Google Ads ‑raportit

Jotta voit nähdä Google Ads ‑raporteissa dataa, sinun täytyy ensin

Google Ads ‑raporteista näet klikkausten jälkeisiä tulosmittareita niistä käyttäjistä, jotka ovat klikanneet Google Ads ‑mainostasi ja saapuneet verkkosivustollesi tai asentaneet mobiilisovelluksesi ja aloittaneet sen käytön. Näistä raporteista saat tietoa käyttäjien hankinnan, käyttäytymisen ja konversioiden ABC-syklistä eli siitä, miten saat käyttäjiä, mitä he tekevät sovelluksessasi tai sivustollasi ja miten he konvertoituvat. Google Ads ‑raporteissa näkyy oletuksena tärkeitä ABC-mittareita sekä Google Adsista (esim. Klikkaukset) että Analyticsista (esim. Välitön poistuminen prosenteissa). Niiden avulla saat lisätietoja siitä, mitkä mainontastrategiat toimivat hyvin ja missä on vielä parantamisen varaa.

Liikenteen lähde / tulotapa ‑ulottuvuuden arvo Google Ads -mainoksista peräisin olevalle liikenteelle on google/cpc.

Katso Google Ads ‑raporteista, millaisia tuloksia olet saanut sen jälkeen, kun käyttäjät ovat klikanneet mainoksiasi.

Haluatko esimerkiksi tietää, mitkä kampanjat ovat saaneet aikaan eniten konversioita (joita seurataan Analyticsissa asettamiesi tavoitteiden avulla) ja tuloja? Google Ads ‑kampanjat ‑raportista näet konversioprosentin ja tulot.

Google Ads ‑avainsanat ‑raportin avulla voit analysoida niiden avainsanojen tehokkuutta, joista olet tehnyt hintatarjouksia. Google Ads ‑aikaraportista saat vinkkejä siihen, mihin ajankohtiin sinun kannattaa kohdistaa Google Ads ‑kampanjasi.

Toimivatko laskeutumissivusi ja mainokset hyvin yhdessä? Jos näet Google Adsin kohde-URL-osoitteita koskevasta raportista, että joidenkin laskeutumissivujen välitön poistuminen prosenteissa on korkea, sinun kannattaa tehdä sivuille parannuksia (tai muokata mainoksia).

Voit toteuttaa raporteista saamasi oivallukset nopeasti klikkaamalla kampanjan vierestä Google Ads ‑logoa. Siirryt suoraan Google Adsin käyttöliittymään kyseiseen kampanjaan, jos sinulla on pääsy kampanjan sisältävälle Google Ads ‑tilille.

Huom. Valuuttamuunnos Google Ads ‑raporteissa

Jos Analytics-näkymässäsi käytetään eri valuuttaa kuin Google Ads ‑tililläsi, Analytics muuttaa automaattisesti Google Ads ‑kustannusdatan Analyticsissa käytettävään valuuttaan raporttijakson puolivälissä voimassa olevan valuuttakurssin mukaisesti. Jos olet esimerkiksi valinnut jaksoksi 5.–19.1., Analytics käyttää tammikuun 12. päivän valuuttakurssia. Google Adsin kustannusdataa käytetään Analyticsin Hinta‑, Klikkauskohtainen hinta‑ ja Mainostuotto-mittareissa.