Tietoja Google Ads ‑raporteista

Jotta voit nähdä datan Google Ads ‑raporteissa, sinun täytyy ensin

Google Ads ‑raporteista saat tiedot klikkauksen jälkeisestä kehityksestä niiden käyttäjien osalta, jotka klikkasivat Google Ads ‑mainostasi ja siirtyivät sivustollesi tai asensivat sovelluksesi ja alkoivat käyttää sitä. Nämä raportit sisältävät tietoja käyttäjien hankinnan, käyttäytymisen ja konversioiden muodostamasta ABC-syklistä (Acquisition-Behavior-Conversion). Näet, kuinka käyttäjät on hankittu, kuinka he ovat käyttäytyneet sivustollasi tai sovelluksessasi ja mikä heidän konversiomallinsa on. Google Ads ‑raporteissa näkyy oletuksena tärkeitä ABC-tietoja sekä Google Adsista (esimerkiksi Klikkaukset) että Analyticsista (esimerkiksi Välitön poistuminen prosenteissa). Niiden avulla saat lisätietoja siitä, mitkä mainontastrategiat toimivat hyvin ja mitä voitaisiin vielä kehittää.

Liikenteen lähde / tulotapa ‑ulottuvuuden arvo Google Adsista peräisin olevalle liikenteelle on google/cpc.

Katso Google Ads ‑raporteista, millaisia tuloksia sait, kun käyttäjät klikkasivat mainoksiasi.

Haluatko esimerkiksi tietää, mitkä kampanjat toivat eniten konversioita (joita seurataan Analyticsissa määrittämiesi tavoitteiden kautta) sekä tuloja? Katso Google Adsin Kampanjat‑raportista konversioprosentti ja tulot.

Google Adsin Avainsanat‑raportin avulla voit analysoida, miten tehokkaita ovat avainsanat, joista olet tehnyt hintatarjouksen. Google Adsin Kellonaika‑raportista saat tietoja siitä, mihin kellonaikoihin sinun kannattaa kohdistaa Google Ads ‑kampanjasi.

Onko aloitussivusi yhdistetty tehokkaasti mainoksiin? Jos näet Google Adsin Kohde-URL-raportista, että joiden laskeutumissivujen välitön poistuminen prosenteissa on korkea, sinun kannattaa parantaa sivujen suunnittelua (tai muokata mainoksia).

Voit toteuttaa raporteista saamasi oivallukset nopeasti klikkaamalla kampanjan vierestä Google Ads ‑logoa. Silloin siirryt suoraan Google Adsin käyttöliittymään, jos sinulla on kyseisen kampanjan sisältävän Google Ads ‑tilin käyttöoikeudet.

Huom. Valuuttamuunnos Google Ads ‑raporteissa

Jos Analytics-näkymässäsi käytetään eri valuuttaa kuin Google Ads ‑tililläsi, Analytics muuttaa automaattisesti Google Ads ‑kustannustiedot Analyticsissa käytettävään valuuttaan raportointijakson puolivälissä voimassa olevan valuuttakurssin mukaisesti. Jos olet esimerkiksi valinnut jaksoksi 5.–19.1., Analytics käyttää tammikuun 12. päivän valuuttakurssia. Näitä Google Adsin kustannustietoja käytetään Analyticsin Hinta‑, Klikkauskohtainen hinta‑ ja Mainostuotto ‑tiedoissa.

Aiheeseen liittyvä resurssi

Analyticsin ja adsin linkittäminen ‑ohjekirja