advertentie-indelingen op basis van betrokkenheidsacties wordt echter een andere gebeurtenis dan een klik gebruikt om het moment te bepalen waarop kosten voor de advertentie aan u in rekening worden gebracht.

In dit artikel:

YouTube-advertentie-indelingen

Meer informatie over YouTube-advertentie-indelingen.

TrueView-advertenties

TrueView-advertenties zijn hoofdzakelijk bedoeld voor branding en merkbekendheid. Er is één factureerbare gebeurtenis voor deze advertentie-indeling en die vindt plaats onder elk van de volgende omstandigheden waar de gebruiker:

• 30 seconden van de video bekijkt of de video helemaal bekijkt als deze korter dan 30 seconden is
  • Klikt op de titel/avatar van het kanaal
  • Klikt op de titel van de video
  • Klikt op de teaser van de kaart
  • Klikt op Delen
  • Klikt op de begeleidende banner of Video Wall
  • Klikt op de overlay met call-to-action
  • Klikt om de site van de adverteerder te bezoeken
  • Klikt op Installeren in de mobiele app-reclame

De factureerbare gebeurtenis wordt meegeteld in de statistiek Betaalde weergaven van het nieuwe rapport Videocampagne. U vindt dit rapport in het gedeelte Acquisitie > Google Ads > Videocampagnes van Analytics. Een betaalde weergave heeft vaak geen bijbehorende sessie.

Er kan echter ook een bijbehorende bestemmings-URL zijn opgegeven voor een TrueView-advertentie, zodat een gebruiker op uw TrueView-advertentie kan klikken om uw website te openen. Deze klikken worden meegeteld in de statistiek Websiteklikken en worden zelfs geteld als er geen kosten aan u in rekening worden gebracht voor een betaalde weergave. Ze kunnen daarom worden beschouwd als gratis klikken.

Als u Websiteklikken vergelijkt met Sessies, moet u er rekening mee houden dat we een hoger dan normale verhouding van klikken ten opzichte van sessies verwachten vanwege de aard van de TrueView-advertentie-indeling en het feit dat het verkeer dat die advertenties genereren voor uw site, vaak indirect verkeer is.

Als u dit type verkeer wilt analyseren, bekijkt u de nieuwe Vertoningsrapportage voor het Google Display Netwerk. Hiermee kunt u inzicht krijgen in conversies die het resultaat zijn van niet-aangeklikte vertoningen of videoweergaven. Met dit rapport kunt u bekijken hoe uw TrueView-advertenties meer waarde dan alleen directe websiteklikken genereren. U kunt gedetailleerdere informatie bekijken om inzicht te krijgen in hoe vertoningen, weergaven en klikken allemaal direct of indirect bijdragen aan conversies op uw website.

YouTube-overlays met call-to-action

Voor YouTube-overlays met call-to-action wordt de autotagging-parameter (Google klik-id) niet uitgevoerd. Als u klikken wilt bijhouden die afkomstig zijn van overlays met call-to-action, moet u handmatige campagnetags gebruiken.

TrueView-discovery

Deze miniatuuradvertentie-indelingen leiden gebruikers naar een YouTube-kanaalpagina. Daarom wordt er geen bijbehorende sessie geregistreerd in Analytics.

Als aan het einde van uw promotievideo een call-to-action is opgenomen die gebruikers naar uw website leidt, moet u handmatige campagnetags gebruiken om deze gratis klikken op uw call-to-action bij te houden. Aangezien deze klikken gratis zijn, worden er geen kosten voor in rekening gebracht en wordt de autotagging-parameter (Google-klik-ID) niet uitgevoerd.

Oproepextensies en click-to-call-advertenties

De gebruiker kan op click-to-call-advertenties klikken om uw bedrijf rechtstreeks te bellen (zoals de naam al aangeeft). Er wordt geen sessie op uw website gestart en als gevolg daarvan wordt er ook geen sessie geregistreerd in Analytics.

AdWords Express-accounts

Als uw AdWords Express-account is geconfigureerd om bezoekers naar lokale Google+ pagina's te sturen, wordt er geen bijbehorende sessie geregistreerd in Analytics, omdat u Analytics-tracking niet kunt installeren op lokale Google+ pagina's.

U kunt het artikel Insights bekijken voor uw bedrijfsvermelding gebruiken om inzicht te krijgen in hoe bezoekers uw pagina vinden.

Locatie-extensies

Klikken op interactieve links, zoals routebeschrijving opvragen, resulteren in een factureerbare gebeurtenis (klik) in Google Ads, maar er is geen bijbehorende sessie in Analytics omdat deze klik bezoekers niet naar uw website leidt.

Gmail-advertenties

Klikken op Gmail-advertenties in de e-mailgesprekslijst resulteren in een factureerbare gebeurtenis (klik) in Google Ads. Een betaalde weergave heeft vaak geen bijbehorende sessie. Dit komt omdat bij klikken op een Gmail-advertentie het hoofdgedeelte van de uitgevouwen advertentie vaak in de inbox wordt weergegeven in plaats van dat gebruikers rechtstreeks naar de website worden gebracht. Als gebruikers echter blijven klikken op het hoofdgedeelte van de uitgevouwen advertentie, kunnen ze de website bezoeken. Deze websiteklikken worden geteld in Google Ads met de statistiek Gmail-klikken naar website. (Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer mensen interactie met de uitgevouwen advertentie hebben. U betaalt slechts eenmalig, voor de klik waarmee uw advertentie wordt uitgevouwen.)

Wanneer u klikken vergelijkt met sessies in Gmail-advertenties, kunt u een hoger dan normale verhouding van klikken ten opzichte van sessies verwachten vanwege de aard van de advertentie-indeling voor Gmail.

Discovery-advertenties

Met Discovery-campagnes kunt u klanten bereiken in verschillende populaire Google-services, waaronder Gmail. Klikken op Gmail-advertenties in de e-mailgesprekslijst resulteren in een factureerbare gebeurtenis (klik) in Google Ads. Een betaalde weergave heeft vaak geen bijbehorende sessie. Dit komt omdat bij klikken op een Gmail-advertentie het hoofdgedeelte van de uitgevouwen advertentie vaak in de inbox wordt weergegeven in plaats van dat gebruikers rechtstreeks naar de website worden gebracht. Als gebruikers echter blijven klikken op het hoofdgedeelte van de uitgevouwen advertentie, kunnen ze de website bezoeken. Er worden geen kosten in rekening gebracht wanneer mensen interactie met de uitgevouwen advertentie hebben. U betaalt slechts eenmalig, voor de klik waarmee uw advertentie wordt uitgevouwen.

Wanneer u klikken vergelijkt met sessies in Gmail-advertenties, kunt u een hoger dan normale verhouding van klikken ten opzichte van sessies verwachten vanwege de aard van de advertentie-indeling voor Gmail.