Sessionssammanslagning

Vad sessionssammanslagning är och hur du aktiverar och inaktiverar funktionen.

Med sessionssammanslagning kan du koppla ett id till träffar som samlas in innan ett User ID tilldelas.

Innehåll i artikeln:

Sessionssammanslagning är en User ID-inställning som gör det möjligt att koppla ett User ID till träffar som samlades in innan detta User ID tilldelas, förutsatt att träffarna sker under samma session som då ett specifikt id-värde tilldelas första gången. När sessionssammanslagning är inaktiverad kopplas träffar till ett id bara om de samlades in efter att User ID tilldelades.

Aktivera och inaktivera sessionssammanslagning

Sessionssammanslagning aktiveras som standard när du konfigurerar funktionen User ID. Du kan inaktivera funktionen i samband med konfigureringen eller aktivera/inaktivera funktionen när som helst genom att följa anvisningarna nedan.

Så här aktiverar eller inaktiverar du sessionssammanslagning för en User ID-egendom:

1. Logga in på ditt Analytics-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till den önskade egendomen.
  3. Klicka på User ID.
  4. Klicka på Steg 2.
  5. Växla mellan AV/PÅ genom att klicka.

Så påverkar sessionssammanslagning din data

Följande exempel jämför sessioner och sessionsdata som kan kopplas till ett User ID när sessionssammanslagning är aktiverad eller inaktiverad.

Du kan använda Analytics med många olika tekniker och implementera User ID-funktionen på många olika sätt. Här visar vi hur sessionssammanslagning fungerar när Analytics används på en webbplats och ett User ID tilldelas via kontoinloggning.

I illustrationerna nedan representeras varje session av en rektangel och siffrorna indikerar olika sessioner. En ifylld rektangel anger när ett User ID tilldelas. Till exempel tilldelades ett User ID under hela varaktigheten för session 3 och 6, men bara för en del av session 2 och 4. De streckade linjerna anger vilka sessioner (eller delar av en session) som är kopplade till ett User ID.

Med inaktiverad sessionssammanslagning

Illustration of session data that can be connected together when session stitching is off.
Träffar från sessionen där User ID anges kopplas INTE till ett id när sessionssammanslagning är inaktiverad.
Klicka om du vill se mer om vad som händer under varje session.
  • Session 1: Användaren besöker webbplatsen men loggar inte in på ett konto. Inget User ID tilldelas och inga träffar kopplas till något id.
  • Session 2: Användaren besöker webbplatsen och loggar in på ett konto halvvägs genom sessionen. Ett specifikt id tilldelas. Inga träffar som registrerats innan id:t tilldelas kopplas till användarens id. Träffar som registrerats efter att id:t tilldelas kopplas till id:t.
  • Session 3: Användaren är inloggad under hela sessionen. Ett User ID tilldelas och alla träffar under sessionen kopplas till detta id.
  • Session 4: Användaren loggar in i början av sessionen men loggar ut halvvägs. Alla träffar som registrerats när användaren var inloggad kopplas till användarens id. Inga träffar som registrerats efter att användaren loggats ut kopplas till ett id.
  • Session 5: Användaren är utloggad under hela sessionen. Inget User ID tilldelas och inga träffar kopplas till något id.
  • Session 6: Användaren är inloggad under hela sessionen. Alla träffar från sessionen kopplas till detta id.

Med aktiverad sessionssammanslagning

Illustration of session data that can be connected together when session stitching is on.
Med aktiverad sessionssammanslagning kopplas ett id till träffar från hela sessionen där ett User ID anges.
Mer information om vad som händer i varje session:
  • Session 1: Användaren besöker webbplatsen men loggar inte in på ett konto. Inget User ID tilldelas och inga träffar kopplas till något id.
  • Session 2: Användaren besöker webbplatsen och loggar in på ett konto halvvägs genom sessionen. Ett specifikt id tilldelas. Alla träffar från sessionen kopplas till detta id.
  • Session 3: Användaren är inloggad under hela sessionen. Ett User ID tilldelas och alla träffar under sessionen kopplas till detta id.
  • Session 4: Användaren loggar in i början av sessionen men loggar ut halvvägs. Alla träffar som registrerats när användaren var inloggad kopplas till användarens id. Inga träffar som registrerats efter att användaren loggats ut kopplas till ett id.
  • Session 5: Användaren är utloggad under hela sessionen. Inget User ID tilldelas och inga träffar kopplas till något id.
  • Session 6: Användaren är inloggad under hela sessionen. Ett User ID tilldelas och alla träffar under sessionen kopplas till detta id.
Vad ingår i en User ID-vy när sessionssammanslagning har aktiverats?

Bara träffar före den första träffen med sessionens User ID finns med i User ID-vyer. Exempel:

• Träff 1 – Inget User ID
  • Träff 2 – Inget User ID
  • Träff 3 – User ID tilldelas. Första autentiserade träffen.
  • Träff 4 – Inget User ID
  • Träff 5 – User ID tilldelas

I exemplet ovan tas inte träff 4 (en icke-autentiserad träff) med i någon User ID-vy eftersom den inte inträffade före den första träffen med ett User ID.

• Sessionssammanslagning utförs under den dagliga databearbetningen. Bearbetningen startar kl. 5.00 varje dag baserat på tidszonen längst västerut i rapportvyerna som är kopplade till egendomen.
  • I User ID-vyer kan du se fler direkta sessioner och större direkta intäkter under datum samma dag, eftersom sessionssammanslagningen inte har skett ännu. Det beror på att kampanjens hänvisningsinformation skickas under den första träffen för en session där användaren inte har loggat in ännu. Sammanslagningen med hänvisningsinformationen sker kl. 5.00 varje dag baserat på den tidszon som är längst västerut.
Sessionssammanslagning är bara tillgänglig för egendomar med ett aktivt User ID. Läs mer här: