Ofte stillede spørgsmål om Google Ads-klik og Analytics-sessioner

Hvorfor har jeg flere sessioner end klik?

Dette er helt normalt og er et tegn på positiv interaktion på dit website. Når en bruger klikker på en af ​​dine Google Ads-annoncer, og automatisk tagging er aktiveret, tildeler vi et unikt klik-id (gclid-værdi) til den pågældende bruger.

Hvis en bruger senere vender direkte tilbage til websitet (f.eks. hvis brugeren indtaster din webadresse eller tilføjer et bogmærke for websitet), får disse ekstra sessioner deres kampagnekilde rapporteret som den sidst kendte kampagnekilde i stedet for andre henvisningsoplysninger. I dette tilfælde er den sidst kendte kampagne en Google Ads-kampagne.

Hver direkte tilbagevendende session efter det første Google Ads-klik vises som en anden session for Google Ads-kampagnen. Dette er derfor udtryk for et scenarie, hvor et enkelt Google Ads-klik fører til flere sessioner i Analytics.

Tip: Du kan bruge avancerede segmenter til at se nye versioner ift. tilbagevendende sessioner for en kampagne og bekræfte, at det større antal sessioner til dels skyldes tilbagevendende brugere.

Hvorfor kan jeg se sessioner, der stammer fra en gammel Google Ads-kampagne, som er sat på pause eller slettet?

Dette ligner det forrige scenario, hvor tilbagevendende brugere forårsager visning af flere sessioner for en given kampagne end klik. Når en Google Ads-kampagne sættes på pause, vil brugere, der oprindelig fik adgang til websitet via denne kampagne og senere vender tilbage via en direkte session, få rapporteret disse gentagne, direkte sessioner som nogen, der stammer fra Google Ads-kampagnen.

I nogle tilfælde kan dette føre til scenarier, hvor du ser sessioner, der vises for en kampagne seks eller flere måneder, efter kampagnen er blevet standset eller slettet.

Tip! Ligesom ovenfor kan du segmentere disse sessioner efter nye og tilbagevendende brugere for at bekræfte, at dette skyldes tilbagevendende brugere.

Hvorfor kan jeg se nye sessioner for en Google Ads-kampagne, der er gammel eller sat på pause, i Analytics?

Der er faktisk et par scenarier, som kan medføre, at der fortsat vises nye sessioner for en gammel kampagne (der er sat på pause eller slettet):

Scenarie 1: Bruger A klikker på en annonce og lander på dit website. Hvis automatisk tagging er slået til, ligner destinationswebadressen sandsynligvis denne:

http://www.example.com/?gclid=TeSt123Abc

hvor gclid -parameteren er parameteren for automatisk tagging.

Bruger A kopierer derefter denne webadresse, der indeholder parameteren for automatisk tagging, og indsætter den på en anden placering, f.eks. et offentligt diskussionsforum eller et socialt netværk eller sender den i en mail eller et chatvindue til andre modtagere.

Derefter klikker bruger B på dette link, der indeholder gclid-værdien, og føres til dit website. Selvom bruger B aldrig har været på websitet før, får denne bruger tilskrevet den første session til samme klik-id (den samme gclid-værdi), der blev tildelt den oprindelige bruger A. I dette tilfælde ses nye sessioner (forårsaget af bruger B) fra en gammel kampagne.

Der er ingen løsning for dette scenarie i øjeblikket.

Scenarie 2. Dette andet scenarie ligner det første. Forestil dig, at en bruger klikker på din annonce og lander på en side med gclid-parameteren, f.eks. http://www.example.com/?gclid=TeSt123Abc

Brugeren indsætter straks et bogmærke for siden. Webadressen, der er tilføjet som bogmærke, indeholder gclid-parameteren fra automatisk tagging, dvs. klik-id'et. Denne bruger rydder dog regelmæssigt cache og cookies på deres enhed.

Når disse cookies fjernes, og brugeren vender tilbage til dit website via den webadresse, der er tilføjet som bogmærke, vises brugeren som en ny bruger (førstegangsbruger) i Analytics, og gclid-værdien vil få Analytics til at behandle sessionen som en ny session tilskrevet den oprindelige Google Ads-kampagne.

Ligesom ved det første scenarie findes der ingen metode til at undgå dette.

Scenarie 3. Hvis en webadresse, der indeholder gclid-parameteren, registreres af en bot eller spider, f.eks. Google-bot, kan den i nogle tilfælde blive indekseret, hvilket kan medføre, at en webadresse med gclid-parameteren vises på Googles søgeresultatsider. En hurtig måde at finde ud af, om dette sker, er at indtaste webadressen til dit website i Google-søgefeltet og medtage udtrykket gclid.

Se screenshot

I disse situationer vises brugere, som klikker på en organisk fortegnelse, som nye sessioner fra en Google Ads-kampagne, som den indekserede gclid-værdi refererer tilbage to.

Løsning: Du kan oprette en robots.txt-fil for at udelukke, at webadresser, der indeholder specifikke forespørgselsparametre, i dette tilfælde gclid, bliver indekseret. Search Console indeholder også et værktøj til parameterhåndtering, der gør det nemt at ekskludere forskellige parametre.

Hvad repræsenterer gclid-parameteren og dens værdi?

Parameteren for automatisk tagging er en kodet hashværdi, der refererer tilbage til et bestemt Google Ads-klik – det er grundlæggende et klik-id. Analytics kan afkode værdien i dette klik-id og oversætte det til nyttige oplysninger.

