Hvorfor Google Ads-klik og Analytics-sessioner ikke matcher i dine rapporter

Annoncører, der linker deres Google Ads- og Analytics-konti, kan se data fra Google Ads og Analytics på samme tid. Mange har en umiddelbar forventning om, at antallet af Klik fra Google Ads svarer til antallet af Sessioner fra Analytics, når de stilles op side om side, men sådan ser det bare ikke altid ud i virkeligheden. Der opstår nemlig uoverensstemmelser af en række forskellige årsager. Vi kigger nærmere på disse årsager i denne artikelserie.

I denne artikel:

Klik

Når en person klikker på en Google Ads-annonce, registreres klikket øjeblikkeligt i annonceserverens logfiler. De fleste annoncetyper i Google Ads debiterer annoncøren, når klikket registreres. Der er visse annonceformater, hvor klikket ikke altid er faktureringshændelsen, men vi går i dybden med disse særlige tilfælde senere.

Sessioner

Der sker flere ting, inden en session registreres:

1. Når klikket foretages, peges browseren mod annoncørens landingsside.
  2. Annoncørens website svarer på anmodningen og begynder at overføre data fra webserveren til brugerens browser.
  3. Når browseren begynder at downloade landingssiden, kan der være en anmodning om flere filer på samme tid, herunder JavaScript, CSS, billeder, video, lyd osv. Anmodningerne om JavaScript inkluderer Analytics-sporingskoden.
  4. JavaScript-filen (ga.js eller analytics.js) skal først downloades og fortolkes af brugerens browser.
  5. Brugerens browser/enhed og sikkerhedsindstillinger skal understøtte:
    • Cookies
    • JavaScript
    • Billeder
    Hvis bare ét af ovenstående elementer er deaktiveret, kan Analytics muligvis ikke registrere en session. Universal Analytics er ikke udelukkende afhængig af cookies, og brugerne kan håndtere Client-ID på deres egne måder.
  6. Derefter sender browseren en separat anmodning til Analytics-serverne på www.google-analytics.com.
  7. Først herefter registreres en session.

Følgende diagram Figur 1a. illustrerer disse trin.

Konklusionen er, at registreringsprocessen for et klik er lige ud ad landevejen, mens registreringen af en session involverer en række krav og kontrolpunkter. Hele processen fra klik til session foregår som regel inden for få sekunder, men hvis der opstår forsinkelse ved bare ét af kontrolpunkterne, kan det reducere forholdet mellem klik og sessioner (der registreres flere klik end sessioner).

Få flere oplysninger om, hvordan Analytics beregner en session.

Find og ret problemer med klik og sessioner

Find og ret uoverensstemmelser mellem Google Ads-klik og Analytics-sessioner.