Over de Google Ads-rapporten

Als u gegevens in de Google Ads-rapporten wilt zien, moet u eerst:

De Google Ads-rapporten bieden u statistieken met betrekking tot prestaties na de klik voor gebruikers die op uw advertenties in Google Ads hebben geklikt en vervolgens doorgingen naar uw website of uw mobiele app hebben geïnstalleerd en gestart. Deze acquisitierapporten bieden een inkijkje in de Acquisitie-Gedrag-Conversie-cyclus van uw gebruikers: hoe werft u klanten, wat is hun gedrag in uw app of op uw site na acquisitie en wat zijn hun conversiepatronen. Standaard bevatten de rapporten van Google Ads waardevolle ABC-statistieken van zowel Google Ads (zoals klikken) en Analytics (bijvoorbeeld bouncepercentage), zodat u extra inzicht heeft in welke advertentiestrategieën goed voor u werken en welke advertentiestrategieën kunnen worden verbeterd.

De waarde voor de dimensie bron/medium voor verkeer afkomstig van advertenties in Google Ads is google/cpc.

Gebruik de rapporten van Google Ads om te bekijken welke uitkomsten het resultaat zijn van klikken van gebruikers op uw advertenties.

Welke campagnes zijn bijvoorbeeld het effectiefst om conversies (bijgehouden via de doelen die u in Analytics heeft gedefinieerd) en opbrengsten te genereren? Bekijk conversiepercentages en opbrengsten in het rapport Google Ads-campagnes.

Bekijk het rapport Google Ads-zoekwoorden om de effectiviteit te analyseren van elk zoekwoord waarop u biedt. Het rapport Google Ads - Uur van de dag kan u inzicht geven in de beste momenten van de dag om uw Google Ads-campagnes te targeten.

Zijn uw bestemmingspagina's correct gekoppeld aan uw advertenties? Als u voor bepaalde bestemmingspagina's in het rapport Bestemmings-URL's voor Google Ads voor bepaalde bestemmingspagina's hoge bouncepercentages ziet, wilt u misschien het ontwerp van de pagina's herzien (of de advertenties opnieuw opstellen).

Als u snel wilt reageren op de inzichten die u genereert aan de hand van een rapport, klikt u op het Google Ads-logo naast de campagne. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de bijbehorende campagne in de Google Ads-interface, mits u toegang heeft tot het Google Ads-account dat die campagne bevat.

Opmerking: Valutaconversie in de Google Ads-rapporten

Als in uw Analytics-weergave een andere valuta wordt gebruikt dan in uw Google Ads-account, converteert Analytics de kostengegevens voor Google Ads automatisch naar de Analytics-valuta op basis van de wisselkoers op het middelpunt van de rapportageperiode. Als u bijvoorbeeld 5 tot en met 19 januari heeft geselecteerd, gebruikt Analytics de wisselkoers op 12 januari. Deze Google Ads-kostengegevens worden gebruikt in de Analytics-statistieken Kosten, CPC en ROAS.

Gerelateerde bron

Download het playbook 'Analyse en advertenties koppelen'