Eksempel:

1. Kampagne
  2. Annoncegruppe
  3. Søgeord
  4. Annoncemateriale
  5. Søgeforespørgsel
  6. Matchtype
  7. osv...

Få flere oplysninger under fordele ved automatisk tagging.

Jeg bruger manuel tagging. Er der noget, som jeg skal vide i den forbindelse?

Ja. Først og fremmest oplever vi, at mange af de problemer, der rapporteres angående rapportering af klik/sessioner, kan løses blot ved skifte til automatisk tagging.

Dernæst skal du være klar over fordelene ved automatisk tagging. Vær også opmærksom på, at nogle funktioner i Google Ads kun er tilgængelige, når du bruger automatisk tagging, og at fremtidige forbedringer af Google Ads-rapportering i Analytics kun vil være tilgængelige for brugere, som anvender automatisk tagging.

Antallet af sessioner vil sandsynligvis være lavere på grund af manuel tagging. Dette skyldes, at der ved automatisk tagging genereres en entydig gclid-værdi for hvert klik. Hver unik værdi åbner en ny session i Analytics.

Ved manuel tagging genereres der ikke en entydig kampagnewebadresse, dvs. et klik-id, for det enkelte klik. Der kan derfor forekomme situationer, hvor en bruger klikker på et annoncemateriale flere gange inden for en periode på 30 minutter, men der registreres kun én session i Analytics.

Få flere oplysninger om, hvordan sessioner beregnes (se underoverskriften Automatisk tagging i Google Ads).

Hvorfor står der (not set) i Analytics-rapporter?

Hvis Analytics ikke genkender gclid-værdien fra den automatiske tagging, rapporteres sessionen som kilde/medium: google/cpc, da Analytics ved, at det må være en betalt session.

Alle andre kampagneoplysninger, f.eks. kampagnenavn, annoncegruppe og søgeord, grupperes dog som (not set).

En forventet årsag hertil er, at den Google Ads-konto, som klikket stammer, fra, sender brugere til en webejendom, der spores af en Analytics-visning, som endnu ikke er linket til den Google Ads-konto, som klikket kom fra.

En anden grund til, at (not set) kan forekomme, er fordi gclid-værdien er blevet ændret fra sin oprindelige form og derfor ikke bliver genkendt af Analytics. Dette skyldes ofte, at den er blevet konverteret til små bogstaver, hvilket typisk stammer fra en omdirigering på dit website.

Endelig forekommer (not set) også, når du bruger en testværdi for gclid, f.eks. gclid=TeSt1234Abc. Vær opmærksom på, at brugere med en ukendt/ændret gclid-værdi kan vende tilbage til dit website regelmæssigt, og at disse gentagne sessioner fra de samme brugere muligvis også vises som tilbagevendende (not set)-sessioner.

Se Hvorfor kan jeg se sessioner, der stammer fra en gammel Google Ads-kampagne, som er sat på pause eller slettet)?

Af alle disse årsager er det almindeligt at opleve en lille procentdel af (not set)-sessioner i dine Google Ads-rapporter, selv når alt andet er konfigureret korrekt.

Brug fejlfindingen til (not set) til at identificere og løse relaterede problemer.

Hvorfor kan jeg se landingssider i Analytics for betalt trafik, der ikke er angivet som destinationswebadresser på min Google Ads-konto?

For det første er der to dimensioner i Analytics, som du bør forstå:

1. Destinationswebadresse: Denne dimension er begrænset til afsnittene med Google Ads-rapportering i Analytics. Det repræsenterer destinationswebadressen i din annonce, der blev optaget på tidspunktet for Google Ads-klikket.
  2. Landingsside: Dette er den første registrerede sidevisning i en Analytics-session.

Hvis du vil vide mere om, hvordan sessioner er defineret, kan du se, Hvordan beregnes sessioner i Analytics.

Hvis der er tale om den første registrerede session efter et klik i Google Ads, indeholder disse dimensioner ofte den samme webadresse1.

Lad os sige, at en bruger ledes hen til din landingsside efter et Google Ads-klik, og at sessionens første landingsside er: http://www.example.com/landingsside. Lad os også antage, at under denne første session går de tilbage til din startside http://www.example.com/ og tilføjer et bogmærke for webadressen.

Næste dag vender personen tilbage til websitet via bogmærket til webadressen. Dette betyder, at der begynder en ny session, hvor landingssiden er www.example.com/, men da Analytics tilskriver en sessions kampagnekilde til den sidste kampagne, som ikke var direkte, tilskrives denne direkte session2 til Google Ads.

Dimensionen landingsside for denne tilbagevendende session viser nu landingssiden som "/" (startsiden). Selvom startsiden aldrig blev angivet som destinationswebadresse i Google Ads, rapporteres den derfor alligevel som en webadresse for landingsside i Analytics.

Du kan bekræfte dette ved at se på segmenter for nye ift. tilbagevendende brugere for disse webadresser.

Bemærk! For tilbagevendende brugere skal destinationswebadressen stadig henvise til den webadresse, der er angivet i Google Ads, men dimensionen landingsside rapporterer landingssiden for de tilbagevendende sessioner.

1En undtagelse er, hvis du bruger en sporingswebadresse i Google Ads, der omdirigerer brugere, efter der er klikket på den faktiske landingsside på dit website. Lad os f.eks. sige, at du bruger følgende destinationswebadresse i Google Ads: www.trackingservice.com/?tracking-parameter1=abc&tracking-parameter2=1234. Denne webadresse omdirigerer til dit website, www.example.com/landingsside, når der er klikket. I dette tilfælde er destinationswebadressen den første webadresse herover, og landingssiden er den anden webadresse.

2Multikanaltragte viser denne session som direkte.